返回列表 回覆 發帖

有本事就現身出嚟同我講

神蹟呢啲野,大有大做,小有小做架啫,間教堂仔都想出下名,多啲人過黎奉獻下丫嘛,呢個就可能係你 ...
抽刀斷水 發表於 2023/5/30 14:12

一到反基, 你就閉門做理, 自圓其說

老毛個盒

造價8億9千萬美元, 這筆費用可購買玉米600萬噸

「列寧遺體每年需100多萬美金的護理費

小修女, 窮教區, 微修會 (俾你用啲無咁靚既料勒)....有呢筆經費都唔去籌香油錢哩
屍體神蹟可以做假,麻花性母神蹟飛飛下事件一樣可以做假,
除泰國本身傾力投入外,還有美國(含軍方)及英 ...
leefeng 發表於 2023/6/19 23:00

你係咪好鍾意「著舊鞋」「「執夜冷」「跟人尾」既哩
人地早講講人你才來舐冷飯菜汁

若果我真係有需要搵個教來信,估下我會揀乜?
https://exchristian.hk/forum/vie ... p;extra=&page=1

你個腦用哂嚟裝「性侵, 屌屎窟」所以無位?
有本事就現身出嚟同你講,
这些既視頻係加強佛教有真神蹟,不是基督教的假神蹟!
好帖唔怕貼完再貼,一有 ...
leefeng 發表於 2023/6/20 00:22

依家好多人都發夢想當網紅youtuber....無喇喇火咗, 就印印腳收$$$$$$, 唔使點do?
之不過, 呢啲咁既內容, 又得把口齋翕 (個樣唔索, 把聲又唔掂)。。點火到呢?
又九唔搭八轉去youtuber做乜啫,
專注在基督教性侵,殺人,殺小孩子,滅族,分裂中國的衰野吧啦!

. ...
leefeng 發表於 2023/6/20 04:00

我係講緊你拎嚟條佛教神蹟既油管片...
你就狗唔搭8咁講「性侵,殺人,殺小孩子,滅族,分裂中國」
1) 你假設了天主教教會完全誠實,不搞欺騙

(KK園區的豬仔都假設咗,佢只係去求職或求愛,對於不搞欺騙 ...

2)遺體不腐爛不是神蹟,佛教也有很多「肉身不腐」的例子,但是大多數遺體都會腐爛的。科學指,除咗同環境有關,也同佢死後下葬時體內環境有關。當然科學不是無所不知,所以亦可能係因為「未知的自然原因」,但呢些係少數,所以出現才有報導。
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/7/31 10:08

無錯, 科學可以令屍體不腐。
不過, 就以此密蘇里州嗰修女, 有甚麼環境使她屍不腐?
你睇過本人#4, #19, #27 的帖未有?

你呢個講法, 即係話有個瘸腿的在15秒便完100米不是甚麼奇蹟, 因為早有人用10秒以下的時間跑到。
1) 你假設了天主教教會完全誠實,不搞欺騙

(..

2)遺體不腐爛不是神蹟,不知,所以亦可能係因為「未知的自然原因」,但呢些係少數,所以出現才有報導。
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/7/31 10:08

咁你知多少少先出聲喇, 好冇?
依據經驗觀察,人類除咗會因為經濟財務等利益、性機會、以及脫罪等原因詐騙外,也會因為要維護自己的尊嚴 ...
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/7/31 10:15

以我既觀察, 你呢種人人, 亦只是盡量幻想出一些「這不會是真的」理由出來。
呢啲「陰謀論」......其實又係咪「阿Q精神」的變種, 一種自我安慰的心態?
佛教除咗「舍利子」,佛教也有「肉身佛」

你呢個例子,小兒科啦
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/8/1 14:17

你睇番#59, 老師同你講過乜野
佛教也有「肉身佛」
Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/8/1 14:17

「肉身佛」同古埃人及製作木乃伊相若,
無人當呢啲係神蹟嚟喎
肉身佛,是指高僧大德成就者在死亡後,在沒有外力的影響下,遺體不會自然地腐化,而是呈現木乃伊化,或不 ...
Guest from 124.217.137.x 2023/8/2 15:31 提交

呢到有講肉身佛的製作方法

原文網址: 塑「肉身佛」要封缸3年半! 老工匠揭秘不腐之謎 | ETtoday新奇新聞 | ETtoday新聞雲 https://www.ettoday.net/news/20150330/485762.htm#ixzz89DI49oKR

你唔好在佛門「執紙皮」
舍利子,梵语śarīra,一译“设利罗”“室利罗”,意为骨身或遗骨。相传为释迦牟尼佛遗体火化后结成的珠 ...
Guest from 124.217.137.x 2023/8/2 15:35 提交

舍利子,淘寶網都有得賣
你拎啲咁既料出嚟新當係「研究」成果?
回覆  beebeechan

基督耶穌被雷劈,是不是因為你們十字軍表現不好,所以拿雷劈他??? ...
dior13dior13 2023/8/2 15:51 提交

耶穌為人贖罪甘願被釘十字架。
咁個耶穌像為里約熱內盧居民頂著上億伏特高壓電上幾萬安倍既電流,小兒科哩。
天主教的肉身不腐都可能做咗手腳,

Guest from 124.217.137.x 發表於 2023/8/2 17:49

呢啲又係用「陰毛論」來自慰的阿Q囉
返去睇下老師的#59!!
十字架,二手網都大把
抽刀斷水 發表於 2023/8/3 01:50

呢啲十字架就千其唔好買賣
高級模式 | 發新話題
換一個