返回列表 回覆 發帖

思考16條神學哲學

為什麼惡人的生活總是順利,一般詭詐極惡的人總享安寧
beebeechan 發表於 2016/2/15 06:56

其實這個係源於無知嘅錯誤前設, 作者以為惡人本應唔會咁安樂, 所以一見惡人咁歎, 條氣就好唔順
其實衰人都未必一定有好報
Pablo Escobar 都死得早
順唔順利只係博奕嘅結果
好似我咁好人, 都未必會有好報, 中powerball
豈非最易上天堂的便是那些大包圍, 甚麼都拜的人囉:
beebeechan 發表於 2016/2/14 07:10

Diversifing先至係安全嘅投資策略
股神一定唔会淨係揸一個冧把咖嘛
咁又不一定
Diversification都係冇 "y" , 一樣得
Don't know where God is but the Devil is in the details
安全, 即係低回報
beebeechan 發表於 2016/2/18 08:42

唔好貪心嘛
投資, 若只係為了安全,
不如擺紅薄仔, 收 0.4% 年息
beebeechan 發表於 2016/2/18 08:44

禮尚往來, 我都捉番您一次先
淨係擺紅簿仔, 又唔符合diversification原則

所以乜神都拜下才可減少拜錯神嘅機會
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆 32# beebeechan

知道信耶穌係錯了之後唔再信耶穌就得啦, 我會原諒您咖啦, 您唔好太過內咎啦
早知六合彩會開 2, 4, 6, 31, 32, 36 就係人都扑去買哩
beebeechan 發表於 2016/2/29 08:44

梗係唔係啦
早知六合彩會開 2, 4, 6, 31, 32, 36 就冇人去買哩
回覆 42# beebeechan

你去過天堂第幾層, 見過....係咁既咩?
回覆 49# beebeechan

未死嘅獅子都話有天堂

天堂入便嘅獅子仲唔咬人添

點解獅子又上得天堂呢?

因為獅子做咗好多善事, 咬死咗好多gay督徒

回覆 51# beebeechan

咁又唔駛, 小亞女嘅羅特都係義人啦
仲起雙飛添

Lot Being Seduced by his Daughters,1616, Hendrik Goltzius, oil on canvas,

1616, Hendrik Goltzius

1616, Hendrik Goltzius

回覆 54# beebeechan

你係咪搞錯左?
若是羅特唔制, 二小姐就唔會得手啦
世上只有羅特試過飲到啤啤俘咩? 若是醉到冇知覺, 根本就起唔到頭
您㨃一支Spirytus, 然後除褲畀我睇下,若然您起到頭嘅, 我就信聖經

回覆 57# beebeechan

此乃咁臨天光升旗禮

Morning Erection
http://www.newhealthguide.org/Morning-Erection.html

醉酒嘅medical studies係咁:
http://www.health24.com/Mental-H ... ting-drunk-20120721

唔識就去睇醫生
https://www.sharecare.com/health ... ility-have-erection

此等經文情節明顯出自冇醉酒經驗青頭仔想當然之作
回覆 61# beebeechan
大把圖, 您憂冇
青頭仔飲到啤啤俘, 揸車同發炮都唔得啦
您唔識揸車就咪亂吠
揸車每分鐘計嘅係rpm, 唔可以以十計嘅
釘架就用十計
回覆 67# beebeechan

冇錯, 所以羅特飲到shut down, 係做唔到嘢嘅

聖經情節, 純屬老吹, 醉成咁就簫都吹唔响啦

您叫妖酋隊一支 Bacardi 然後您吹佢, 若是吹得起嘅我即刻信耶穌
回覆 69# beebeechan

停响度, 最多揩下

揩唔出仔嘅
回覆 71# beebeechan

醉酒有唔同degree, 請參考59樓link
羅特此種乃Immobility醉, 冇可能扯得起

所以您條link只能猥亵阿婆, 插唔到阿婆
回覆 73# beebeechan

醉到pass out啦, 仲死頂

19:33 他幾時躺下 、 幾時起來、父親都不知道。

‧第二晚又再玩過: 19:35 小女兒起來與他父親同寢.他幾時躺下、幾時起來、父親都不知道。

若然佢扯得起, 冇可能冇知覺
回覆 74# beebeechan

駛客氣, 我都唔可以違反医學原則嘛
話自己爛醉如泥都可以金槍不倒一定係老吹

有一句專有名詞叫呢種情形: whiskey dick

https://www.thrillist.com/entertainment/nation/the-scientific-truth-behind-whiskey-dick

呢條酒後糊塗橋
通常出現在細個睇果尐粵語長片, 同聖經一樣係對醉酒冇認識, 編出不現實幼稚劇情, 呃下細路就得
回覆 77# beebeechan

係咯, 唔識作古仔學人寫乜嘢經, 貽笑大方
高級模式 | 發新話題
換一個