返回列表 回覆 發帖

[發問] 慕道者求問:為何有教徒仍要判斷人?

天主的忿怒才降在這些悖逆之子身上。

逃出魔幻紀 發表於 2023/6/27 23:04

這些肯定不是天主的悖逆之子,而且是愛子!

新澤西州天主教堂的820 起性侵訴訟報告 NorthJersey.com報導2023年6月22日 自2019年12月1日起的兩年內,新澤西州暫停了民事性侵虐待投訴的民事訴訟時效,該州針對天主教教區和命令提起了820多起指控神職人員、教師和修女性虐待的訴訟。

調查將近2000名兒童在伊利諾伊州天主教堂遭到近500名神父性侵 一份新報告指出,伊利諾伊州有近 500 名神職人員對近2000名兒童進行過性侵虐待。

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
。從前你們原是黑暗,但現在你們在主內卻是光明,生活自然要像光明之子一樣;光明所結的果實,就是各種良善、正義和誠實,你們要體察什麼是主所喜悅的;不要參與黑暗無益的作為,反要加以指摘」(厄弗所書5:6-11)

你们基督教徒真是良善、正義和誠實,是主所喜悅的!

基督教牧重大性侵與虐待集要(2之1)(167)
基督教牧性侵新聞集要(2之2)(674)

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
我不會被抽刀網主在「慕道者」假面具下發出的浮言欺騙,不會參與抽刀網主黑暗無益的反基作為,
反要對抽刀網主在「離教者之家」和IG的一切反基作為加以指摘

你想指摘什麼呢?
你想指摘反基揭穿你們基督教的偽善,假仁假義,性侵,屠殺? ? ?

.

你做呢個網站啱晒撒旦嘅反基目標,我相信撒旦好讚賞你嘅貢獻。我都冇心機冇精神答你咁多嘢啦,抄貼 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/6/27 15:27

妖,用你自己既語言答話吧啦,
除了經文話乜乜,經文話物物之外,自己乜 L 都唔識答?
個個基督教徒冇咗本性經就個個 擘大口得個窿?

.
回覆 48# 抽刀斷水

A bible verse will judge you silently on its own, it doesn't rely on external pa ...
Guest from 37.152.214.x 發表於 2023/6/29 04:26

Bible? =

剛見到在上班討論區有人討論基督徒:

「試過幾之同基督徒做同事家啦,唔係歧視佢地,唔係想佢地行開,但經 ...
抽刀斷水 發表於 2023/6/29 12:49

Discuss 裡面#13: “ 無錯!尤其是信教又叫人佔中反政府嗰啲,講嘢道氣好似取穌派佢落嚟咁,好有權威。”
呢度既魔幻同甩毛鼠一樣講嘢道氣好似取穌派佢落嚟咁,成個耶穌化身!

「耶穌回答說:『我是道路、真理、生命,除非經過我,誰也不能到父那裡去。』」(若望福音14:6)「耶穌回答他說:『約納的兒子西滿,你是有福的,因為不是肉和血啟示了你,而是我在天之父。我再給你說:你是伯多祿(磐石),
在這磐石上,我要建立我的教會,陰間的門決不能戰勝她。
...
逃出魔幻紀 發表於 2023/6/29 17:52

耶穌的磐石不是用來擲死嬰兒的嗎?
我又跟你條連去引証一下,
好快就睇到你老毛病:
永遠都係引人只睇一面, 遮住第二面既野唔俾人睇。

成個 ...
beebeechan 發表於 2023/6/29 22:25

永遠都係引人只睇一面,
耶穌說  我是道路、真理、生命,

遮住第二面既野唔俾人睇。
太15:13 耶穌回答說:凡栽種的物,若不是我天父栽種的,必要拔出來。
申28:19 你出也受咒詛,入也受咒詛。
耶48:10 懶惰為耶和華行事的,必受咒詛;禁止刀劍不經血的,必受咒詛。
代下15:13 凡不尋求耶和華─以色列神的,無論大小、男女,必被治死。
出22:20 祭祀別神,不單單祭祀耶和華的,那人必要滅絕。
啟19:15 有利劍從他口中出來,可以擊殺列國。他必用鐵杖轄管(轄管:原文是牧)他們,並要踹全能神烈怒的酒醡。

(我引述而已)

.
刀, 鎗...是有用的工具, 可以保家衛國,
亦可以拎嚟殺人
唔係刀鎗既問題, 係使用既人既問題

好似你呢啲亂解經句既慕道者, 就似拎把刀係商埸亂捅人嗰個神經佬

beebeechan 發表於 2023/6/30 00:51

講到可以拎嚟殺人既工具, 世上只有聖/性經!
簡直天下無敵,無任何工具能出其右,(安排耶穌劊子手坐右邊係有深意既)
從2000年前開始,基督徒個個十足拎住本聖經當刀使,在全世界全地球亂捅人嗰個神經佬!
聖/性經除了當刀使,還隨刀附送「強姦刀鞘」,保證教徒個個殺得淋漓,姦得盡致!

.

又拎你呢段用來罵基督徒既話嚟講講

按文理, 最多都係話該基督徒做唔到
(有仇報仇, 小器):俾人打 ...
beebeechan 發表於 2023/6/30 01:56

唔係只是該基督徒做唔到,
而係所有基督徒都係這些貨色:
心胸窄,疑神疑鬼,扮做好事捐十蚊,會攞番五十蚊贈品果類。
幫完人又常常單單打打提醒人要知恩報德,要還番十倍。
時常將尐屎事當天大的恩惠,又貪婪,又食又拎,貪得無厭。
由頭假到落腳,人前扮斯文,人後又罵街,又打老人,老年人都打得落手,夠狼毒未?

又拎你呢段用來罵基督徒既話嚟講講

(呢啲正係不要論斷人, 你也會被論斷.....
不要看別人眼中木屑, 唔睇自己條大碌野....既意思)
beebeechan 發表於 2023/6/30 01:56

投訴被人屌,自己又鹹過個屌字!
扮曬道貌岸然講耶穌說教,自己又大話連篇,踎完屋仔去潛48m之類!

.
俾人打右臉, 唔識迎埋左臉...有仇不報

基督徒教落:迎埋左臉就冇啦!
用摺凳或電油火燒就肯定會,有我基督徒講, 冇你阿伯阿婆講!

.
唔係去作奸犯科, 害人.....或主動去得罪人喎

基督徒打燒殺阿伯阿婆的確唔係去作姦犯科, 害人.....或主動去得罪人,只是異見的阿伯阿婆自己找死吧了!

.
请问阁下尊驾是什么意思……谢谢
下流寄生虫 發表於 2023/7/2 17:17

他在表演他精通八國外語,遲些他會用Translator寫德語法語非洲語!
基督教徒本色来的:吹
.
俺は昔から外国人の言葉を言え、何がおかしいの?貴様は第九十伍番に趣味があれば、一緒に議論するでくだ ...
jimmychauck 發表於 2023/7/2 15:39

嘘をつくのは恥ずかしくないのですか?

蝦,本垃圾性經內有一句形容外邦人,異見者,異教者,不同耶穌的種族者是:
“不要把聖物給狗,也不要把你們的珍珠丟在豬前”  豬狗顯然是在形容某一類人。

基督教徒如魔幻紀,甩毛鼠也常引用來罵不信耶穌的人,
為什麼又不見jimmychauck跳出来指責他們
反基為什麼不能化身慕容复,“以彼之道、還施彼身” 呢?

所以我常常批評基督教徒都是雙標的貨!

那些洗淨自己衣服的,是有福的!他們有吃生命樹果的權利,並得由門進入聖城。凡為狗的,行邪術的,姦淫的,殺人的,拜偶像的,以及一切喜愛撒謊並實在撒謊的人,都留在城外。」(默示錄22:10-15)
逃出魔幻紀 發表於 2023/7/1 13:46

.
成壇都係阿leefeng, 旁觀嗰啲對經文亂膠翕既帖, 解釋過了亦聽不入耳, 還要貼來貼去都只是那幾句.....咁套句不要珍珠給狗給豬..不為過矣
beebeechan 發表於 2023/7/6 21:06

泥膠屎料貼最膠的不正是你bbchan自己嗎?
面皮厚過廁所板又臭又硬。
又冇學識,冇知識,冇智識,hamburger出自德國?一定係牛肉?
輸咗就拿拿聲delete曬你bbchan自己的泥膠屎料垃圾廢噏?
面皮咁厚?够㫜毫無羞耻在此認屎認屁?
你只不過是一隻豬狗不如,天天被人恥笑而不自知的垃圾性經承載垃圾桶!

https://exchristian.hk/forum/redirect.php?tid=14463&goto=lastpost#lastpost
hamburger 又會無ham?
hamburger 沿自 Hamburg...本來是德國漢堡傳統小食...同ham 無關架喎
(考慮將你呢帖收錄係你既屎料集)
beebeechan 發表於 2023/7/5 04:19

.
哦, 你唔係教徒, 所以可以去殺人, 行淫
beebeechan 發表於 2023/7/7 20:41

唔係教徒的,如果去殺人, 行淫係大罪,必定要坐監或死刑。
但那些地球垃圾基督教徒欺騙無知的人信任基督教的「虛偽的愛和包容」,
利用本性經做擋箭牌去殺人, 行淫,是否更加要罪加一等呢?
是否應該要閹割完再淩遲也合乎天理吧!
但似乎基督教的所有殺人犯強姦犯個個封聖人仍然逍遙法外?
基督教徒個個繼續利用基督邪教去騙人上當?

.
我既論點就係既然有咁嚴厲既禁止傳教法例,
咁邊仲有機會「違法傳教」呢

至少修會不會派傳教士去
一般教徒不敢妄犯
beebeechan 發表於 2023/7/10 02:47

什麼叫做修會?
.

delete

.
高級模式 | 發新話題
換一個