返回列表 回覆 發帖

收到關於超短基版FAQ的電郵,轉載如下

不要試圖轉移話題
我仍是問你,若逢基必盲,
為何要在基前加上「盲」 ...
beebeechan 發表於 2015/6/18 22:07

低智成咁?就清楚睇到信咗耶教的禍害哩!
讀者個個都一眼就明晒,只有盲基先至要問完又問!
你當然想我不再追問你哩。

繼續追問:
因何逢基必盲時,又要說「盲基」? ...
beebeechan 發表於 2015/6/19 03:26

逢基必盲=所有基徒都係盲既!無一例外!耶經咁多矛盾漏洞的事實都視而不見,同盲真係冇乜分别!
如果 唔叫「盲基」,撞啱啲極度低智的就會成日打爛沙盆問到篤問極都未明哩!
你的童年影響, 使人變盲,
實在是不符實際的描述。

普遍的情況都是兒童會跟隨父母, 兒時會受過洗, ...
beebeechan 發表於 2015/6/21 02:08

晚年信主?這個晩年的人屬超低智的!
一個人生經驗多咗,思考成熟咗,低B耶經教義的耶教已不能满足高智商的人,
佛道儒教或更能满足有大智慧的人,只有智商低B,毫無獨立思考能力的老人痴呆才會人地講乜佢就信乜!
說低B, 弱智, 你居上席哩

你的確引証了:
經文上說:「敬畏耶和華是智慧的開端」
你是好人辦
抽水 ...
beebeechan 發表於 2015/6/21 22:00

低B弱智耶燃除咗本大話耶經之外,重識乜丫?
乜Q都耶經講。。。乜Q都耶經說。。。!
冇晒個人思維,成個耶經扯線公仔,被耶經洗腦,低B冇腦成咁?
同以前日日揸本毛語錄有乜唔同?
經文的精髓?:
「敬畏毛主席都是智慧的開端」哩!
弱智先生,你看到毛語錄的精髓未有?
你仲未察覺你既智慧,真係低兩皮咩
beebeechan 發表於 2015/6/22 02:52

你係講緊日日要揸住本耶經做人,冇咗本耶經就瓜得嗰個牙?
版友睇見你, 便知楂住耶經好哩
你無楂耶經,
腦又蠢, 遲鈍, 轉數低,
口卻臭 ...
beebeechan 發表於 2015/6/23 04:04

「楂住本耶經, 腦又蠢, 遲鈍, 轉數低, 口卻臭 ...」
    嘩!你形容你自己真係好貼切喎,阿伯!
你重老人痴呆到唔記得咗呢度係反基督教既地頭哩!
查查你的紀錄:
UID 8380
入壇日子: 2014年12月5日
發帖: 114帖
在線時間 66小時

跟我比一比:
UID 12 ...
beebeechan 發表於 2015/6/23 22:49

你想唔認係老人痴呆都唔得囉,我有話係我既地頭嗎?
我只話呢度係反基督教既地頭!睇清楚啲阿伯!
你係度好耐有鬼用?你又唔係反基,你只係好似一隻老鼠入咗個猫陣比我地玩緊咋,
耐不耐你又打個跟斗耒娱樂下啲反基師兄姐,幾好吖!
你想認做師兄?可以,等你離咗基督教,叫你前輩都得!
基督徒?同我挽鞋就得!
到目前為止,成個版 (你個所謂「陣」)都係得我在玩你。
有點似鹹濕老爺逗丫鬟 ...
beebeechan 發表於 2015/6/24 00:58

又學你個主攪基?
你有鞋著先講哩
beebeechan 發表於 2015/6/24 01:04

你個主着咗你對舊鞋牙?你冇鞋着咁惨?
鹹濕老爺+丫鬟
女扮男裝,易服男當丫鬟.....
好橋段,岩今日的彩虹社會 ...
beebeechan 發表於 2015/6/25 00:02

都話你地啲耶徒假道學啦,重咁重口味攪基添,果然係基篤教!
乜耶徒個個都愛做蘇頭?俾人篤?
高級模式 | 發新話題
換一個