返回列表 回覆 發帖

天主教再輸一鋪

外媒:卢森堡首相将于下周与同性伴侣结婚
参考消息网5月8日报道 外媒称,欧洲小国卢森堡刚在数月前通过同性 ...

据新加坡《联合早报》5月8日报道,据星岛日报报道,贝特尔于2013年以40之龄当选首相,其同志身份备受瞩目。但他对自己的私生活一直低调,对结婚计划三缄其口,希望将传媒关注减至最低
  消息人士说,贝特尔不想私生活成为镁光灯焦点,拒绝时尚杂志采访婚礼的要求

沙文 發表於 2015/5/8 19:34

這通通說明了當事人也覺得這是不甚光彩的事囉。

口與行為不配合了。
打麻雀,都未收埸,仲有好多圈
出沖一兩鋪雞糊,一番兩番,唔需要話輸硬,更加唔需要發皮四咁無牌品。
回覆  beebeechan
沖下沖下就陰乾啦
--------------------
And what I would suggest is that in a world  ...

And what I would suggest is that in a world in which gay and lesbian couples live openly as our neighbors, they raise their children side by side with the rest of us, they contribute fully as members of the community, that it is simply untenable, untenable,
沙文 發表於 2015/5/16 12:54

你讀經少

瑪竇福音13章24-30 莠子的比喻
講明任得 d 莠子得戚一陣先,
收割時先搞定佢地。
沖下沖下就陰乾啦
.
沙文 發表於 2015/5/16 12:54

總要定,有錢淨
幾千年前,輸淨八粒
都可以翻身

預測十年就差唔多
寫呢篇文既人蠢,
睇完便信過個仲蠢: ...
沙文 發表於 2015/5/17 03:06

唔信,但又成日講住過d 係.......死蠢
信,但又成日講住過d 先係.......死蠢
沙文 發表於 2015/5/20 22:32

講野跟我尾,食臭屁
亞洲最落後喎. 出產教宗嘅阿根廷都有同性婚

有红心标识国家为已承认同性恋婚姻合法的国家
...
沙文 發表於 2015/5/20 23:03

不如你話食小麥既人易巒
食大米既人易直
信天主教就最易巒
沙文 發表於 2015/5/21 00:02

佢一定係天主教徒勒
冇佢咁一定
沙文 發表於 2015/5/21 03:51

你岩岩摑左你自己一巴
信天主教就最易巒
您時不時都有幻覺同幼覺咖啦
阿根庭每次舉辦同性婚都摑教宗一巴
沙文 發表於 2015/5/21 14:58

你從不曉由經上取得啟示,真係一件絕緣體。

經上舊約中,一向拜多神的吾珥城,便出了信德之父:亞巴郎。
你從不曉由經上取得啟示,真係一件絕緣體。
上帝稍為客氣一下,亞巴郎即刻收手唔肯劏仔,边有資格信德 ...
沙文 2015/5/22 01:19 提交

個客話整隻皇帝蟹,一蟹四食。
不過佢後來話取消,想食羊。
你呢個廚房佬係咪照劏蟹?

有時覺得呢個世界真係唔公平
點解會生出你比一般人都蠢呢
梗係要劏羊又送蟹啦,咁個客先有VIP feel嘛。亞巴郎開埋尐cheap食肆影衰5星級行家 ...
沙文 發表於 2015/5/22 05:38

不如劏蛇哩
限量,沽兩客便售罄
都唔拘。總之做信德大酒樓,就要盡心盡性盡力盡意please個客,佢諗唔到嘅,個部長都會識做。
若果淨係做到 ...
沙文 發表於 2015/5/22 13:51

你呢d係叫「劏客大酒樓」。
猶如女人上美容院本想買盒面懵膏唶,點知俾人屈買纖體,消脂,激光,美容療程,美容課程......十幾萬落樓!

都係去番抽記茶餐廳好過,均均真真
叫過樣先黎過樣。

經上都說,出谷紀,以色列人在曠野,好很口渴,梅瑟求上主給水。上主叫佢去打塊石一下,便有水出。
梅老細打左一下,見未有水,打多野。。。。都俾上主抦佢哩: 我都無叫你做,你做黎托咩!

好老細係唔鐘意下屬亂擦鞋既
呢樣野,你做細既,要學。
唔係作咁多贊美詩黎托咩
沙文 發表於 2015/5/23 01:09

梅老都無寫過詩
呢 d 就係傳說中既「逆歧視」。
點解幅圖有兩種色?
各自代表了甚麼?

欠圖例, 太不專業的貼圖佬
太不專業的發問佬
個圖何止兩種色?
沙文 發表於 2015/10/16 00:19

係啵
好色之圖
唔止兩種啫, 未必係好
沙文 發表於 2015/10/16 00:56

翕乜春夏秋冬

天主教當年售賣贖罪券, 開始的時候都是一件好事來。
當腐敗了, 給濫用了, 變質了之後便是一件很邪惡的事。

安樂死 。。。。會不會都是走著同一條路?
走過這路的人是否有資格對後來者提出勸告?

1983年一部頗發人省思的電影
楢山節考
我唔覺得批准了安樂死是甚麼的勝利。

荷蘭是第一個將安樂死合法化的國家。
實施十幾年後是怎樣情況?

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2430479/One-thirty-deaths-Holland-euthanasia-choosing-end-lives-cancer.html
Mobile death squads to kill sick and elderly in their own homes leads to surge in suicide rates in the Netherlands

One in 30 deaths in Holland are now from euthanasia, it has been revealed.

老人要著草
10% of Dutch Deaths by Euthanasia? Elderly Flee Country.
https://www.youtube.com/watch?v=IknTtsBNWtU

年老病人講明:我唔想死住!
Fearful elderly people carry 'anti-euthanasia cards'
http://www.telegraph.co.uk/news/health/news/8466996/Fearful-elderly-people-carry-anti-euthanasia-cards.html
高級模式 | 發新話題
換一個