返回列表 回覆 發帖

別人的善與惡怎樣影響我們的生命?

對你這種連字都唔識嘅「人」,無需多花時間,一時寫錯而已。
    爺爺點醒過你無數次錯字,你重懵盛盛 ...
旁觀者 發表於 2021/3/8 00:11

兄沒有寫錯啵,岳飛除了<滿江紅>,的確有寫<出師表>啵!
   只是皰疹b目不識丁,一腦草吧了

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
旁觀者出帖認「一時搞錯咗」。。
你係咪都想話旁觀者係「目不識丁,一腦草」? ...
beebeechan 發表於 2021/3/8 03:10

岳飛除了<滿江紅>,的確有寫<出師表>啵!
   只是你皰疹b目不識丁,一腦草吧了,唔到你唔認!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
論智商,情商,知識水平.....旁觀者都係稍勝你呢隻瘋狗一個碼咁多哩
beebeechan 發表於 2021/3/8 03:11

旁觀者係不止稍勝我一個碼咁少哩,
更勁勝你皰疹b一千個碼咁多哩!

.
真係豬欄內後豬推前豬
一豬還有一豬豬
beebeechan 發表於 2021/3/8 07:41

既然你已經確認我們是你的【主】,還不快快叩頭叫主人爺爺咧?

學旁觀者話齋:「無需多花時間」係你到

等佢用佢支檑漿棍插到你滿肛紅
beebeechan 發表於 2021/3/8 07:43

旁觀者支檑漿棍只留番特别招呼你疱疹B,插到你【滿肛紅】+【前後出屎標】!

.
插完俾你放入口到啜....豬古力味
beebeechan 發表於 2021/3/8 07:57

哈!原來你已經啜過?天天啜?才知道有【豬主古力味】!=> 疱疹B

.
你知道屎很臭, 咁你又係咪天天都食屎?
beebeechan 發表於 2021/3/8 12:29

你又天天都食屎?

你已經天天啜【豬主古力味】檑漿棍都未够㽼?利害利害!

.
你嘅思考方式就係第三種,就好似我同bbc多次向你解釋過「弟兄要把弟兄、父親要把兒子,送到死地。兒女要與父母為敵,害死他們。」《馬太》10:21呢段經文嘅意思,指出你對原文意思作出咗完全相反嘅理解,但係你仲係不斷重放錄音帶。咁有乜嘢意思呢?我哋可以唔認同某啲嘢,但頭腦必須裝得入嘢,記得人哋講過嘅嘢,如果只係為咗發聲練氣強身健體則例外。再重復一次:任何人可以唔同意他人嘅觀點,但必須理解對方嘅意思,討論先有價值。否則,就會進入左bigmonster所講嘅狀態:「他有看過本人的內容嗎? 當然沒有, 他只想自己的話。這就是簡單的自我中心, 自以為是。看一下他不是在回應本人的內容, 而是斷章取義, 只找中間一句就不停說自己的話, 本人的內容他跟本沒看。」
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/8 15:56

基督教徒狡辯最叻! ! ! !

如此說來,難怪性經書內如果寫:
不可行淫:就一定要淫,性侵,強姦!
不可貪婪:就一定要貪,搶錢,刧財!
不可殺人:就一定要殺,滅族,狂殺!

原來性經書內如果寫乜野,可以用自己角度去猜測和決定,根據自己的需要去做即可?對不?

遊花園式的解釋只能暴露基督教的低能,一本垃圾經文,原來個個可以估估下,自由解讀,根據需要自由改動,
先用遊花園的回复,當人駁斥佢地的時侯,就批評別人只是斷章取義…云云?

當別人直斥其非的時侯,又喊曬咁話人地嗌架囉?

明明寫到一清二楚「弟兄要把弟兄、父親要把兒子,送到死地。兒女要與父母為敵,害死他們。」《馬太》
明明寫到一清二楚:不可改動經文架,否則上帝會劈死你,乜你唔怕咩吓

.

你點解又嚟再次示範bigmonster所講嘅「他有看過本人的內容嗎? 當然沒有, 他只想自己的話。這就是簡單的自 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/9 10:26

廢話一大堆!
你點解又嚟再次示範bigmonster所講嘅「他有看過本人的內容嗎? 當然沒有, 他只想自己的話。這就是簡單的自 ...

如果你對我話你嘅言論係【廢話一大堆! 】有任何唔明嘅地方,建議起碼用最求其嘅方法了解下:google(我建議過好多次)!
.

如果你對我話你嘅言論係【廢話一大堆! 】邊一個字嘅理解同基督徒嘅講法有唔同,或者唔明我講乜,就去google下,例如「《廢話》123」→搜尋/search、「《一大堆》456是什麼意思? 」→搜尋/search等,如此類推……

除非你係擰開咗個嗌交掣刪埋咗思考掣嘅人,否則,任何一個正常人都會明白用呢個起碼嘅方法嚟認識【廢話一大堆! 】既真正意思係乜野。

唔明白二進制嗰三種學童,第一種出於好奇心同求真精神,會帶住問題【廢話一大堆! 】問老師同家長;第二種係神童,自學就即刻搞掂乜野係【廢話一大堆! 】;至於第三種,你仲可以話佢乜嘢呢?連【廢話一大堆! 】都扮唔明,還在囉囉唆唆沒完沒了!

見到我好中意發YouTube圖,你就順便講下你點樣老鼠上天秤給大家知道,勁吹你睇YouTube只睇第一同第二種「學童」嘅片,至於第三種,無論佢嘅光譜同你既【廢話一大堆! 】幾接近幾相似,我都唔會睇,因為實在太【廢】。
補充下,對於第三種「學童」嘅YouTube,我都會睇少少,認識下世界上呢種人嘅存在狀況。 ...
逃出魔幻紀 發表於 2021/3/9 12:10

你的【廢話一大堆!】加多多是油醬醋去花言巧語,你「學多」「學少」都一样只能是說着【廢話】!懂不?
係佢條野太長, 你無耐性去睇人講咗乜
beebeechan 發表於 2021/3/9 13:13

佢條野太長,才可以發揮基督教徒之極致…性…侵…吖馬!令人煩厭
呢個....你又點睇?

使唔使多講
beebeechan 發表於 2021/3/11 00:09

哦?集中營太仁慈?你建議應該統統拉去燒?好,收到!

.
那你應看看一至三世紀時的教會是有甚麼「強權」
beebeechan 發表於 2021/3/11 01:21

基督教扮什麼可憐啫?
看清楚當這個基督教一旦得勢,有沒有放過異教和別人/別國/別族呢?
答案係:沒有!

一至三世紀時死的基督教徒相比於基督教危害全世界而死的人:零頭也沒有!
而且大家要留意的是:
一至三世紀時死的基督教徒只是因為他們歐洲自己鬼打鬼,自己宗教之爭,權力政治之爭,利益之爭,一班迷信基督教徒(同今天的黑暴一樣),以為自己好醒,為一個教的利益去爭來爭去吧了,並不值得可憐和同情,對不?

相反,當基督教坐大,權力在握的時侯,不但不反省,好好去善待他人他教啵
而是變本加厲,以惡霸報復形式去千百倍傷害他人,傷害無辜,侵略,將別人滅絕,斂財,姦污…種種卑鄙的行為危害這個世界? !

為什麼基督教徒仍然無恥地去同情自己,卻無視基督教在歷史上去其他國家傷害至死的人呢?

由此可見,基督教的自私自利和危害,是絕對冇辦法用抽刀的【以理服人】來教化佢地既!
人類係冇辦法同一群喪屍講道理,因為對非基不公平,對死去的億萬無辜一樣不公平,對不?

另外有一點必須注意:基督教的所謂【妥協】【服善】都只不過是虛偽的假象!

基督教勢頭弱嗎?咪扮【妥協服善】囉,
當基督教有一天可以掌控足夠的基督十字軍,就會在中國各地掀起反動的浩劫,把中國變成一個基督教控制的國家!

看看小小一個香港,百來萬基督教徒被洗腦都要無辜百姓流血,如果一億中國人被洗腦成為基督教喪屍十字軍,可以想像一下嗎?

.
挑..........
你一旦得勢有權時,  基督徒咪又係無好日子過囉

你又扮乜忍可憐咁呢

幸好你呢類人都好難 ...
beebeechan 發表於 2021/3/11 02:51

嗱,插中基督教的痛處啦?
曱甴不都全是基督教徒嗎?
想撇甩基督教關係?你發夢冇咁早!

基督教洗腦出來的基督教徒是否可憐,十分善良呢?上網查下就一清二楚了!

基督教暴力強迫民眾信仰基督教,不信者死,怎樣?比較中世紀的所謂可憐的基督教徒,如何? ? ? ?
這些只不過是基督教殺死無辜人的冰山一角,還有很多沒有記錄的寃魂,怎麼算? !

基督教直接間接導致超過一億人類死亡, 如何計算的?

獵巫行動:害死約10萬人;

異端裁判所:僅在西班牙裁判所被火刑處死的人已達10萬人。

「30年戰爭」(1618年-1648年):約800萬人死亡;

法國宗教戰爭(1562年 - 1598年):約300萬人死亡;

十字軍戰爭(1096年 - 1327年):約數十萬人死亡;

傳教活動殘殺異教徒:當時美洲土著有億餘人,和中國人口相當,可是經過基督徒的殺戮及政府的種族政策後,剩下祗有一千萬人左右! 」錄自《基督教是邪教嗎? 》(當1億減1000萬,死9000萬);

鼠疫:十四世紀開始,羅馬教皇把貓與惡魔聯繫起來,開始了被基督徒殘殺的時期,為時長達數百年之久,老鼠天敵被滅絕,間接導致後來的鼠疫,全世界約7500萬人死亡;

太平天國基督教:約7000萬人死亡。

盧旺達人弔念1994年200 萬人大屠殺~見証基督教神父修女牧師心狠手辣
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=14105&pid=141736&page=1&extra=#pid141736

基督教本質就是把殺人當樂趣的恐怖主義!
基督教恐怖主義是團體或個人的基督教性質恐怖主義,動機多是源自信徒對於教義的詮釋與信念,把政治性質的暴力行為合理化。
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%9F%BA%E7%9D%A3%E6%95%99%E6%81%90%E6%80%96%E4%B8%BB%E7 %BE%A9

.
挑..........
你一旦得勢有權時,  基督徒咪又係無好日子過囉
你又扮乜忍可憐咁呢

幸好你呢類人都好難 ...
beebeechan 發表於 2021/3/11 02:51

基督教本質就是把殺人和性侵當樂趣的恐怖主義!
一日不殺人身痕,一日不性侵9痕!

基督教恐怖主義是團體或個人的基督教性質恐怖主義,動機多是源自信徒對於教義的詮釋與信念,把政治性質的暴力行為合理化。
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%9F%BA%E7%9D%A3%E6%95%99%E6%81%90%E6%80%96%E4%B8%BB%E7 %BE%A9
高級模式 | 發新話題
換一個