返回列表 回覆 發帖

「轉載」烏合麒麟漫画家

係呀。我話咗中意到49年9月30日啦。

沙文 發表於 2020/12/4 08:08

我就唔同啦,雖然以前受阿爺影響,係有尐尐喜歡,但自己不十分確定…
我係從2019年6月開始正式中意中國!
所以我話啫,香港既基督教煽動暴力行為將我們有思想的份子推向愛中國!

至于果d用「屁股決定腦袋」的傻仔仍然係用緊屁股来諗野!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
開講有話:「屁股決定腦袋」,通常睇下一個人隻腳企喺邊度就知道呢個人愛邊度。耶穌都有講:「因為你的財 ...猶太人心係肉鍋,至死不渝,佢哋係真心愛美食。
逃出魔幻紀 發表於 2020/12/4 18:38

「屁股決定腦袋」的傳教人終於肯講真話啦!
猶太人心係【肉鍋】,至死不渝,佢哋係真心愛【肉鍋】,而不是耶禍華件廢物。
出咗埃及之後,耶禍華連煲【肉鍋】咁小既物件都變唔到出黎,顯示下佢耶禍華的Power,一早知佢冇料!
當然除咗果d極喜歡用屁股諗野的基督教徒,先至睇唔到問題之所在?!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
0下老竇您做咗一世大6生意乜原來咁諗㗎,我以為您真係愛國商人添。您您您……您瞞得孩兒好苦!
老 ...
沙文 發表於 2020/12/5 02:39

都唔知點話你伯爺好,佢噉講咪即係同嗰啲「反美是工作,赴美是生活」嘅人一擔擔?
不過講返轉頭,佢講得出「……你走先啦,走咗就輪到我……」,證明佢已經決定將屁股移離大6,你伯爺嘅腦袋係真心熱愛佢屁股嘅真正長居地 一一 his country ,如果你唔聽你伯爺講,你而家仲邊有機會喺your  country 度上離教者之家?
回覆 59# leefeng

朋白了,原來係咁。

遲尐我侄仔去interview,我教佢做人要老實講
呢位同學, 您点解有興趣報讀我地Princeton呀?
因為我驚考唔到上海第二工业大学
你知啲唔知啲又係度扮代表呃那些不知情者?
等別人又歧視大陸人?講大話呃啲阿伯大媽傳教你就叻!

雖 ...
leefeng 發表於 2020/12/5 03:17

你越解畫我越拗頭?我自己識得同埋我見到嗰啲喺唐人街公園玩微信十三張拖拉機鬥地主睇《今日頭條》唱衰外國歌頌貴國嘅人,得嗰30至50歲,何來孫仔讀書啊?
你咁鍾意講香港D嘢,你去過香港未架?
我從來唔歧視大陸人,我每日必聽嘅youtuber就係大陸人,直程當佢恩師咁滯(基督徒唔講偶像)。
你咁鍾意講香港D嘢,你去過香港未架?
逃出魔幻紀 發表於 2020/12/6 00:34

吓,香港?真係從未去過啵!唔知香港係邊處咁呢?

,

你越解畫我越拗頭?我自己識得同埋我見到嗰啲喺唐人街公園玩微信十三張拖拉機鬥地主睇《今日頭條》唱衰外 ...唱衰外國歌頌貴國嘅人,得嗰30至50歲,何來孫仔讀書啊?
逃出魔幻紀 發表於 2020/12/6 00:34

哦,原來你專向30至50歲的來埋手傳教牙?鬼拍後尾枕囉!
有人目光望見老人家,可以對佢地關心下,吹下水。
有人目光望見30至50歲的,埋手接近搏傳教!
乜又有人on居到以為兩個人見到的必須一樣架?
食奉獻多得滯食懵咗?

.

吓,香港?真係從未去過啵!唔知香港係邊處咁呢?

,
leefeng 發表於 2020/12/5 09:50

冇L咗啦。7月1號突然從地圖上消失。
回覆  leefeng

朋白了,原來係咁。

遲尐我侄仔去interview,我教佢做人要老實講
呢位同學, 您点解有興趣報讀我地Princeton呀?
因為我驚考唔到上海第二工业大学
沙文 發表於 2020/12/5 21:44

乜原來你侄仔來自大陸?又考唔到上海第二工業大學?
咁你自己又鬼拍後尾抌自證都係來自大陸啦?
你講既野系元老級的說話,咪旨意反口!

你咁憎大陸人,記得憎埋你個侄仔先至公平架。
或令祖的令祖亦是來自【大陸貴囯】,
記得將你的“憎大陸人”傳承下去,讓你的侄仔,犬子一定要“憎大陸人” = 一定要“憎大陸人令祖令令祖”!

做人要牙齒當金使,既然自己“憎大陸人”,一定要繼續讓下一代憎恨落去…
直到有一日你既子孫青出於藍而勝於藍,睇見你令令祖>>包括你自己的舊相片,
他們都油然而生出火一般的憎恨,通通丟曬落垃圾桶…呀或者用耶穌的永火將「貴家族相片」來個焚身之火!
從此貴子侄不再有一絲絲大陸的㾗跡。
成功地,We are not Chinese, neither my father nor grandfather.
通通變曬道地的白人後代,一點【大陸貴國】的痕跡也煙消雲散,可喜可賀。
從此「沙門」雪地無指爪,風吹雞蛋殼,「沙門」無後人安樂!飲杯!

.

冇L咗啦。7月1號突然從地圖上消失。
沙文 發表於 2020/12/6 02:10

一個群魔亂舞的妖魔城市,我不惋惜,反正也再找不到我以前所熟悉的感覺了!

.
睇兩行都暴露您尐思維都唔合羅汁茄。
我侄仔來自大6,點解我就係來自大陸?

您解通此道理後我先再read the rest.
Don't know where God is but the Devil is in the details
一個群魔亂舞的妖魔城市,我不惋惜,反正也再找不到我以前所熟悉的感覺了!

. ...
leefeng 發表於 2020/12/6 02:42

講真,你究竟嚟過香港未唧?『以前所熟悉的感覺』有啲乜嘢實質內容架?可否分享下?

您解通此道理後我先再read the ...
沙文 發表於 2020/12/6 02:45

莫非你的種不是來自大6?莫非你是爆自外國某塊石頭中?
重敢提羅汁茄喎?
不如提下你的羅汁茄,種從何來咧? !
例如:
有人話、我的阿爺來自大6,但我爸爸不是!
hehe,耶穌?阿爺來自大6,爸爸不是來自大6等於乜野呀?
等我好心幫果個人答埋啦:
爸爸是阿麻麻同另外一個人生的,來處不明就合曬羅汁啦!
只有在呢種case之下,才可以大聲疾呼:I am not 來自大6,
否則話之你走到去非洲都一樣【種 from 大6】,永冇走鷄! ! !

依家明羅汁未咁呢?
所以你的種只不過是來自大6時間‘耐’啲,而你侄仔來自大6時間‘短’啲,都一樣是來自大6,不是嗎?

一班香港黑暴笨七死嗌佢地不是中國人,即係話從佢地阿爺從中國遊水/坐船/坐飛機:一落地香港,舊金山,多倫多,基加利,法闌西… 佢地阿麻就同某人通姦生咗佢地老豆,就可以肯定佢地絕對不是來自大6中國阿爺的種了!

本來唔洗寫到長賴賴,但係呢個世界上的蠢人特別多,
與耶穌又神子又大衛王後代一様咁on9既野都去信係同一個羅汁茄!

補充一下:所以有人生仔要揾優質的種,非常講究是否純正的中國人,種子DNA係十分之重要,唔到你話唔認就唔認既!
如果d種唔好,又反骨,又蠢,又笨…真係生件叉燒好過生呢件咁既羅汁茄囉,陰公!

.

.

您解通此道理後我先再read the rest.
沙文 發表於 2020/12/6 02:45

睇文都要分兩截黎睇?
我以前十分之景仰你呢位元老,雖然比你窒過好幾次,
因為我仍然認為你絕對係一目十行的極有羅汁之人,但係……
原來連小小一個自己是否來自大6的羅汁都攪到唔清唔楚?

唉,又難怪,江湖傳說:信耶穌的人IQ係比較低,或特低?
如果你的貴另一半真是信耶穌的話,所謂近朱者赤,近耶穌者低B,係情有可原的羅汁茄。

.
講真,你究竟嚟過香港未唧?『以前所熟悉的感覺』有啲乜嘢實質內容架?可否分享下? ...
逃出魔幻紀 發表於 2020/12/6 08:08

你今年幾多歲?
等我度下可唔可以用呢句,【我食緊菠蘿油你都未出世】

.
你今年幾多歲?
等我度下可唔可以用呢句,【我食緊菠蘿油你都未出世】

. ...
leefeng 發表於 2020/12/6 12:26

唔明!我幾多歲或者你食過幾多個菠蘿包,呢啲同你嚟過香港未有乜野關係?如果你係大過我,我未出世你都可以嚟香港格。再講,菠蘿包唔一定香港先有得食,廣東省同美國唐人街都食得到。
唔方便分享唔緊要,個人嘅『感覺』屬於私隱範疇。我只不過一路都好好奇,你咁鍾意講香港話題,但就唔係幾識香港既歷史同文化,亦對香港嘅變化無感,同呢度嘅所有網友形成鮮明對比(旁觀者除外,佢同你差唔多),記得兩年前HK開始溶解時,我俾你講嘅一句對香港幸災樂禍嘅說話激到飆眼淚,仲俾你恥笑添。
同呢度嘅所有網友形成鮮明對比(旁觀者除外,佢同你差唔多)
逃出魔幻紀 發表於 2020/12/6 15:50

除咗你同BB仔外,爺爺和其他網友一樣,都是反邪教者(哈公有精神病,一時話反邪,一時又話信邪,可作別論)。
    再睇下每版版頭嘅警句, 句句都反邪!
除咗你同BB仔外,爺爺和其他網友一樣,都是反邪教者(哈公有精神病,一時話反邪,一時又話信邪,可作 ...
旁觀者 發表於 2020/12/6 23:11

我同阿lee生都唔係傾緊宗教信仰嘅話題,而家係講緊你似lee嘅係鍾意講香港嘢但對看港無感無情兼冷漠。我係門緊佢「你嚟過香港未?」同埋「你對香港『以前所熟悉的感覺』有啲乜嘢實質內容?」你可否都分享下答下呢兩個問題?
記得兩年前HK開始溶解時,我俾你講嘅一句對香港幸災樂禍嘅說話激到飆眼淚,仲俾你恥笑添。
逃出魔幻紀 發表於 2020/12/6 15:50

又扮激到飆眼淚啦?
基督教徒個個都是曱甴又係你,鬼又係你!攪到香港溶溶爛爛又係你地基督教! ! ! ! !
又扮飆眼淚,扮可憐,扮無辜扮好人?
不過冇法啦,學學埋埋耶穌教的虛偽同造假,咪生出一大堆異形、老鼠、蟑螂出黎害人害香港囉!

‘痛心’唔係在互聯網寫兩隻字‘被激到飆眼淚’既,
講真,香港如果冇你地班基督教在2005或之前向教徒洗腦,
利用教徒,大中小學生來作亂,香港唔會變到今日咁!
貓哭老鼠假飆眼淚?慳啲啦!

.
,
而家係講緊你似lee嘅係鍾意講香港嘢但對看港無感無情兼冷漠。
逃出魔幻紀 發表於 2020/12/6 23:59

爺爺就唔明你想講乜,大概你感謝能入到間野雞學校有關。
    爺爺有「鍾意講香港嘢但對看港無感無情兼冷漠」咩﹖
高級模式 | 發新話題
換一個