返回列表 回覆 發帖

抽刀網主請進

回復 64# 的帖子

時限呢?您精我都唔笨喎!一萬年後统計呀?
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 66# 的帖子

OH sorry, 原來有!您可以刪去#66留言,絕無異議
Don't know where God is but the Devil is in the details
原帖由 龍井樹 於 2007-10-10 06:24 發表
朋友,這是一個俾面派對啊。
請各位以留言內容是否違反版規作為判斷標準。千祈唔好俾面

留言是:大佬呀,您估我想嘅咩?她叫左咁多次,我都要表示基本尊重,難道做下愛這樣的小事都不遷就她嗎?

版規是:

本版宗旨及版規:分享一軛論下的經歷與感受

一軛論:《林後》6:14「你們和不信的原不相配,不要同負一軛」,引申為不准許或不鼓勵信徒與非信徒拍拖及結婚,假如出現這情況,會因為彼此理念不同而最終導致慘淡收場。

1. 此討論區用途在於分享信與不信伴侶組合的經歷與感受,單方或雙方的愛情、婚姻、獨身等問題。

2. 如有基督教問題,需與一軛論有直接關係,否則會被移至基督教討論區繼續討論。

3. 大量轉載護教或反基文章請往基督教討論區。

4. 與基督宗教(包括天主教、新教及東正教)無關的文章、粗口、炸版、廣告(包括無實質內容的網址介紹)、色情會被移至自由討論、發洩及廣告區。

5. 毫無內容的灌水式文章及回覆,包括純表情、純標點或無內容的單句回覆,會被刪去。

6. 文責自負,轉貼的版權責任全部由轉貼者負責,所有涉嫌有違反香港特別行政區法例的內文將被刪去。

至於另一位訪客的留言是:呢條友係呢度貼埋啲咁嘅文簡直係找死,但我佩服他的勇氣。(大意)

回復 70# 的帖子

本網作為一個在網絡世界存在的團體,有其成立理念。而又有規章以確保該理念得以實現。網主曾說「不以言入罪」即為其中之一。有關此次事件的「本網利益」,我的理解如上,有何不到之處,請指教。

網是死的,那公司是不是要活的才可以有什麼利益?國家呢?家族呢?聯誼會呢?它們是活的嗎?

回復 72# 的帖子

支持宗教包容:持不同信仰及理念者,皆能以對等地位表達意見

回復 74# 的帖子

並非全部,活可以係 active
原帖由 訪客得得b 於 2007-10-10 07:30 發表
嗱!嗱!嗱!

大家有眼睇啦!b仔係咪獨具法眼呀?

係咪我叻呀!係我第一個車佢架。
論知人之明,細佬係比B哥遜一籌,但係我都睇得穿喎,雖然遲了点
http://www.exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=228&extra=page%3D1
原帖由 Step.King 於 2007-10-10 07:28 發表
我個人覺得此事與版規和刪文政策完全無關,  難道各位真的想xca 變成只有高級知識份子才懂得玩的forum 不成???
#69的對照要幾高級呀?如果我有觸犯版規就做鵪鶉啦,敢咁大聲?

回復 77# 的帖子

原帖由 酒井明 於 2007-10-10 07:13 發表
很感謝這裡的會員——史京、沙文、得叔及dye,你們讓我學習到,躲在網絡世界的人,可以如此蠻不講理、無禮和失心瘋。
我祝褔"離教者之家"所有人,即使如何仇視上帝、耶穌,祂也會愛你們。"我的弟兄們,你們中間若有人被騙離開了真道,如果有人使他回頭,你們應該知道,那使罪人從歧途上轉回的,就會拯救他的靈魂脫離死亡,也會遮蓋許多罪惡。"(雅各書第5章19至21節)
敬謝不敏,原封奉還。如您找到我有觸犯版規,我馬上道歉。

我多謝番您坦白身份 -- 先前在PM中我向史京仔表示您根本唔係離教者,係來登陸搶灘。我證實到我冇睇錯

回復 88# 的帖子

唔緊要,有「版民須根據版規被移文刪文」這條
下咩?
因為冇「某些人可不遵版規移文刪文」這條
摺埋就乜都唔駛講啦。您講黎做咩?
佢話想摺果陣您收購咪得咯
咁就聽其自然得啦。您好鍾意樓下檔雲吞麵,個老闆係都要賣俾阿差整咖喱,您都係冇計啦,講都無謂
下?我本來都係明顧喎?乜唔係咩?我又做錯左咩呀?

回復 103# 的帖子

力有不逮呀!舞唔掂呀

回復 106# 的帖子

小的認為此不可用規章限投票者身份。只能靠本網吸引喲咩人入黎决定人數

回復 108# 的帖子

在投票重置移文時我都有諗過,點解酒井唔班馬來叫弟兄姊妹投票?冇法啦呢樣野

回復 110# 的帖子

抽水話佢唔知自己有乜野權做乜野野嘛,您估我想揾工夫來做?
高級模式 | 發新話題
換一個