返回列表 回覆 發帖

果醬與人

原帖由 抽刀斷水 於 2007-9-27 00:18 發表
呢野我就幫酒井明喎。藝術創作的觀感,在於觀眾而不在於創作人。作品由創作完成的一刻開始,其意義的賦予已經不再屬於創作人,而是由觀眾自己去演譯。

而觀眾明不明白,並不是創作人的責任;創作人並無必然義務去令所有觀眾都 ...

味玩文字遊戲啦。

有人不假思索,照搬別人二手資料扮高深,搞到我作嘔作悶,吾通又係我自己事?
原帖由 Step.King 於 2007-9-27 00:31 發表

你作嘔作悶就走去作個福啦, 千祈唔好好似我咁笨七走去睇醫生
d 醫生讀咁多書  一定變左智障  d藥食你唔死算你偷笑

咪提個藥字啦!死仔。隻精優藥業輸左我七位數呀。
好彩我係佢臨停牌前幾曰走左貨,轉左未炒隻棺材鋪先追番條數番黎乍。
原帖由 酒井明 於 2007-9-27 00:37 發表
歷史並沒有真相,只有曾經發生、甚至是不曾發生的事件的一些版本。如果讀歷史,卻不認清這點,不如不讀。 所以,你不選擇讀歷史,也是好的。 ...

難怪你對歷史的解讀可以那麽信口開河啦。
馬克思如何偉大啦;英國人如何跟中國利益無關啦;孫中山如何賣國啦,
呢d好似係你講個河?

順口提一提,有關孫中山先生出賣東三省一事,
小弟收到點風聲,聞說有網外朋友不滿意小弟觀點。
查實小弟對此段歴吏亦算是研究過一陣子的,只是
不想對牛彈琴才草草回應作罷。
如網外朋友有興趣,日後網聚時歡迎提出來討論。

事情牽涉當時關東軍所使用的一種野戰砲,最好先行查看此武器的資料,
方便曰後討論時容易溝通。
原帖由 抽刀斷水 於 2007-9-27 00:32 發表

就藝術創作呢家野,你唔識D野,我唔會同你講咁多,得閒睇下莎士比亞話劇,或者欣賞梵高D畫,或者望望紅樓夢,聽下紫釵記,對此都有所幫助。 呢D上流社會既東西,你都係時候學下啦。

歷史還歷史,又係另一回事,呢瓣我唔熟,我承認我唔 ...

好心你啦,藝術呢家野你識咩?又想學人地照搬別人二手資料扮識野牙?

鬼佬其實只是將歌劇院當成交際場所,藉住看莎劇去收風炒樓炒股炒匯價而已。
梵高d畫就更不用說,早已成為炒賣工具。

至於紅樓夢跟紫釵記,就算是你誤打誤撞說中了啦。

論到藝術,如果不提當今世上,最光芒四射,曠古絕今,
由沙文大師所寫之十架恩仇廿載情 ,就根本不是在談藝術,而是在談騙術。
回復 79# 的帖子

第一幅作品解讀如下:
一隻狗:1
十三個人:13

第二幅作品:
三匹馬:3
二十五個人:25(註)

第三幅作品:
一隻小烏加一嬰兒露出的小鳥:2
五個人:5

總結下期六合彩預測號碼是1,2,3,5,13,25

(註)當中有三人被釘十字架,如當中有人已斷氣,又或是三人都已死去,
但後來有人被指復活了。那麽25可能是22,23,24都說不定。

高級模式 | 發新話題
換一個