返回列表 回覆 發帖

[求情時間] 德國司法調查指控前教皇對數起教會性侵案知情並包庇

點解一間律師事務所既「調查」會比警察既調查更有公信力?

猶如陳師奶話佢好細心研究過, 個股市會冧........咁就要認真地信咁?
德國法律事務所Westphal Spilker Wastl 在歐洲律師行排名榜, 100名都不入, 連食塵都未有資格
https://www.thelawyer.com/top-100-european-law-firms/
好在教宗唔會好似你咁因人廢言:
抽刀斷水 2022/1/24 16:13 提交

你講到教宗「對神職人員侵犯兒童的事件感到震驚和羞愧」就係承認律師事務所的報告咁。點解你唔學下教宗即智慧:等研究過報告內容先講野呢?

你知條毛、但把口就擘大嚟嗌。
你1000000000名基督教走狗都不入, 連食屎都未有資格
上流寄生族 2022/1/24 20:59 提交

係啊,我排10000000000都未入格既都醒你呢條粉樣咁多,咁排我前面既天主教徒咪一bee還有一bee高?
咪就係教宗唔會因為個調查由邊個做而決定唔去研究個報告囉,呢個就係你同佢最大既分別。

依家你明 ...
抽刀斷水 發表於 2022/1/25 00:53

正因為是有些人太「小」, 言不重,  所以才要嘩言, 不然, 就没寵了, 於是反而淪為廢言
教徒既素質其實都幾影響大眾對呢個宗教既觀感,當然神職人員尤其是啦。

所以,本人建議:

1. 全體教徒一 ...
抽刀斷水 發表於 2022/1/25 09:57

你自已個壇既質素都理唔掂, 
就去理有12億教徒既教會?
論壇無掩雞籠,自由出入發言,對參與者無許多道德規限和要求,點同羅馬教會咁有系統,入教又堅振又水洗儀式 ...
抽刀斷水 發表於 2022/1/25 11:31

睇你呢段,我又搵到可以講下耶穌既位。

你都同意這裡是無掩雞籠, 啲人水準低爛也來發言。
你不管, 因為你要捍衛「能自由發言」這個大方向, 所以, 屌, 少, 屎忽, 你老母。。。你都容忍。

好比啲人話點解天主容忍世上咁多罪惡都唔出手管一管?
原因都係同你咁: 要捍衛人要有自由旨意。 即使是人用來做壞事, 也是自由旨意。
論壇無掩雞籠,自由出入發言,對參與者無許多道德規限和要求,點同羅馬教會咁有系統,入教又堅振又水洗儀式 ...
抽刀斷水 發表於 2022/1/25 11:31

你個版都有所謂「子版版規」哩。
原來亦是守就最好哩, 唔遵守都得。
完全同意你x调7理基督屎窟
上流寄生族 發表於 2022/1/26 04:40

我就唔猜度貴教天主既心意,是否千方百計特登留位畀人類有自由旨意,但我就想了解,點解你可以知道天 ...
抽刀斷水 2022/1/26 10:35 提交

你又會唔會同個佛教徒講:我唔知點解你地會話有輪迴,果報,要空。唔通係佛陀現身用神通話俾你地知?
唔知點解啲人一講到反基話, 就智商volt數大跌。
咁係因為天主教徒經常有個論調,話人類難以真正明白天主既旨意嘛。

Correct me if I am wrong. ...
抽刀斷水 發表於 2022/1/26 23:44

話人類難以真正明白天主既旨意, 唔等如所有天主既旨意人都唔明白。
咁簡單既邏輯, 你仲要問?所以話你跌volt, 真係無講錯
所以我咪問你點知囉,又唔畀人問呀?
抽刀斷水 發表於 2022/1/27 20:18

volt數跌到1.5V,所以點極都唔明
高級模式 | 發新話題
換一個