返回列表 回覆 發帖

登泰山而小天下 —— 俯瞰馬斯洛需求金字塔

咁打尖都係打自己尖啫,殺人就係幫人打自己尖。
抽刀斷水 發表於 2024/5/16 22:17

咁你試下排緊隊時, 你掹咁叫亞荖荳, 姑媽,,,,,大姨媽, 七姑八嬸, 表哥表妹, 侄仔, 姨甥, 老死..一個個咁插係你前邊...
然後對後邊的人講: 佢地打我尖之嘛, 關你忍事! 我唔好惹架!

原创对联诗
咁你試下排緊隊時, 你掹咁叫亞荖荳, 姑媽,,,,,大姨媽, 七姑八嬸, 表哥表妹, 侄仔, 姨甥, 老死..一個個咁 ...
beebeechan 發表於 2024/5/16 22:24
全歪理

我少理

小【小的】‘’小‘’你
如果天主明確召喚我去嗰度傳福音,我會義不容辭即刻執行李去,呢啲就係基督徒對於派遣嘅態度
逃出魔幻紀 發表於 2024/5/14 22:39

「創造宇宙萬物嘅天主」已「明確召喚」你要廣傳「福音」︰
    「耶穌又對他們說:「你們要到世界各地去,向天下人傳揚福音。相信並接受洗禮的人必定得救,不信的人必被定罪。」《馬可︰16.15》
    而回教國家,尤其是ISIS這些最野蠻的地方,更需要明白「真理」,為啥你「義不容辭即刻執行李去」﹖磨蹭什麼﹖
    牠們不信,你可以定牠們罪呀!
「創造宇宙萬物嘅天主」已「明確召喚」你要廣傳「福音」︰
    「耶穌又對他們說:「你們要到世界各地去, ...
旁觀者 發表於 2024/5/19 21:08

本壇三支小喇叭, 你呢支最吵耳
回覆 43# 旁觀者

他們不去跟isis傳教,就少了上天國的時日,享福時間就少了,令人婉惜!
本壇三支小喇叭, 你呢支最吵耳
beebeechan 發表於 2024/5/19 22:33

屁眼教主「復臨」,佢支小喇叭就有得你吹嘞。
高級模式 | 發新話題
換一個