返回列表 回覆 發帖

堅決支持局長領洗

你隻眼愈嚟愈大, 睇野愈嚟愈過龍
你引文最後嗰句講乜?
真係抽刀斷章
beebeechan 發表於 2023/6/26 21:28

坚决支持维护你、陈日君、朱牧师、朱牧民、等等之被屌之权利及享受“圣爱” 自由自在无拘无束
你隻眼愈嚟愈大, 睇野愈嚟愈過龍
你引文最後嗰句講乜?
真係抽刀斷章
beebeechan 發表於 2023/6/26 21:28

最後一句係「一名政府官員透露」既野,你就因為呢句所以唔睇全文?你又點知呢名政府官員唔係天主教徒「徒徒相衛」呢?
最後一句係「一名政府官員透露」既野,你就因為呢句所以唔睇全文?你又點知呢名政府官員唔係天主教 ...
抽刀斷水 2023/6/27 09:57 提交

「徒徒相衛」是你的憶測,想會是這樣.
「政府官員說局長炒尤不是因宗教理由」就是寫在報導上的。

我的理據有半斤,你反駁的理據只得二両。
「徒徒相衛」是你的憶測,想會是這樣.
「政府官員說局長炒尤不是因宗教理由」就是寫在報導上的。

我 ...
beebeechan 發表於 2023/6/27 12:10

呢名政府官員,係咪代表全個政府既睇法,定係佢自己個人意見?點解會以「透露」形式,而唔係政府出正式新聞稿?

你既理據仲有半斤?
呢名政府官員,係咪代表全個政府既睇法,定係佢自己個人意見?點解會以「透露」形式,而唔係政府出 ...
抽刀斷水 2023/6/27 12:13 提交

人哋係有名有姓有官職架喎。嗰官位都唔係低既九品芝麻官,足以代表政府講野既。

話你「眼大」但睇到既野就好少。
人哋係有名有姓有官職架喎。嗰官位都唔係低既九品芝麻官,足以代表政府講野既。

話你「眼大」但睇到 ...
beebeechan 發表於 2023/6/27 16:26

哦,既然你咁贊同該國以驅魔和禱告形式打擊犯罪,有無考慮移民過去?
哦,既然你咁贊同該國以驅魔和禱告形式打擊犯罪,有無考慮移民過去? ...
抽刀斷水 發表於 2023/6/27 17:41

咁警察局長又唔係要警察唔好配鎗, 改配十字架, 聖經執勤。
佢個人認為驅魔祈禱有效。

咁講, 我哋個鄧司長咪又要炒魷?
因為佢在公職位置上帶入了宗教色彩的評論:「也是鄭牧師開解我。雖然我不是教友,但當刻幾乎想決志領洗。」

Colombia: Police officer caught praying on his knees amid increase of deaths in his country, and he receives support
https://www.bibliatodo.com/En/christian-news/colombia-police-officer-caught-praying-on-his-knees-amid-increase-of-deaths-in-his-country-and-he-receives-support/
事實又真係有哥倫比亞警察當值時為國家罪惡祈禱,
有國民俾like...實卜喎
捉賊驅魔都不過係小事, 如果佢淨係自己enjoy牧師嘅安慰根本唔顧及人民子弟兵就太自私了, 根本冇一心一意為果渣。應該同牧師一齊上去安慰解放軍, 用天主真理激勵佢哋嘅士氣,作風優良能打勝仗,賜力量早日武統台灣
Don't know where God is but the Devil is in the details
應該同牧師一齊上去安慰解放軍, 用天主真理激勵佢哋嘅士氣,作風優良能打勝仗,賜力量早日武統台灣
沙文 發表於 2023/6/28 01:04

你呢啲係猶達斯式既跟隨耶穌, 以為耶穌呢個默西亞會幫猶太人趕走羅馬人, 光復以色列。
小心好似佢咁落得個吊頸收埸, 跌個腸穿肚爛。
國家安全才是頭等大事,呢尐係身為中國人最根本素質,尤其做局長最不可缺,同猶達斯無可比性
Don't know where God is but the Devil is in the details
國家安全才是頭等大事,呢尐係身為中國人最根本素質,尤其做局長最不可缺,同猶達斯無可比性 ...
沙文 發表於 2023/6/28 01:32

國家安全?
現在大陸威脅台灣安全,
多過台灣威脅到大陸的安全啵
你岩岩先講完要「早日武統台灣」, 台灣早已無講反攻大陸喇, 最多都係唱台獨呢支歌仔
大陸係保護臺灣安全啫。這是身為中國人的局長應念念不忘,而佢就係冇做到。
你呢啲係猶達斯式既跟隨耶穌, 以為耶穌呢個默西亞會幫猶太人趕走羅馬人, 光復以色列。
beebeechan 發表於 2023/6/27 09:24

其實猶達C冇錯喎。羅馬佬信耶穌之後真係徹出巴勒斯坦,現在以色列已光復。
只不過係佢over estimated咗耶穌嘅效率,以為短期內做到,點知原來要好L耐先見效
所以,根據這經驗,老解信主之後亦會統一,只要be patient
其實猶達C冇錯喎。羅馬佬信耶穌之後真係徹出巴勒斯坦,現在以色列已光復。
只不過係佢over estimated咗耶穌嘅效率,以為短期內做到,點知原來要好L耐先見效
所以,根據這經驗,老解信主之後亦會統一,只要be patient
沙文 發表於 2023/6/28 03:40

沙文小朋友, 你好叻啊
呢個故事教訓咗我哋乜呢?
就係天主應許咗既野係會落實既
只不過唔係跟人既時間表, 唔係依人方式實現。
所以, 反基仔成日話:「耶穌2000年都仲未嚟!!」
唔使心急, 會落實的, 要耐啲先見效
所以,根據這經驗,耶穌會再臨,只要be patient。

沙文真係好幫手架, 久唔久佢就借啲依嚟傳福音架, 教吓班好唔識野既反基
大陸係保護臺灣安全啫。這是身為中國人的局長應念念不忘,而佢就係冇做到。 ...
沙文 發表於 2023/6/28 03:18

香港, 澳門已經俾中國保護咗哩
保護完台灣,
星加坡都好多華人, 印尼大馬越南老撾唔少華僑要保護...
一帶一路弱少國家都要保護...
咁要建立一個「一帶一路共榮圈」勒
係呀。其實天主嘅處事原理同我借錢一樣。
您借1

00幾十萬畀我,我會還。不過唔係跟人嘅時間。be patient

至於點解係100幾十萬?因為太少我真係會唔記得
耶穌會再臨,只要be patient
beebeechan 發表於 2023/6/28 05:24

可惜你冇命見到喇,be patient for another 2000 years!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
「一帶一路共榮圈」
beebeechan 發表於 2023/6/28 05:54

「一帶一路共榮圈」點都好過拎支洗衣粉出黎炸到你冚家鏟啦!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
係呀。其實天主嘅處事原理同我借錢一樣。
您借1

00幾十萬畀我,我會還。不過唔係跟人嘅時間。be patient

...
沙文 發表於 2023/6/28 06:04

借錢係要睇credit rating..即係亞李先生同銀行借一百幾十萬, 指下鼻哥就得, 你借一,二十萬都要左擔右保喇。

經上耶穌會重來, 點解信得過?

聖經....也是對人說人將來的事
係咪可信? 因為個 credit rating真係AAA級。

看它對過去了的事 (天主對以色列所做的一切.......請看以色列歷史), 有幾多應驗了?
聖經所講的道理, 拿回現實生活中, 有幾多又應驗了?

將來會發生的事, 我點証明俾你睇會係咁, 發生了的事才可引証.

一個人講了十件事, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9,10
若 1, 2,4, 6, 7, 8, 9, 10 都是真;  3, 5 是否真, 我現在未知,
那我相信 (3), (5)也都會是真, 不會是太過份罷?

一般人對『信/不信』都係用咁既方式處理, 基督徒也不會例外.
高級模式 | 發新話題
換一個