返回列表 回覆 發帖

收到關於超短基版FAQ的電郵,轉載如下

日日同左近啲幽灵傾計,所以耶徒成日有咁多邪靈鬼上身新闻囉!
你咪牙斬斬,有日你耶神(鬼)上身,就知死啦!

leefeng 發表於 2015/6/15 01:44

哈。。。
著名反基

在電視上被問到口啞時,口快快都說:
"Oh my God"

http://news.nationalpost.com/new ... h-of-england-priest

不信神的心中仍是滿天神佛
滿天可以有神佛,但肯定唔係嗰件硬膠假耶神!
在外國"Oh my God"係粗口,咪以為係好野!低智! ...
leefeng 發表於 2015/6/15 13:57

Oh,my God
你d 英文好很勁哩。。。
「oh my god 在外國是粗口?」
就算世界真係有神都一定唔會係個件假耶神喎,耶徒咪硬膠再+蠢咧! ...
leefeng 發表於 2015/6/15 13:24

所以,你都不是完全信無神。
是你不肯信神唶。
所以話耶徒唔止「硬膠」,個腦又塞草,「蠢」+ 懵敝敞!
史記與資治通鑑
冇呃你話佢係神要你信佢喎 ...
leefeng 發表於 2015/6/15 13:51

挑。。。
現在是講 x 是否抄 y
不是講信。
95答8

口部發達,腦袋栓塞!
司馬遷抄司馬光?????

司馬遷抄司馬光?????
信耶神信到上晒腦,腦袋栓塞!其低智程度,令人戰慄!!!

司馬遷生于漢朝, 司馬光生于宋朝, 司馬遷点抄司馬光呢?不學無術!

依家講緊你以色列抄人地希臘國神话啲野bor,又攞自己祖宗啲産業出賣比洋神黎擦洋神屁股哩

信耶神信到上晒腦,腦袋栓塞!其低智程度,令人戰慄!!!

司馬遷生 ...
leefeng 發表於 2015/6/16 00:29

以色列抄人地希臘國神话????

反基反到上晒腦,腦袋栓塞!其低智程度,令人戰慄!!!

猶太人的五書都比希臘神話記載早
猶太人点希臘神話呢?不學無術!
即使有學,也無所成,因為簡簡單單的一帖 #32
你也讀出一團漿糊
beebee咁好心機覆左咁多題呀~
抽刀斷水 發表於 2015/6/15 23:02

唔使心機
隨口就講得出哩
字面係“我的天呀”,对于不信的係粗口intead F!學倒野未?
leefeng 發表於 2015/6/15 23:39

咁深既字 「intead 」 你都曉

確實你英文係屎。
要學都一定不會跟你學
字面係“我的天呀”,对于不信的係粗口intead F!學倒野未?
leefeng 發表於 2015/6/15 23:39

一邊話人洋奴:
「做個奴才耒舔番鬼佬個屁股同脚指!」

一邊講埋堆唔係鹹又唔係淡,半桶水的英文
「粗口intead F!」
中不成,西不就。
羞家
我英文文盲架!不過我唔會 lick 假耶神個 ass!你就會哩!
leefeng 發表於 2015/6/16 12:08

那就講笑一點英文哩

正如你聖經盲,也應少講聖經

簡單一點便是: 要放屁,請行遠些
我啲中不成,西不就,唔係鹹又唔係淡,半桶水的英文啱啱够用黎F啲洋奴就OK啦! ...
leefeng 發表於 2015/6/16 12:10

我都無預你識野多哩。
就係比啲盲基識多丁丁就够哩!
leefeng 發表於 2015/6/16 12:40

對唔盲既基
你咪只得那丁丁囉

你都識講【唔盲】既基啦!
最弊係逢基必盲哩!
leefeng 發表於 2015/6/17 13:20

若然逢基必盲,也不用「盲基」這個詞哩,劃蛇添足+除褲放屁。
你真係多銀魚!
耶經就正正是一本劃蛇添足+除褲放屁的cheap書,但又有基徒睇完又睇,
都睇唔到咁多矛盾同漏洞?
「 ...
leefeng 發表於 2015/6/18 12:32

不要試圖轉移話題
我仍是問你,若逢基必盲,
為何要在基前加上「盲」
低智成咁?就清楚睇到信咗耶教的禍害哩!
讀者個個都一眼就明晒,只有盲基先至要問完又問! ...
leefeng 發表於 2015/6/19 03:19

你當然想我不再追問你哩。

繼續追問:
因何逢基必盲時,又要說「盲基」?
逢基必盲=所有基徒都係盲既!無一例外!耶經咁多矛盾漏洞的事實都視而不見,同盲真係冇乜分别!
如果 ...
leefeng 發表於 2015/6/19 12:56

咁即係話:
他是有賓周的男人,
她是有波的女人
都唔係多膠魚
宗教信仰不少都是受到個人童年的影響,長大後就難以脫離,這種「童年陰影」,可說是遮掩了教徒對世俗世界的真確理解,這「陰影」就是「致盲」的重要因素。
抽刀斷水 發表於 2015/6/21 00:18

你的童年影響, 使人變盲,
實在是不符實際的描述。

普遍的情況都是兒童會跟隨父母, 兒時會受過洗, 會上教堂。
到青年, 便呈冷淡, 離開教會, 少到聖堂, 為金錢, 為享樂, 為色, 為名,實在是很常見。
到了中年, 步向晚年, 人生經歷多了,
便有走回信仰的路上。

大部份反基, 不都是在這人生中, 青年盲眼期嗎?
時間, 經歷會改變人看事的態度。
許多所謂晚年信主都是謊言,看一下離教百科就知道。當然在香港來說,為自己安排後事、尋找墓地、吹雞躹躬, ...
抽刀斷水 發表於 2015/6/21 10:10

離教百科有甚麼權威性?

美國 PEW 一次调查中显示的宗教/年龄分布,,年轻不信教(80后,90后不信的比例已经超过30%),
65+ 的人, 有多少是有信仰的?

晚年信主?這個晩年的人屬超低智的!
一個人生經驗多咗,思考成熟咗,低B耶經教義的耶教已不能满足 ...
leefeng 發表於 2015/6/21 14:45

說低B, 弱智, 你居上席哩

你的確引証了:
經文上說:「敬畏耶和華是智慧的開端」
你是好人辦
抽水先生, 你看到經文的精髓未有?
低B弱智耶燃除咗本大話耶經之外,重識乜丫?
乜Q都耶經講。。。乜Q都耶經說。。。!
冇晒個人思維,成個 ...
leefeng 發表於 2015/6/22 00:22

你仲未察覺你既智慧,真係低兩皮咩
正如經文上說:「敬畏耶和華是智慧的開端」,相信的人便很容易認為不信者、反基都係蠢既。
...
抽刀斷水 發表於 2015/6/21 00:18

有人話:
「乜Q都耶經講。。。乜Q都耶經說。。。!」,

唔知係咪話埋你呢?
高級模式 | 發新話題
換一個