返回列表 回覆 發帖

掃羅殺死千千,大衛殺死萬萬

回覆 106# 旁觀者

文匯報係詳細分析該字是否錯字,你連資料都唔睇,連人地正式指出你錯誤都死口唔認。
證明左你喺論證裡面不會承認任何錯誤,所以指出你嘅錯誤之後無需你任何回應,只要其他人睇到就得㗎啦。

文匯報有錯字,你都唔知
旁觀者 發表於 2024/4/19 05:36

文匯報都唔識字,我唔洗識字㗎。

所以你旁觀能力有限、推理能力有限、搜證能力有限,甚麼反基言論可靠可信程度都有點限、解錯經、唔識字,呢啲你全部唔否認,我當你認左㗎啦。

話題要轉了嗎?
回覆  旁觀者
咪唔洗囉,文匯咪寫架兩囉。
自己一日到黑自打嘴巴唔知醜嘅?
唔知刵和華又係乜野約定俗成?
澄清吖嘛籍貫吖嘛唔拘吖嘛。打錯一兩隻字又點啫?
你對其他事情全無反駁,即係承認你自己旁觀能力有限、推理能力有限、搜證能力有限,甚麼反基言論可靠可信程度都有點限、解錯經、唔識字啦。
即係承認你自己唔識歷史,錯誤評價太平天國啦。
即係承認你承認自己十足無賴啦。
jimmychauck 發表於 2024/4/17 23:16

文匯報有錯字,你都唔知,證明你根本就唔識,識就早該指出啦。
字唔識︰主生命之根一嘢嘢「鐘」入你屁眼,湧出活水.。「呈清」下先啦你如何「挑避」啦。中國「藉」、唔「洗」本、「架兩」、「癈心神」。你真識字!
理唔明︰為主俾回教徒斬首就得著生命。
唔懂邏輯︰主帶個細路,為啥要佢剝光豬?
史唔懂︰基督妖教如何為害國人,如何禍害世人,你乜Q都唔知。
基督教係「人類文明嘅恥辱」,你懂嗎?
一個神經佬語無倫次,懂唔懂晚晚趷高屎窟吖﹖
又話唔答?你真有誠信!
回覆 22# Guest from 124.217.137.x

冇心討論,請唔好扮有心。
回覆 103# leefeng

你又無中生有,我邊度有打老人?

爛屍癈老乃建基於證據之上,所以當然非辱罵。

咦有進步,識得批評我語氣,到第三級了。

https://paulgraham.com/disagree.html
DH4. Counterargument.
At level 4 we reach the first form of convincing disagreement: counterargument. Forms up to this point can usually be ignored as proving nothing. Counterargument might prove something. The problem is, it's hard to say exactly what.

加油,麻煩你升多兩級先再黎柒啦。
回覆  leefeng

除左低級,都係只有低級,正一低級人。
jimmychauck 發表於 2024/4/18 03:39

你高級,高級到打老人,叫老人做死廢老,叫人爛屍,粗口爛舌,爛仔的高級?
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

又可以光榮神喇!!

(不過, 你條友應無魔幻咁大方, 多謝我指出你寫錯字) ...
beebeechan 發表於 2024/4/18 04:33

咪叻唔切,我係寫䆟,不是寫容,所以唔使多謝你。
塊面凹凹凸凸,修補下啲窿啦,好心!

你還未多謝我教暁你寫Copy Cat!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
快啲去整 啦,你個樣衰成咁? 真是相由心生,難怪你咁邪惡同無賴!
leefeng 發表於 2024/4/18 01:27

又可以光榮神喇!!

(不過, 你條友應無魔幻咁大方, 多謝我指出你寫錯字)
回覆 99# leefeng

除左低級,都係只有低級,正一低級人。
回覆  旁觀者

字係約定俗成

唔知刵和華又 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/17 23:16

快啲去整䆟啦,你個樣衰成咁? 真是相由心生,難怪你咁邪惡同無賴!
回覆 97# 旁觀者

字係約定俗成

唔知刵和華又係乜野約定俗成?

澄清吖嘛籍貫吖嘛唔拘吖嘛。打錯一兩隻字又點啫?

你對其他事情全無反駁,即係承認你自己旁觀能力有限、推理能力有限、搜證能力有限,甚麼反基言論可靠可信程度都有點限、解錯經、唔識字啦。
即係承認你自己唔識歷史,錯誤評價太平天國啦。
即係承認你承認自己十足無賴啦。

話題要轉了嗎?
回覆  leefeng
咩叫你既?嘅字都唔識?你識唔識字㗎?
jimmychauck 發表於 2024/4/17 00:48

字係約定俗成, 網上很多人這樣省寫, 便成共識, 也不能說錯. 你就拿來大造文章, 看出你心虛膽怯, 如夜行人吹口哨. 睇下你幾識字啦︰              
    主生命之根一嘢嘢「鐘」入你屁眼,湧出活水。
    「呈清」下你如何「挑避」啦。
    中國「藉」﹖
    「唔洗本」﹖
    「架兩」﹖
    「唔苟」﹖
回覆 95# leefeng

話左你鍾意留係第二低級,又一次幫我證明。るするするするす
回覆  leefeng

唔識字就唔識字啦,咁多託辭做乜啫?
jimmychauck 發表於 2024/4/17 04:08

乜L野叫做餓荒呀,廢柴!
乜L野叫做呀,廢柴!
乜L野叫做呀,廢柴!
乜L野叫做呈清呀,廢柴!
乜L野叫做 中國「呀,廢柴!
呢隻基督教妖孽真係不知羞恥為何物???

回覆 92# leefeng

係,我認,我係扮同你講道理,實質嘲緊你咋。
回覆 91# leefeng

唔識字就唔識字啦,咁多託辭做乜啫?
回覆  leefeng

我俾佢講俾你講㗎,咁旁觀者話十幾年冇上過離教者之家,唔啱你幫佢兜囉。
討論梗係要講資 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/17 00:53

黑暴扮講理?衰格到吖……咪咁假啦!
回覆  leefeng

咩叫你既?嘅字都唔識?你識唔識字㗎?

你嘅斤兩咪咁多囉。

你連咁斤兩嘅野都反駁唔到 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/17 00:48

【既同嘅 一樣意思。同音同義,」這個是原字,「既」這個只是方便寫,地和也是同樣道理。

乜野叫做餓荒呀? 廢柴!

回覆 86# leefeng

我俾佢講俾你講㗎,咁旁觀者話十幾年冇上過離教者之家,唔啱你幫佢兜囉。
討論梗係要講資料準唔準確㗎啦,我指出佢錯誤,佢唔識答,你識你可以幫佢答㗎。從來冇人阻止你放厥詞㗎喎,你勞咩氣?
係呀,我得理不饒人㗎,你咁驚你咪站喺有理嘅一方囉。家陣日日叫你講口你講唔過人丫嘛,怪邊個?
回覆 84# leefeng

又係只會最低級嘅辱罵。
回覆 85# leefeng

你又完全迴避我問題啦。零分重作。
高級模式 | 發新話題
換一個