返回列表 回覆 發帖

人生,真係要及時把握機會

沙文冇意思同天主平起平坐。
佢唔普通啦掛? 佢又夠搞創造, 咁都有罪?

你係咪代表天主教同埋你自己反對佢 ...
沙文 發表於 2023/3/6 08:38

你好似係為咗要回帖就夾硬搵野講
(又唔知想講乜Q)
你話佢"好似沙文現在咁,成日都想同天主平起平坐(有日仲會bell開天主, 自己坐哂個位?)嚟搞創造。"

係你講 ...
沙文 發表於 2023/3/6 09:26

你係想造出「人」,, 可以替代天主造的「人」(只不過係不懂如何吹入一口氣)
吹入一口氣不一定係唯一嘅辦法啫
如果找到方法, 亦都未必係同天主平起平坐, 或者整出嚟仲好過佢整嗰啲呢 ...
沙文 2023/3/6 22:43 提交

嗱….咪又俾我批中
你唔止想「平起平坐」,係造得「比天主好」。
仲唔係想 bell開天主、你做阿一?
但係我今世已經做到厭, 下世不如做海豚海獅鯊魚whale海洋動物。
沙文 發表於 2023/3/7 05:32

溫馨建議

不如做多春魚
我想喺food chain高啲嘅位置喎
沙文 發表於 2023/3/7 05:40

你想做鯊文?

大白鯊係老二咋.....佢都俾orca 恰架

Orcas killing Great White shark (South Africa, 2022)

算吧啦, 冇所謂啦, 到時有冇得揀做乜嘢動物都唔知,佛經都冇講得好詳細。
你哋啲宗教刊物全部都係咁嘅, 一 ...

譬如fitness Club嬲我入會, 我有權參觀下你啲facilities, personal trainer係咪1 on 1, 幾多靚女members先決定, 但你哋個個都係咁, 天國又話到時入咗先至睇到, 西天又話死L咗先至去得睇係點, 咁.........好啦搵你哋個總教練同我講解下啦?

”總教練以前嚟過, 而家返咗去喇, 唔知幾時再嚟, 但係唔緊要, 佢留低咗本brochure, 嗱你自己睇飽佢啦, 有咩唔明都唔好問我,我都唔知咁多㗎, 戒咗吹水好L耐㗎喇”

屌最多我個個club都唔join囉, 你哋好L大呀而家?

沙文 發表於 2023/3/7 08:37

少.....人吔排隊都係買樓花咋

輪到你時, 你話要睇下啲磚用也料, 施工時貨有無不對辦, 係咪同示範單位一樣.....窗景係咪山景唔係對面屋部冷氣機....鄰居係咪靚太susanna.....先買

個售樓員咪講:屌最多你咪唔買囉, 你好L大呀而家? 無你買我哋「牆實」執笠咩
發夢咩, 唔睇下咩息口,未加完咖!仲有人排隊買樓, 你夠薑去掃貨

長沙灣愛海頌劈價清貨尾 最高減價16%
長 ...
沙文 發表於 2023/3/7 11:32

少......錯過機會哩....夠薑都無用, 唔夠貨
愛海頌劈價單位沽清
https://hk.finance.yahoo.com/news/%E6%96%B0%E7%9B%A4%E6%A6%82%E6%B3%81-%E6%84%9B%E6%B5%B7%E9%A0%8C%E5%8A%88%E5%83%B9%E5%96%AE%E4%BD%8D%E6%B2%BD%E6%B8%85-214500132.html
埋嚟睇埋嚟揀呀,唔買都睇下啦喂各位街坊

埋嚟睇埋嚟揀呀,唔買都睇下啦喂各位街坊

旺角地王$3103呎平過粉嶺 「隨行就市」地皮或越賣越平

沙文 發表於 2023/3/7 11:37

少.....你都唔係行家, 識乜忍野

中標後要哽成堆豬頭骨, 無錢賺既野嚟, 做慈善發展商咩
根據賣地章程,中標財團需要興建社區會堂、行人天橋、公共交通交匯處、過境巴士車站和公眾停車位等設施,同時需要保留地盤內3棵榕樹。

除淨後, 無乜「皮」可用
所以,中學聖經堂「耶和華站在梯子以上、〔或作站在他旁邊〕說、我是耶和華你祖亞伯拉罕的  神、也是以撒的神」我就唔明:亞伯拉罕、以撒都冇出現give endrosement.指下鼻哥啫,你點知佢就係?乜呢條友咁易呃?
沙文 發表於 2023/3/7 19:26

梅瑟, 厄里亞是甚麼形象, 經書上是有描述架喎。
即係我未見過你真人,
第日係煉獄見到個鐘意剝低條褲露出個patpat, 滿口susanna, 屌, 既....咁我都認得出會係沙文你既
所以貴教中人諗嘢就係多漏洞。
您點L知世人冇第個人有以上特徵。
這些特徵連您都知,我嘅admirers可能會學 ...
沙文 2023/3/7 23:27 提交

咁我識抽水
抽水識你。
抽水叫你做:衰鬼沙文
咁你仲唔係沙文?

門徒識耶穌
耶穌叫佢地兩個做「梅總」「厄總」咁..仲唔係引証咗佢地身份咩。
門徒、耶穌、抽水、沙文冚扮爛都係假嘅得唔得?
千門8將防不勝防。
門徒您見過見多位?耶穌您見過幾多次? ...
沙文 發表於 2023/3/8 01:17

耶穌既門徒係跟住佢3年幾, 點會唔知耶穌係乜樣
(路加福音中在厄瑪烏路上嗰兩位例外)
我算你真係識抽水個狗樣, 但係你唔畀佢呃你㗎咩?佢叫lenfeng扮沙文崑你得唔得? ...
沙文 發表於 2023/3/8 01:32

一, 抽水真唔會同leefeng一夥, 都唔同級數, 你見版上抽水都唔多騷條leefeng架哩, 雖然同一反基旗下。

leefeng一開聲, 啲IQ, EQ都同你唔同既。。。。我咁醒, 分得出既
門徒識耶穌,敝在您唔識門徒哩。兩條茂利指鼻哥“本人伯多碌,呢位我師弟保碌”您識得佢地個尊容咩?佢話 ...
沙文 發表於 2023/3/8 03:10

呢到依家唔係講點樣辨認出係門徒, 耶穌
係有個第三者, 我又識既....叫一條茂脷.. .沙文
呢個人又無動機又夾埋呃搞我...
我點解唔眼信眼前條茂脷就係幾年來日日同我口交既沙文呢

後記:
(唔應該用口交...我地既抽抽插插都唔係用口....用手指..
想起閪文同假梵高首歌:people talking without speaking)
...佢地在其他方面未必意見一致,但在反非的旗幟下團結起來。
沙文 發表於 2023/3/8 08:31

咁會陀衰「家」
沙文又有佳作
抽刀斷水 發表於 2023/3/8 11:21

全文証實作者沙文是百份百有神論者。
(1)
他信人死不是如煙,有afterlife。
這個afterlife 是有知覺的,懂「慘切哀嚎」「驚惶失措」。。。。

(2) 死後要面對審判。 (不是天主審,就是閻羅王來審)
(信印度教的,就換上閻摩便是)

(3) 有很重基督教元素
人死後是升上去會見神的審判。。。。。不是向下走 (道教,印度教,埃及古代信的冥王是在地下)

沙文在老婆熏陶下,基性頗重
這個家已經太好了, 為咗玩你, 衰小小冇乜大問題。
—--------------------------------------------------- ...

說到這裏, 在下不如創作一個小品娛樂下大家。
沙文 發表於 2023/3/8 11:14

番書你有進步,識用創作,唔係創造耶?
他寫明是「創作」,你竟然當真?
抽刀斷水 發表於 2023/3/8 12:31

至少上邊就有條傻feng當咗真
你用上「佳作」呢個字, 都半信半疑哩
你竟然乜L嘢啫?佢哋向來都係將創作當真, 都唔係第一次啦
?
沙文 發表於 2023/3/8 12:45

沙文, 你都開始天主化耶?
我以為你拎本KJV 添
回覆  beebeechan
我唔忍心完全抹殺你嘅教化
沙文 發表於 2023/3/8 12:52

買 catholic edition抵架。。。差唔多錢, 多咗七部書
回覆  beebeechan
我唔忍心完全抹殺你嘅教化
沙文 發表於 2023/3/8 12:52

首先都係你先有智慧, 識遠離條feng狗
高級模式 | 發新話題
換一個