返回列表 回覆 發帖

Hellboy決戰教會教徒耶毒焦點評述(二)

說實在神造的產品實在不好,但還是有擁護者,說來奇怪;大概就是那些程度的 ...
dior13dior13 發表於 2013/6/14 18:04

正如你, 無 Q 嘜也可以出廠?
這個世界有許多因果關係,環環緊扣,這不需要去了解甚麼會冒犯某些宗教大派的佛家思維,只須看看一些簡單日本動漫都有涉獵。「沒有基督教,就沒有反基」,這聲稱可能過於武斷,但如果想了解反基的形成,就應客觀探視他們為甚麼形成這些思想。單單抽起人們一生當中的某些片段,然後就可對這些人作出判斷,未免把這個社會看得太簡單。

抽刀斷水 發表於 2013/6/18 20:28

一副似是而非之論。
尤如因何有非禮, 風化案, 皆因女衣著暴露, 引起麻甩佬條淫筋, 所以錯在女方。。。
我唔會話你全錯, 也希望你諗諗你這樣說是否全對。

現在的反基仔: 旁觀地獄仔之流, ,正如:
今日有d麻甩佬睇得四仔片多, 出街望到靚女就以為是四仔片中的女角, 可以任意姦淫而女方必會因為佢勁而最後軟化享受咁。
回覆  beebeechan

你似乎無睇清楚我在寫甚麼,我正是反對這種武斷。
抽刀斷水 發表於 2013/6/19 14:27

係咩。。。。。。?
咁你真係寫得幾唔清楚了
有牧有经文教人。。。犯上。作乱。谋朝。篡位。夺权。等等?谢谢兄及各雄英! ...
上流寄生族 發表於 2020/6/1 00:17

經上有記犯上。作乱。谋朝。篡位。夺权。。等等, (其實仲有強姦,淫亂添),唔等如係教人要犯上。作乱。谋朝。篡位。夺权
東講一句,西說一節

不知所云
寫作能力.......差勁
長篇,既不大論
同一卷書,同一個編輯,同一個角色一邊叫你殺人、一邊吩咐你不可殺人,我只係睇到呢個編輯做事好求其、個 ...
龍井樹 發表於 2020/6/24 08:58

若有個悍匪闖入你屋企,係你面前要姦你老婆,姦你個女,話明係先姦後殺。。。。
有個警察趕到嚟,你叫佢拎枝鎗出嚟開鎗哩,打瓜呢條賤種哩。。。。
點知個警察話,十誡話不可以殺人呀,唔可以一邊吩咐不可殺人,一邊又殺人㗎,等我慢慢教化下佢先哩,
你既痛苦,忍耐一下先哩。。。。

(你又會點諗????)

你個腦,塞塞地,一時間你未必諗得通
同一卷書,同一個編輯,同一個角色一邊叫你殺人、一邊吩咐你不可殺人,我只係睇到呢個編輯做事好求其、個 ...
龍井樹 2020/6/24 08:58 提交

一班唔會開實彈鎗既警察,黑暴會驚咩?

一個唔會殺惡人既神,惡人又會畏懼咩?
高級模式 | 發新話題
換一個