返回列表 回覆 發帖

[轉載] 反基督教牧師講道

因為我看不過眼這種蠱惑人心對社會的危害,對兒童身心的蠶蝕,弱化思維邏輯,矮化自尊,使人疑神疑鬼,令人 ...
抽刀斷水 發表於 2012/9/7 11:09

咁即係耶教的宣講有無影響力? 可唔可以影響到個世界?
因為我看不過眼這種蠱惑人心對社會的危害,對兒童身心的蠶蝕,弱化思維邏輯,矮化自尊,使人疑神疑鬼,令人心動盪不安。

為了下一代,以及我的良知,我未能抽身隱世不理這些。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
果然唔明。你宣傳側重D咩都唔會影響到個世界,只會蠱惑人心。
抽刀斷水 發表於 2012/9/7 09:53

好自我矛盾下囉....

耶教宣傳側重D咩都唔會影響到個世界, 咁無影響力既話, 你何必咁憂心, 咁落力要搞呢個「家」?

一塊石掉落湖中, 你會去憂心個湖會因此給你填滿, 湖水溢出耶?
詳->咩
你宣傳側重D詳唔會影響到個世界,
抽刀斷水 發表於 2012/9/7 09:53

為此, 送你五個問號 ?   ?    ?    ?    ?
唔明囉
乜宣揚多為人犧牲, 自己少去犯罪會令世界變惡咩?
beebeechan 發表於 2012/9/7 03:59

果然唔明。你宣傳側重D咩都唔會影響到個世界,只會蠱惑人心。
屁眼教主鼓勵人們殺死父母,兄弟,姊妹,子女和自己,算不算犯罪?
無耶教:世界有善有惡
有耶教:世界有善有惡(但耶牧只側重宣傳惡)
明未呀? ...
抽刀斷水 發表於 2012/9/6 23:12

唔明囉
乜宣揚多為人犧牲, 自己少去犯罪會令世界變惡咩?
無耶教:世界有善有惡
有耶教:世界有善有惡(但耶牧只側重宣傳惡)
明未呀?
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹

以此推論, 在基督教未踏足中國前, 中原地區當是一片樂土矣!?
沒有強姦, 輪姦, 沒有全城伏誅?
高級模式 | 發新話題
換一個