返回列表 回覆 發帖

尋歌啓事

喂!樓上阿有大文化人呀,點解無野睇架?
原帖由 沙文 於 2008-1-18 00:08 發表
挑,係您冇文化之嘛。呢啲歌全用西域樂器伴奏,非我中土之物。out得過我師妹?這個太陽神節,佢就用聯合國選為世界非物質文化遣產--純中國樂器 --古琴  ,彈一曲「陽關三疊」過我聽。我魂兮飄渺,直情返咗唐朝呀..............
h ...

聽埋d慢吞吞野就叫做有文化呀?

好彩你話我無文化個句係細細隻字乍,吾係比其他網d人睇到實笑你,話你吾識野架。
王羲之的瓷器,凡高盛年嘅字畫,重有米開朗基羅原聲大碟,我屋企都有大把收藏啦,咁都算無文化?
你無咁淺層下嗎!
中國的樂曲,詩詞作品故然是精彩豐富,但當中不少作品的題材,都是涉及亂世,戰禍,送愛人上戰場等等。其實亦反映中國人自古苦難多的一面。

勿錯過menu中的其他歌。請問有冇人知hero的中文改編歌是何名字?

沙兄阿沙兄,想聽番一些七十年代尾,流行於本港p場的慢歌。

即係可攬住條女跳舞個d呢。
重有無呀?呢!好浪漫,好浪漫個d呀!
揸住煲茶時代的歌呢?要浪漫到跳舞時攬到實哂個隻呀。
無咁舊架,油脂仔時代個d呀。
似樣喇,似樣喇!重有冇呀?
我連愛迪生嘅交響曲都識欣賞,沙文吾敢話我無文化喇掛。

原帖由 Jom 於 2008-1-24 15:48 發表
..................多謝阿刀兄....

下次出黎私人醒你一野"體內插入私人訊息",乖吓...

我同你講過幾次架啦,你同抽水私下搞乜我吾理。
但不要在網上公開丫嘛,點解你係都吾聽嘅姐!
類此咁呢:
好聽嗎?
menu裡面好多正野,大家不要錯過。

歐洲人用順德口音唱英文歌

http://www.blueyze.us/everythingido.html
高級模式 | 發新話題
換一個