返回列表 回覆 發帖

[新奇發現] 鬼叫您生得X樣衰神憎鬼厭

冇咩事嘅就唔好出街添呀

耶穌復活!?英飛鏢迷神似耶穌 遭到驅逐
國際中心/綜合報導
英國一名熱愛飛鏢運動的男子,由於一頭金長髮和一臉大鬍子,因此被認為與耶穌有幾分神似,引起場內觀眾大聲鼓噪,因此遭保全驅逐出場,不准他進入觀看比賽。
根據英國鏡報報導,英國這名飛鏢迷納森(Nathan Grindal)2012年花錢買票入場觀看英國年度飛鏢冠軍比賽,未料,被眼尖的觀眾發現,一頭金髮和大鬍子甚至五官,猶如救世主耶穌再現引起場內騷動,觀眾將焦點放在納森身上,且不斷喊著「耶穌」!
最後,保全以影響賽事為由將納森驅逐,不准他觀看賽事,就連去年參加的飛鏢選手也對群眾將焦點放在納森身上感到不滿。近日,納森再度購票想參加今年賽事,但卻遭到主辦單位拒絕,理由是怕引起像去年一樣的騷動。
納森無奈地表示,我只是個普通人!並沒有要刻意模仿耶穌,我甚至沒有宗教信仰,長得像耶穌並不是我的錯。不過,主辦單位卻不這麼認為,納森只好摸摸鼻子回家看轉播。
http://hk.news.yahoo.com/%E8%80% ... 0%90-041355424.html
我估佢係特登留頭髮同留鬚既。
支持鼓勵每位離教者
回覆 2# 抽刀斷水

剪髮同剃鬚就會特登剪特登剃啫
冇得話人特登唔剪/特登唔剃喎
回覆 3# 沙文


    大部分人都剪,而你唔剪,仲唔係特登呀?
回覆 4# 抽刀斷水


    冇一條法例規定人一定要剪髮同剃鬚嘛。您只須唔好理佢就會自己長
相反若是您要搽白蘭地先會生成咁,才可話「特登」

您剃鬚係特登剃定唔覺意剃呢?
我既「特登」係指標奇立異,行事有違社會普遍習慣,例如係香港成半年先沖一次涼,可被稱為「特登唔沖涼」。

你用既「特登」,係某人要做某事才可達到某效果,用返係香港成半年先沖一次涼作例子,佢半年內的確係無「特登沖涼」既。

解釋得好唔好呢?
支持鼓勵每位離教者
回覆 6# 抽刀斷水

甚好。
亦都多謝您解開咗我嘅心結。我細個讀基校,大部分同學都信耶穌,我一直唔知点解我唔信,而家至知,原來我只係特登唔信啫
返回列表
高級模式 | 發新話題
B Color Image Link Quote Code Smilies
換一個