返回列表 回覆 發帖

[發問] 諗唔到

我猜是由於新教有較多機會男牧師與女信徒單獨共處,而天主教禁慾的神父卻只能眼巴巴地看著少女教徒跟著修女。
支持鼓勵每位離教者 › 閹割神父 刻不容緩 ‹
回復 121# 抽刀斷水

咁米即係有得磨豆腐
這個問題,跟「為什麼街上傳教的總是女學生」是一樣的(笑)
Nomad 發表於 2008/2/4 03:05

我唔覺囧
回復 121# 抽刀斷水
但玩成200個lang仔都玩唔到一個女仔, 就唔似環境所迫, 似係同個人性取向關係多尐卦?http://news.yahoo.com/s/ap/20100325/ap_on_re_us/church_abuse_wisconsin
回復 124# 沙文

你既意思係神父很多都擁有孌童同性戀的傾向?
回復 125# 抽刀斷水
呢個就要心理專家解答。
但尚有一個奇怪現象,就係, 神父爆親都鍋鍋大, 我們日常較為mild的辦公室性騷擾反而在聖堂內較為罕見
點解會咁茄?
自行驅鬼十分危險
壹蘋果專題 (需訂閲) - ‎2010年7月31日‎
曾執行驅鬼儀式的香港基督徒短期宣教訓練中心總幹事郭朝南牧師稱,邪靈附身即俗稱的鬼上身,他強調進行驅鬼前,
當事人應先求醫,以確定不是精神異常引致幻覺,或患上思覺失調;當排除以上可能,確定是鬼上身,牧師才會安排當事人接受驅鬼儀式。

何解要先求醫,以確定不是精神異常引致幻覺,或患上思覺失調, 當排除以上可能,確定是鬼上身,牧師才會安排當事人接受驅鬼儀式?
譬如bb陳發花顛旺角裸跑, 先去見牧師, 由牧師確定不是鬼上身, 然後才送入青山診治唔得咩?現在的workflow係先見醫生, 則污鬼可能連醫生都害死, 增加前線醫療人員風險, 令醫管局百上加斤, 對本港整體發展殊為不利者也
Don't know where God is but the Devil is in the details
BTW, 其實有冇醫生咁屎忽痕話:「陳生, 經過CT scan 詳細檢驗我斷定您不是精神異常引致幻覺,或患上思覺失調,而係鬼上身, 我而家寫 referral 轉介您去淋耳落牧師驅鬼事務所掛號啦」
Don't know where God is but the Devil is in the details
譬如bb陳發花顛旺角裸跑, 先去見牧師, 由牧師確定不是鬼上身, 然後才送入青山診治唔得咩?現在的workflow係先見醫生, 則污鬼可能連醫生都害死, 增加前線醫療人員風險, 令醫管局百上加斤, 對本港整體發展殊為不利者也
沙文 發表於 2010/8/3 15:32

我簡直係你偶像呀
這論題我都無參予過發言
你就擺我上檯, 成日掛住我呀?>
回復 129# beebeechan

我覺得您又唔駛自動對號入座茄。世人名喚bb陳者甚多,例如我都識得有人叫做陳必斃、陳泌婊都係bb陳;而您,係陳便秘啫,bb陳都未必實係您嘛。
回復  beebeechan

我覺得您又唔駛自動對號入座茄。世人名喚bb陳者甚多,例如我都識得有人叫做陳必斃 ...
沙文 發表於 2010/8/3 23:59

那係咪好似叫春貓囉
雄貓都未出現, 你就.....咪....咪.....咪....meow....meow.....
.....咪....咪.....咪....meow....meow..... ...
beebeechan 發表於 2010/8/3 10:06

妳叫得咁淫賤, 我冇法子學到
我真係有好多東西你學不到, 望塵莫及架。
人要互相學習, 你識得哂所有野咩
我真係有好多東西你學不到, 望塵莫及架。
beebeechan 發表於 2010/8/3 13:52

咁又未必係好多茄。
您再試下扮狗叫睇下我學唔學到
咁又未必係好多茄。
您再試下扮狗叫睇下我學唔學到
沙文 發表於 2010/8/4 08:05

應該不用向你示範了
你已經做得很似了
回復 135# beebeechan
連貓叫春都係學您嘅,我為人處世向以謙遜見稱,點敢認似得過您?
回復  beebeechan
我為人處世向以謙遜見稱,...
沙文 發表於 2010/8/4 18:12

真係...讀你既文時, 忌飲食
以免嗆噎
回復 137# beebeechan

忌飲食, 宜叫春
    所以您叫春叫得咁大聲
點解每間警察局門口,唔派一名基督徒督察站崗,心口掛住一個牌匾:只是我告訴你們、不要與惡人作對.有人打你的右臉、連左臉也轉過來由他打。

咁罹患躁狂抑鬱症惡女市民可將基督徒督察摑完右面摑左面,任摑唔嬲, 大大改善警民關係而法庭又有判例
回復 139# 沙文

咁惡女市民上次重對女警察出療陰腿又如何呀?
高級模式 | 發新話題
換一個