返回列表 回覆 發帖

天主教再輸一鋪

切肉不離皮
沙文 發表於 2016/10/10 06:43

去皮雞肉賣貴d架喎
您就完全痴呆
剎扒籬突都係巴糞, 切肉不離皮
https://ia800407.us.archive.org/ ... necumenisvati_0.pdf
Don't know where God is but the Devil is in the details
一開口, 就露醜連乜嘢係

都未听過
沙文 發表於 2016/10/10 04:25

好采你仲識講係『剎扒籬突』,
尚未完全痴呆
一開口, 就露醜連乜嘢係
Separated brethren
都未听過
94年Separated brethren就已经同您地對著幹啦
http://www.breitbart.com/national-security/2016/10/08/archbishop-desmond-tutu-suicide-god-given-right/
Don't know where God is but the Devil is in the details
去瑞士都搞得掂, 唔通主教担心途经凡帝肛嗰陣会被攔截?
=============================
杜圖85歲大壽 感同 ...
沙文 發表於 2016/10/10 03:40

一開口, 就露醜
杜圖主教, 關梵蒂岡乜野事?
去瑞士都搞得掂, 唔通主教担心途经凡帝肛嗰陣会被攔截?
=============================
杜圖85歲大壽 感同身受撐安樂死
【星島日報報道】南非諾貝爾和平獎得主、備受民眾愛戴的退休大主教杜圖(Desmond Tutu)周五慶祝八十五歲大壽,同時致函美國《華盛頓郵報》,盼擁有可以有尊嚴地安樂死的權利。
  英國廣播公司(BBC)和法新社報道,杜圖大主教致函《華盛頓郵報》表示,他不希望「不惜以任何代價換取活下去。」他在二○一四年跳出來力挺安樂死,但未透露個人是否希望有這項選擇。杜圖罹患前列腺癌,治療近二十年,多次因感染進出醫院。他上月因感染復發而入院,月底才出院。
  杜圖在信件中說:「可以這麼說,目前我距離人生的終點比起點還要近,我開始思忖當那一刻降臨,我希望如何面對。」他寫道,「我已經為死亡做好了準備,也已經表明,我不希望不惜任何代價交換活下去。我希望得到憐憫之心相待,能以自己選擇的方式,進入人生的下一階段。」他又稱:「現在我比以往任何時候更想為此發聲。對於那些承受難耐痛楚,來到生命盡頭的人來說,只要得知協助死亡的選項是開放的,就足以提供無盡的安慰。」
  醫生協助自殺或自願安樂死目前在南非不合法,但近年來支持安樂死合法化的呼聲愈來愈高。
https://hk.news.yahoo.com/%E6%9D ... D%BB-221120503.html
我呢個職級, 有時真係会收warrant, option當出糧。
用賓周畀salary housekeeper, 都係打天主教工先有咁優厚待遇
我老細唔係神父

沙文 發表於 2016/10/9 10:26

你老細唔係神父, 係呻苦
生意難做, 無錢出糧俾你
所以, 每個月佢條宾周出糧
我老細唔係神父
您就唔同嘞
您實做過acolyte啦
邊夠神父請housekeeper咁抵
鍊腳含J一腳踢包哂
送張天主教周賓相當出糧
沙文 發表於 2016/10/9 04:20

你老細就係咁出糧俾你架?
邊夠神父請housekeeper咁抵
鍊腳含J一腳踢包哂
送張天主教周賓相當出糧
我為人比較低調
唔鍾意鋪張
唔似天主教咁
一有神父自拍賓周
就登報紙http://www.ethioscoop.com/world/5540 ...
沙文 發表於 2016/10/9 03:07

你為人係抵屌, 唔係低調。

天主教周賓有嘜頭架咩
我為人比較低調
唔鍾意鋪張
唔似天主教咁
一有神父自拍賓周
就登報紙http://www.ethioscoop.com/world/55401-catholic-priest-fr-ramon-palomera-is-accused-of-sexting-and-groping-his-housekeeper.html
唔駛佢地出馬咁大陣象
都已经得勝咗啦
沙文 發表於 2016/10/9 01:36

同性婚合法化了,
點解d同志, 明明都得勝咗哩,
還要很高調行婚既?

得得戚戚嘛
唔駛佢地出馬咁大陣象
都已经得勝咗啦
咁您咪去華沙主持重投一次咯
我冇阻住您喎
沙文 發表於 2016/10/8 23:25

咁你咪叫埋你全家既女人, 老婆, 亞女, 亞妹, 
齊齊去波蘭高調落仔, 宣示得勝囉
我都冇阻住你架
咁您咪去華沙主持重投一次咯
我冇阻住您喎
您漏咗3個字
天主教會也焗鳩住反對啵。
沙文 發表於 2016/10/8 23:20

條鳩唔焗住, 拎出黎吹吹風
又話性騷擾哩
可能明天, 就明天再投過啦
今天, 就係反對收緊落仔嬴
沙文 發表於 2016/10/8 22:35

英國公投, 脫勾歐盟
投完之後翌日已經有人後悔,想重投一次哩。
這點, 天主教會也反對啵。
beebeechan 發表於 2016/10/8 07:08

您漏咗3個字
天主教會也焗鳩住反對啵。
高級模式 | 發新話題
換一個