返回列表 回覆 發帖

[原創作品] 信仰與賭博

只是把「真」與「假」過度簡化而已。
抽刀斷水 發表於 2019/10/4 19:51

乜「真」與「假」都可以複雜化㗎咩?

骰寶, 開出嚟, 唔係大就係細㗎哩,......有七分大三分細?
係㗎,以前學logic,只有true (1) or false (0),但原來再深入尐,係有既。 ...
抽刀斷水 2019/10/5 00:43 提交

即係有時思考,唔可以只係講邏輯,因為人係最唔講邏輯既生物嚟成日 fuzzy
好似廢青曱甴口就講言論自由,
聽到有撐警言論就兇人
(曱甴多時先夠膽兇,落單時就鵪 春
最慘就係有呢種人蓄意歪曲別人說話。

我都寫到明係fuzzy logic,你就話唔講logic只講fuzzy。

然後又強加與討論無關既政治見解,同時侮辱與自己政治立場相異的人,簡直不知所謂。

.
抽刀斷水 發表於 2019/10/5 01:41

同時侮辱與自己政治立場相異的人

youtube 上俾人貼埋貼埋既片,
片中叫喊最多『少人老母』既係乜人先?
係中學生, 大學生?

中大學生要求見校長、包圍行政樓打爛玻璃撒溪錢、段崇智拍枱怒斥插嘴學生

辱罵校長說話係『狗吠』

香港未來社會要建立在這些棟樑上? 好易變危樓就真!

成年人就叫差人食狗糧!

在太古站,有男子手持一包狗糧批評防暴警察,並將狗糧丟到地上,向警員呼叫:「俾你哋食㗎!」

有問: 這又算不算悔辱,『簡直不知所謂。』?

有時無所謂, 惡得有理, 有時就不知所謂, 真係幾『忽時』吓囉。。

完全唔合邏輯, 所以『邏輯』都要同呢啲「忽時」割蓆囉
然後又強加與討論無關既政治見解
...
抽刀斷水 發表於 2019/10/5 01:41

今時今日既香港局面, 好難唔會講到黃藍政治立場囉
高級模式 | 發新話題
換一個