返回列表 回覆 發帖

不自由,毋寧死!

當住你係靚模先
即係你一剝衫, 我就舉架哩
可惜你羞身愚辱
beebeechan 發表於 2023/1/20 08:23

無法自行編寫學術論文(或較為次級嘅非學術文章)反應學者(例如Bart D.Ehrman)學術資料,即係無能、無料,或者係學者(例如Bart D.Ehrman)提出嘅係事實,所以無從反駁。
無法自行編寫學術論文(或較為次級嘅非學術文章)反應學者(例如Bart D.Ehrman)學術資料,即係無能 ...
天人…. 發表於 2023/1/20 08:34

挑....依家係你係到同我拗
又唔係bart ehrman 同我辯

bart ehrman 識既野唔係你都識咗
挑....依家係你係到同我拗
又唔係bart ehrman 同我辯

bart ehrman 識既野唔係你都識咗 ...
beebeechan 發表於 2023/1/20 08:47

咁我咪指出Bart D.Ehrman指出聖經大量造假囉。
你唔服咪搵返個權威攞啲學術資料出嚟指出返Bart D.Ehrman話聖經大量造假唔係事實囉,你又攞唔出、不舉。

人哋抽水都攞左篇文章出嚟講摩西五書點樣唔真啦,又唔見你攞到篇文章反駁返點解摩西五書點樣真法?
咁你都識講哩:有為愛人民的政府來立法、執法來懲罰使人受苦的惡人,又使乜天主處處,無時無刻咁要出手行 ...
beebeechan 發表於 2023/1/19 13:16

洗乜無時無刻,一次捉咗魔鬼就得啦!

你不如話冇愛人如子既天子好過啦!
咁我咪指出Bart D.Ehrman指出聖經大量造假囉。
你唔服咪搵返個權威攞啲學術資料出嚟指出返Bart D.Eh ...
人哋抽水都攞左篇文章出嚟講摩西五書點樣唔真啦,又唔見你攞到篇文章反駁返點解摩西五書點樣真法?
天人…. 發表於 2023/1/20 08:52

又bart ehrman又抽水, 只係無你.....
又bart ehrman又抽水, 只係無你.....
beebeechan 發表於 2023/1/20 10:35

點解要有我?我自量已經好足夠,好過你唔自量話自己能舉最終都係不舉。
洗乜無時無刻,一次捉咗魔鬼就得啦!

你不如話冇愛人如子既天子好過啦! ...
昊暠昺 發表於 2023/1/20 10:21

有云新冠病毒源於蝙蝠....中國有些人接觸蝙蝠, 染了病毒, 又傳到別人, 全城, 全國, 全世界
現在來說殺哂啲蝙蝠有鬼用咩...

人....由原祖聽撒殫既話,墮落開始便染上原罪哩......從此唔使撒殫啲人都會犯罪架哩
一次捉咗魔鬼有鬼用咩。

不如打疫苖防感染, 信靠耶穌減少犯罪好過哩
點解要有我?我自量已經好足夠,好過你唔自量話自己能舉最終都係不舉。 ...
天人…. 發表於 2023/1/20 10:45

我見你搬埋啲乜高等批判, 低等批....以為你有啲料
點知係一埸誤會
原來你只係搬字既咕喱佬嚟

得哩, 放工哩....你去領「一個德納」工資哩
我見你搬埋啲乜高等批判, 低等批....以為你有啲料
點知係一埸誤會
原來你只係搬字既咕喱佬嚟

得哩, 放工 ...
beebeechan 發表於 2023/1/20 10:58

可惜你連搬字都無能,連反駁Bart D.Ehrman(或高等批判/歷史批判法)同抽水關於摩西五經嘅文章都搬唔到出嚟,甚至乎連一個反駁到Bart D.Ehrman(或高等批判/歷史批判法)嘅權威人士都搬唔到出嚟。

反駁唔到人哋啲嘢,咪即係人哋啲嘢係真係事實囉,而嗰事實咪就係聖經造假囉。
可惜你連搬字都無能,連反駁Bart D.Ehrman(或高等批判/歷史批判法)同抽水關於摩西五經嘅文章都搬唔到出嚟,甚至乎連一個反駁到Bart D.Ehrman(或高等批判/歷史批判法)嘅權威人士都搬唔到出嚟。

反駁唔到人哋啲嘢,咪即係人哋啲嘢係真係事實囉,而嗰事實咪就係聖經造假囉。
天人…. 發表於 2023/1/20 11:01

嘿....#53 開始, 我叫你好埋單, 找數, 俾錢
你無錢俾時, 依家仲話我欠你錢!??
嘿....#53 開始, 我叫你好埋單, 找數, 俾錢
你無錢俾時, 依家仲話我欠你錢!?? ...
beebeechan 發表於 2023/1/20 11:42

唔好講咁多廢話,即係冇人反駁到Bart D.Ehrman,咁Bart D.Ehrman講嘅嘢就係事實,而嗰事實就係聖經造假。

你唔認同嘅就搵嗰駁到佢嘅權威出嚟,如果搵唔到(其實真係冇,因為Bart D.Ehrman講啲嘢係基督教近二三百年嚟學術界嘅共識)咁就即係人哋講啲嘢係事實,而嗰事實就係聖經造假。
唔好講咁多廢話,即係冇人反駁到Bart D.Ehrman,咁Bart D.Ehrman講嘅嘢就係事實,而嗰事實就係聖經 ...
天人…. 發表於 2023/1/20 11:59

bart ehrman 係你塊遮醜葉咩
因為Bart D.Ehrman講啲嘢係基督教近二三百年嚟學術界嘅共識)
天人…. 發表於 2023/1/20 11:59

最弊家伙既就係你都唔佢佢講咗乜野
有云新冠病毒源於蝙蝠....中國有些人接觸蝙蝠, 染了病毒, 又傳到別人, 全城, 全國, 全世界
現在來說殺哂 ...不如打疫苖防感染, 信靠耶穌減少犯罪好過哩
beebeechan 發表於 2023/1/20 10:52

信靠耶穌減少犯罪

你講緊呢啲?
Catholic priest sexually abused FIVE sisters as young as 18-months-old in front of their parents

呢啲?

或呢啲?

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
最弊家伙既就係你都唔佢佢講咗乜野
beebeechan 發表於 2023/1/20 12:16

我唔係唔知喎,我只係唔去系統性將佢嘅觀點、知識吸收講返出嚟咁解咋喎,我手頭上就有佢最出名嘅兩本坊間書《製造耶穌》、《製造聖經》。

你咁有料咪出書駁斥佢呢兩本坊間書囉,弊在你冇料又要扮四條。

你點轉移視線都轉移唔到聖經造假呢個基督教近二三百年學術界嘅共識啦。

現在來說殺哂 ...不如打疫苖防感染, 信靠耶穌減少犯罪好過哩
beebeechan 發表於 2023/1/20 10:52

信靠耶穌減少犯罪

你講緊呢啲?
Chilling Stories Of Abuse Covered Up By The Catholic Church天主教會掩蓋的令人不寒而栗的虐待故事
同一名受害者還作證說,祭司團用禮物修飾他們的受害者。
牧師們會用金十字架項鍊標記他們的“最喜歡的男孩”。

https://www.thecommonercall.org/2018/08/20/chilling-stories-of-abuse-covered-up-by-the-catholic-church/

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

信靠耶穌減少犯罪

你講緊呢啲?

近年的社會事件中,經常有人高呼

不自由,
毋寧死

這句經典名言每次被喊出時都能激動人心,引起共鳴。 ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/1/13 22:29
此金句,

寄生虫【1989】在基督教时,常常见证牧师带领群众大喊怒喊之。
高級模式 | 發新話題
換一個