返回列表 回覆 發帖

我認為這個topic很值得探討

舍下咁大,灰未亁,梗有弟樣嘢做
moulding trim 要upgrade, 安新pot lights…
fireplace refacing做成點呀師傅granite stone送咗來堆曬喺度,屌算啦我唔L駛您做,我搵咗第間嘞,您唔好再來。落咗既訂我當炒嘢輸咗都好閒
Don't know where God is but the Devil is in the details
舍下咁大,灰未亁,梗有弟樣嘢做
moulding trim 要upgrade, 安新pot lights…fireplace refacing做成點呀師 ...
沙文 發表於 2023/2/22 01:13

pot light 要有電器牌先做得, 油漆師傅唔會掂
fireplace,....燒gas 既, 你要搵HVAC license?
所以唔駛您再黎,我搵咗第間。一人教就係呢度唔好。
Don't know where God is but the Devil is in the details
所以唔駛您再黎,我搵咗第間。一人教就係呢度唔好。
沙文 發表於 2023/2/22 02:18

係勒, 搵contractor 都要研究清楚佢地既信譽先好,
唔好話買Farrari咁, 買咗先話學點楂

(唔係「信」咗先去「明」,, 係先「明」後「信」好啲)
買farrari係咁顧喎,要揸埋架車去上課。我個豬明狗友就係咁去race track上堂。要用番自己架車先練得熟,未有車嗰陣搵咩黎學?

好似貴公司咁,落訂嗰陣就話乜都能,做就乜都唔能,又話冇呢個牌又話冇乜牌物牌。
所以算嘞,落咗訂我都當炒嘢輸咗,您唔駛再黎嘞,我搵第間做
..
所以算嘞,落咗訂我都當炒嘢輸咗,您唔駛再黎嘞,我搵第間做
沙文 發表於 2023/2/22 03:24

咁豪氣既
係咪輸慣咗, 臉不改容
好似貴公司咁,落訂嗰陣就話乜都能,做就乜都唔能,又話冇呢個牌又話冇乜牌物牌。
沙文 發表於 2023/2/22 03:24

默西亞第一次嚟係救贖,
第二次嚟係審判...工種都唔同

正如第一班師傅係跣灰, 第二師傅係嚟裝燈...唔同工種
你唔好話油漆佬點解唔同你裝埋啲卜泥
救完緊接審啦,唔好阻9住個客先得咖。好L得閒等您班騎呢怪考牌,都唔知您考唔考到。
救完緊接審啦,唔好阻9住個客先得咖。
沙文 發表於 2023/2/22 05:29

又話你「舍下」好很大既?
救完緊接審啦,唔好阻9住個客先得咖。好L得閒等您班騎呢怪考牌,都唔知您考唔考到。 ...
沙文 發表於 2023/2/22 05:29

人地開工一百三十幾年..都仲有耐性等....你咁燥做咩(係咪更年期嚟緊?
唔係我心急, 大公司人手多係一齊做㗎喎
唔會今日派油漆佬嚟, 兩個星期之後再派電器佬, plumber又未得閒住,再約........
唔係我心急, 大公司人手多係一齊做㗎喎
唔會今日派油漆佬嚟, 兩個星期之後再派電器佬, plumber又未得閒住, ...
沙文 2023/2/22 06:06 提交
裝修的人多,師傅少嘛。
早前統計過,一個師傅要做三千幾張單
所以貴公司營運情況同當初招股prospectus什麼托塔都話全能有好L大落差,你咁樣講可以成為證據, 我report 去security bureau將貴公司除牌
所以貴公司營運情況同當初招股prospectus什麼托塔都話全能有好L大落差,你咁樣講可以成為證據, 我report 去s ...
沙文 2023/2/22 22:12 提交

公司賺錢唔等如要派紅利既。董事會決定既。
乜都得唔等如乜都要做。
告唔入既。慳啲哩
告唔告我都搵咗第二間做啦您哋豆泥公司做唔到嘢
告唔告我都搵咗第二間做啦您哋豆泥公司做唔到嘢
沙文 發表於 2023/2/22 23:06

大企業, 唔旨在你呢啲一單半單既細工程...
搵第二間唔緊要, 最緊要裝修妥當, 手工好, 合規格 (唔係日後又話唔批,要拆, 重做)
屌又話100隻羊唔見咗一隻都懶緊張,我以為係真嘅添。好在有您咁老實
屌又話100隻羊唔見咗一隻都懶緊張,我以為係真嘅添。好在有您咁老實
沙文 發表於 2023/2/23 05:19

迷失既羊, 本來就係屬牧羊人架嘛, 係迷路, 走歪路。牧羊人唔係去搵野羊, 別人的羊。
蕩子回頭個衰仔, 本來就係慈父個仔, 佢回頭轉意, 當然高興。 唔通人人個仔嚟慈父都殺雞宰牛慶祝咩。

你本來都唔係大企業個客仔。所以, 唔屬於「唔見咗」。。係「我不認識你」那類別

你未係「羊」,, 只係「魚」嚟...要用網既
迷失既羊, 本來就係屬牧羊人架嘛, 係迷路, 走歪路。牧羊人唔係去搵野羊, 別人的羊。
蕩子回頭個衰仔 ...
beebeechan 發表於 2023/2/23 06:13

基督教用「羊」來比喻教徒,係當正教徒的確夠曬白痴。
不知「羊」的下場會如何?
牧羊人奉養「羊」終老?
拎「羊」去賣換錢?
劏咗「羊」燒烤BBQ?
「羊」的下場肯定係在屠宰房享受鋸頸和大卸八塊之樂!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
屌又話係人都天父仔女終於鬼拍後尾枕
高級模式 | 發新話題
換一個