返回列表 回覆 發帖

搵笨觀念大踢爆之 - Happy Mother's day

似乎真係人類從歷史得到的唯一教訓就係人類不會在歷史上得到任何教訓。反省一下,我都冇問過個仔想唔想出世。

但貴國昨日終於出現了有歷史承擔的人物,敢於決定
https://www.rfi.fr/tw/%E4%B8%AD%E5%9C%8B/20220512-%E4%B8%8A%E6%B5%B7%E7%94%B7%E5%AD%90%E4%B8%80%E5%8F%A5%E6%88%91%E5%80%91%E6%98%AF%E6%9C%80%E5%BE%8C%E4%B8%80%E4%BB%A3%E6%84%8F%E5%A4%96%E9%A9%9A%E7%88%86%E7%B6%B2%E7%B5%A1
中國還是有希望的!
Don't know where God is but the Devil is in the details
neither
好,等我真係問下佢有冇問過先
沙文 2022/5/15 00:22 提交

咁你應用候虫定係用卵既身份問?
佢問咗你又唔記得。
抽刀斷水 發表於 2022/5/13 09:01

好,等我真係問下佢有冇問過先
點解天下父母都冇問過個仔究竟想唔想做人,未經佢本人同意就生佢出來。您唔可以問下我先嘅咩,阿媽? ...
沙文 發表於 2022/5/13 23:55

因為你唔想做人, 怪唔知一走出嚟就喊餐死........所以你呢世人都狗狗地..
烚熟狗頭噉嘅樣,
狗黨狐朋,
狗屁不通
狗嘴想吐出象牙,
狗走狐淫........
點解天下父母都冇問過個仔究竟想唔想做人,未經佢本人同意就生佢出來。您唔可以問下我先嘅咩,阿媽? ...
沙文 發表於 2022/5/13 23:55

佢問咗你又唔記得。
點解天下父母都冇問過個仔究竟想唔想做人,未經佢本人同意就生佢出來。您唔可以問下我先嘅咩,阿媽?
Don't know where God is but the Devil is in the details
經文沙文都係如果或者。您係咪對沙文有偏見呀?
您承認"一啲都唔係九翕"就夠了。唔駛再講孖展
沙文 發表於 2022/5/10 21:44

我係話經文唔係九翕,
沙文就係九翕
雖然大家都係文
您承認"一啲都唔係九翕"就夠了。唔駛再講孖展
如果你們是誠實人,叫你們兄弟中一個人留在拘留所內,其餘的人可帶糧食回去,解救家中的饑荒。
沙文 發表於 2022/5/10 19:46

你個孖展戶口都要有足既抵押資產先有得玩哩....你識唔識架?
撒辣依就對亞巴郎說:「請看,上主既使我不能生育,你可去親近我的婢女,或許我能由她得到孩子。」亞巴郎就聽了撒辣依的話。
沙文 發表於 2022/5/10 19:46

一啲都唔係九翕, 仲係好貼現實

烏克蘭就有大量「撒辣依的婢女」出租
(不過, 依加打緊仗, 業務暫停)

https://parentage.pro/surrogacy_in_ukraine
檢討下,又真係幾九翕

撒辣依就對亞巴郎說:「請看,上主既使我不能生育,你可去親近我的婢女,或許我能由她得到孩子。」亞巴郎就聽了撒辣依的話。

如果你們是誠實人,叫你們兄弟中一個人留在拘留所內,其餘的人可帶糧食回去,解救家中的饑荒。
或者聖神係咁規定呢?who knows
沙文 發表於 2022/5/10 06:41

你啲「或者」「如果」「可能」一籮籮.....你批發都得
「或者」「如果」「可能」包裝下, 咪就係叫「九翕」囉
或者聖神係咁規定呢?who knows
世事嘅嘢好難講。您以為唔會發生,可能明日我就信畀您睇呢?天主嘅旨意畀您捉到嘅,就唔係天主啦。 ...
沙文 發表於 2022/5/10 02:57

就算你明日信, 都無需為「如果規定一定要信耶穌」對兌。
世事嘅嘢好難講。您以為唔會發生,可能明日我就信畀您睇呢?天主嘅旨意畀您捉到嘅,就唔係天主啦。
沙文說:

如果我中咗Lotto Max頭獎, 我就..........

真係填乜都得。。。因為唔使旨意要對兌
以結果為目標先啱嘛。
佢真係冇拋棄耶穌哩
沙文 發表於 2022/5/10 00:22

咁你唔需要execute 你既自由旨意, 唔使達標, 因為大前提不會實現嘛,
無人要你一定信耶穌喎

如果規定一定要信耶穌,我一定會execute自由旨意....之「如果規定一定要信耶穌」....
好似戴咗避孕套嚟扑野咁
以結果為目標先啱嘛。
佢真係冇拋棄耶穌哩
高級模式 | 發新話題
換一個