返回列表 回覆 發帖

[網址介紹] 2013/02/16恩福堂醜聞

這樣的教會, 你還『每週』都出席聚會?(不然, 你又知牧師每週都引經據典"教"大家要捐錢要奉獻?)
真令人不 ...
beebeechan 發表於 2013/11/10 03:49

我都覺得恩福有問題, 堂堂一間12000人來崇拜的教會, 但有多少係由恩福自己帶大的, 有幾多係由決志初信栽培牧養成長出來, 留在恩福全職事奉, 成為一家人. 因為恩福堂地理位置近地鐵, 音響好, 舒服,......所以咁多人來.
不單只“全心”在恩福 有份參與和帶領各項收$的音樂敬拜和培訓活動,就連趙文海(Eddie Chiu)也從中獲利!
--> 趙文海Eddie乘機從事商業活動,再到播道會屬下的數間教會進行樂器及敬拜訓練(其中包括福泉堂和景福堂)(其學費及價目詳見:http://actjustlyloveme.blogspot.hk/2013/06/2013619-part-2.html)
--> 再把這幾間教會中一些敬拜隊隊員招募到自己開設的私下音樂培訓及制作公司
--> 再而提議自己的學生組成一組名為p3m的樂隊進行訓練
--> 然後再在香港及中國國內接洽一些公開的演出及收取各項演出費(包括香港的小型SHOW及中國廣東省內的三字教會)
實行跟恩福一齊舔共,借敬拜名義,賺錢為實!
當中還有很多蒙騙教會會眾的事,據我所知已在多個團契中私下談論
Guest from 173.245.94.x 發表於 2013/11/10 11:44

我就是想問清你『據我所知』, 你是怎樣地知, 交代交代
間野問題多多,總之返者慎入慎捐,祝願返者早日逃離魔敎
收錢帶敬拜早已存在,恩福每周都引經據典"教"大家要捐錢要奉獻,所以大把$$$,蘇木C同佢地現在仍有私下 ...
Guest from 69.65.47.x 發表於 2013/11/9 16:50

當中還有很多蒙騙教會會眾的事,據我所知已在多個團契中私下談論
收錢帶敬拜早已存在,恩福每周都引經據典"教"大家要捐錢要奉獻,所以大把$$$,蘇木C同佢地現在仍有私下 ...
Guest from 69.65.47.x 發表於 2013/11/9 16:50

這樣的教會, 你還『每週』都出席聚會?(不然, 你又知牧師每週都引經據典"教"大家要捐錢要奉獻?)
真令人不解

反不良教會風氣是好的, 不過, 也請反得有點水準
收錢帶敬拜早已存在,恩福每周都引經據典"教"大家要捐錢要奉獻,所以大把$$$,蘇木C同佢地現在仍有私下交易講條件,你見每月SENDME重可以出台就知啦
http://actjustlyloveme.blogspot.hk 有好多文章,講咗好多恩福內SO木C同敬拜隊唧醜聞,話佢哋又收$又濫權,至於唱班人成點,見人見智啦.
唱歌不悅耳都是醜聞?

有病?
beebeechan 發表於 2013/11/9 09:17

醜聞應該是指:恩福堂醜聞
唱歌不悅耳都是醜聞?

有病?
大戲腔再加造手?成首野成日叮叮聲,係喺度唱緊大戲定打緊齋
http://www.youtube.com/watch?v=W7Ves2uIvmY
乜片?  求LINK
下?包包面係保良局院長?    YouTube條片聲畫都騎
嘩,呢個女人真係好癲喎,仲玩電話,睇張相佢都唔細啦,C9真係C9,一把年紀仲咁無X聊,食飽無野做,拉 ...
Guest from 1.65.52.x 發表於 2013/11/3 16:49

又係佢?佢喺保良唧某安老院做院長喎,早前我哋局都收過人投訴佢冇專業道德啦,將自己間院D麻煩院友K士四圍唱,睇嚟條友真係好假
Sendme敬拜隊趙姓個老婆好癲,一嘈就要離婚,有幾次仲嘈到要夜媽媽走上Ben哥屋企班救兵,係度係人都怕哂佢,因 ...
Guest from 218.103.138.x 發表於 2013/7/2 17:22

嘩,呢個女人真係好癲喎,仲玩電話,睇張相佢都唔細啦,C9真係C9,一把年紀仲咁無X聊,食飽無野做,拉佢罰錢坐監啦!
http://actjustlyloveme.blogspot.hk/2013/10/20131030-sendme.html
趙文海同梁沃厚仲有好多錢銀瓜葛. 趙生搞飲食搞到破咗產好唔掂,呢幾年梁生咪照住佢囉.全心收錢單野咪都係搵個藉口俾錢佢洗救濟下佢囉.
mr6009,睇咗你個blog,明白同支持你.全心班人有問題係人都知.一單又一單,咁多年班人都冇變過,講乜教人敬拜同事奉.當年倫牧師仲因為嘈梁沃厚同黃迦約喺海外事奉時唔檢點,咪吵野囉.兩人都各自結咗婚好多年喇,嗰次兩人竟然有人用口咬"冬甩"比對方食.自己都唔覺有問題,大佬呀,喺海外喎,仲話事奉喎,大家都冇顧下自己個老公同老婆.呢單野都搞到大家好唔開心咗好耐.宜家兩人仲好friend嫁,梁沃厚現家出緊出碟,黃迦約都有份錄歌,全心個Facebook有登佢張靚相.其他野唔多講,浄係梁沃厚同黃迦約個老公大家都仲係忌住忌住有心病喇.表面睇佢哋上台無野,實質二人無乜偈傾.上幾月全心上台咪搵黃迦約個老公張家泰帶敬拜,你個blog都提過喇.全心好似仲係人多多好掂,實質班人個個內裡都得人驚.
恩福Sendme個梁沃厚都奇怪啦,早年已成日待在教會,搞到老爸要走上恩福嘈,大鬧佢唔理屋企,老婆同個女.果次幾失見証啊.現在又比人踢爆佢其實冇返團契但又上台帶敬拜帶training又收錢,大家都知乜事啦! 試問連家庭生活和見証都處理得唔好,生命好極有限.佢仲教人就話敬拜唔係講技巧,但見佢地全心班人喺個FB猛咁講D人技巧點勁點勁,就知佢都喺一個假人!
回覆 #10 遊客 59.188.119.x

你講嗰個趙文海真係唔係個好人,10年前倫木C同亞BEN炒大鑊,其中一個原因,係當時趙文海有官非係身,佢做飲食唔掂,接埋時被揭發冇幫員工供強積金,所以倫木C咪話佢唔應該係台上侍奉,好失見証,點知亞BEN超保佢,你明啦,全心冇咗趙文海會唔搞,咪炒大鑊囉,都唔知亞BEN用咗乜嘢手段,不單FIGHT低倫木C,仲可以返恩福揾食至今,呢班人跟本就好有問題
高級模式 | 發新話題
換一個