返回列表 回覆 發帖

沒有理想的人不傷心?

教主要「拯救世人」,真有理想!所以臨死前傷心,哭叫救命!
天主竟這樣愛了世界,甚至賜下了自己的獨生子,使凡信他的人不至喪亡,反而獲得永生
逃出魔幻紀 發表於 2023/4/8 10:55

引用荒謬絕倫嘅妖書幾句話就當「真理」,只有没腦子嘅喪屍才會信!
以後再也沒有死亡,再也沒有悲傷,沒有哀號,沒有苦楚
逃出魔幻紀 發表於 2023/4/8 10:55

這不正是喪屍嘅特徵?
想想美洲億餘印弟安人、太平天國七千餘萬刀下亡魂、果亞百萬阿星、異端裁判所數不盡嘅冤魂好過!
天主垂憐愚昧嘅蒼生
逃出魔幻紀 發表於 2023/4/12 11:01

「天主垂憐愚昧嘅蒼生」就唔會講「凡有氣息的盡行殺滅」啦。
「敬畏上主,是智慧的開始」,剛好相反,是愚眜的開始。
妖徒都係用屁眼看問題!
基督邪教反社會、反人類。人類有你呢種社會渣滓,就俾你陀衰嘞。
基督邪教反社會、反人類、反國家、反民族、反親人,邊樣唔反?就連邪教內也反,魔幻紀同你都係邪徒,你哋對對方而言,都係異端!
你係咪輪迴再投胎...飲咗孟婆湯唔記得哂前世既野?
你呢啲野, 在香討, 在呢到都唔係第一次拎嚟, 亦回答過 ...
beebeechan 發表於 2023/4/14 21:48

字都未識就話教訓人?
    唔信耶穌唔係要打入地獄受永火咩?怎會有機會投胎做人?
(1)你也能食屎, 但你不食.....不代表你不能食, 只是不想 ...
beebeechan 發表於 2023/4/14 23:31

「天主」喜歡食童男童女,即係話佢連童男童女肚裏嘅屎都食埋落肚,原來「天主」也食屎!
(1)他差遣了獨生子來世上。人跟隨祂遠離罪惡
beebeechan 發表於 2023/4/14 23:31

《查理周刊》:「嬰兒耶穌是‘罪惡之子’,是給人帶來苦難的撒旦。」
高級模式 | 發新話題
換一個