返回列表 回覆 發帖

知易行難的兩條誡命

未必用木條加草,和些泥就掂,唔好狗眼䏲人低
屋冇番咁上下大點裝得入咁L多基督徒,嗰陣郁下都話幾千人
...
沙文 發表於 2020/12/4 03:21

耶穌治那個癱子時, 係未有基督徒㗎喎。
現埸是猶太人會堂。
所以咪話: 手工,麻麻
beebeechan 發表於 2020/12/3 06:46
問貴教一擔擔啦。常常牧牧下羊,久不久就走甩一隻。
問貴教一擔擔啦。常常牧牧下羊,久不久就走甩一隻。
沙文 發表於 2020/12/4 04:03

都未到「屙秩」,唔好咁快話唔夠數
39 差我來者的意思就是:他所賜給我的,叫我一個也不失落
回覆  beebeechan

猶太人會堂
沙文 發表於 2020/12/4 07:35

超。。。。motel 同 hotel 都有分別㗎哩

耶穌做騷過間係會小會堂,唔係大會堂
耶穌治那個癱子時, 係未有基督徒㗎喎。
現埸是猶太人會堂。
beebeechan 發表於 2020/12/3 12:02

猶太人會堂個頂安番好, 75萬都唔得. 所以基督之徒冇首尾,係由嗰時開始

猶太人會堂個頂安番好, 75萬都唔得. 所以基督之徒冇首尾,係由嗰時開始

...
沙文 發表於 2020/12/4 07:41

你死咕咕...都唔很識變通
空降唔得咪由下邊鑽出來囉,

大衛之能夠攻陷耶路撒冷城, 皆因都係俾佢搵到個地窿
有早知冇乞兒。若主耶穌能知過去未來,喺outdoor開會就唔駛累人拆屋。其實佢通常講道理都冇瓦遮頭,今次唔知做乜L嘢
Don't know where God is but the Devil is in the details
有早知冇乞兒。若主耶穌能知過去未來,喺outdoor開會就唔駛累人拆屋。其實佢通常講道理都冇瓦遮頭,今次唔 ...
沙文 發表於 2020/12/4 09:43

根據中華人民共和國法律。宗教活動只能在合法宗教埸所內進行。
戶外宗教聚集是違法的。
有早知冇乞兒。若主耶穌能知過去未來,喺outdoor開會就唔駛累人拆屋。其實佢通常講道理都冇瓦遮頭,今次唔 ...
沙文 發表於 2020/12/4 09:43

即係咁,好似新樓筍盤開售,先嚟個內部,業界認購。點知咁搶手。
若是専程來聽書,就唔會一醫好就較腳喎?古有鑿壁偷光. 聽書就屋頂鑿個窿仔都聽到啦,唔會挖個大孤窿成個人
...
所以,又好難怪主耶穌四圍door to door襟鐘但冇人開門畀佢,您喺peephole裝到佢好似一枝公,一開門原來後面跟住一大班蛋散,入黎逼爆您間屋都唔止,連屋頂都同您拆L埋,走嗰陣又唔整番好。次次七千五您估嘢少?
沙文 發表於 2020/12/2 10:26
有用之不竭謝謝老大學習老大
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
即係咁,好似新樓筍盤開售,先嚟個內部,業界認購。點知咁搶手。
beebeechan 發表於 2020/12/3 18:37

好多人畀咗首期,佢話升下天先,終有一天回來,您地慢慢等啦……

您心知肚明,首期打咗水漂,但話畀人聽自己有眼無珠買爛尾屋,又好似好瘀咁……唯有繼續唸口簧,"祂總有一天會回來……"

我一向都幾中意睇您地成日不斷上演嘅"waiting for Godot"唔駛買飛
好多人畀咗首期,佢話升下天先,終有一天回來,您地慢慢等啦……

您心知肚明,首期打咗水漂,但話畀人聽 ...
沙文 發表於 2020/12/4 16:26

「明日大嶼」都要二,三十年先搞定哩。

「明日新天新地」規模大咁多,梗係有排搞。
唔知係咪上邊個「天庭議會」有民主派天使拉布,抗議呢
上邊好似係一神專政, 可隨時dq天使。我風聞版友話咁L樣效率好高
Don't know where God is but the Devil is in the details
上邊好似係一神專政, 可隨時dq天使。我風聞版友話咁L樣效率好高
沙文 發表於 2020/12/5 23:47

有三份一天使劈咗炮
sorry for the inconvenience caused
所以聖座可同習大大套下近乎“其實敝教同貴國體制上根本就係一丘之貉,好應該結成兄弟之邦”
所以聖座可同習大大套下近乎“其實敝教同貴國體制上根本就係一丘之貉,好應該結成兄弟之邦” ...
沙文 發表於 2020/12/6 00:35

天主教,一早就係叫「公教」㗎哩,
即人人都係兄弟
所以聖座可同習大大套下近乎“其實敝教同貴國體制上根本就係一丘之貉,好應該結成兄弟之邦” ...
沙文 發表於 2020/12/6 00:35

大陸工人,唔敢劈炮的,只有下崗
回覆 36# beebeechan
貴教係大公教會。
貴國有大公報。
仲唔係狼狽為姦
不如叫阿抽煽惑本網仝人去天主教堂舉banner示威: 結束一神專政

睇下會吾會拉佢終生監禁
安家費呢一層就等我啦,唔好同我爭
高級模式 | 發新話題
換一個