返回列表 回覆 發帖

[數據資料] 不要毀謗,不要爭競,總要和平,向眾人大顯溫柔。

用英文唱帝女花係創新

唔該, 不要叫是「粵劇」
beebeechan 發表於 2023/7/5 00:02

你中意守旧,请你返去你旧时个度…… 基督老墓兰秋兮
回覆  dior13dior13

"不可殺人",這是聖經清晰的教導

jimmychauck 發表於 2023/7/4 21:39

十足十父母教子女不要殺人,自己又殺。
教子女不要偷東西,自己又大偷特偷?

你個上帝叫人"不可殺人",自己又"可以殺人"?
怎樣清晰法?放屁的清晰?

謊舟神的屁言屁語

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

所以DIOR兄就確實該一早言明,亦不應應用香港口語如"九唔搭八"等使人誤會嘛。DIOR兄 ...
jimmychauck 發表於 2023/7/4 21:39

你好 L 似Discuss個 maclone,放幾種用Google translate的語言來扮野/表演?
同物種的性牲…bbchan當然要比個LIKE

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

神的寛容是領人悔改,時間過了也是公義審判的日子,照各人的行為報應各人。聖經中的寛容從來不是永遠的。
"不可殺人",這是聖經清晰的教導,然而舊約的律法還是以眼還眼,以命償命的,人在犯法的情況下是會合法的被殺的。把"不可殺人"一句抽空前因後果無限放大,並不符聖經教導。

你英文咁L叻,冇理由睇唔明架,對不?

這就應驗了我十多年前及今天的帖曾說的,DIOR兄前設聖經有矛盾,就把經文往矛盾處解,解釋過後有矛盾以之為結論,這就是循環論證謬誤了。

不理會、沒法回應旁人的解釋,亦沒法進入我的思路為我拆盲。本人沒有其他補充。
jimmychauck 發表於 2023/7/4 23:03

你英文頂瓜瓜,看這些真是小菜一碟。
不要說沒法進入你的思路為你拆盲咯!

最全面的聖經矛盾,自打嘴巴,像這裡的教徒一模一樣自打嘴巴!

Hover over a line or bar to show more info about a contradiction, chapter or book.
將鼠標懸停在線條或條上可顯示有關矛盾、章節或書籍的更多信息

BIBLE CONTRADICTIONS
https://philb61.github.io/?fbclid=IwAR0PmGxuq85BvWigIhoj1vThXPeUhebc2lLZOA9Kd03JRRt9RINHP45m8MQ

.
你啲只要標題不理內容既毛病又發作, 你幾時省覺, 指日無待

粵劇仍然是要以粵語唱出。
正如漢堡飽是要用牛肉餡
beebeechan 發表於 2023/7/5 01:15

漢堡飽不是一定要用牛肉餡架,老土怪!

Our Favorite Non-Beef Burger Recipes
When it comes to burgers, whoever said they need to be made with beef? Mix up your routine with these tasty alternatives, from juicy chicken burgers to flavorful veggie patties — and everything in between!
https://www.foodnetwork.com/grilling/grilling-central-burgers-and-hot-dogs/non-beef-burger-recipes

咁即係指驟眼睇, 我都幾有文化, 而且係比你高好多?
(可惜, 即使高你幾級都唔係一項榮耀嚟, 因為 ...
beebeechan 發表於 2023/7/5 01:18

係囉喎,有文化到漢堡飽是一定有牛肉餡?
低B成咁還自以為高…垃圾?
漢堡飽不是一定要用牛肉餡架,老土怪!

Our Favorite Non-Beef Burger Recipes
When it comes to burger ...
leefeng 發表於 2023/7/5 02:54

你啲英文能力一向都係「好媽媽」
你讀唔明#202
你啲英文能力一向都係「好媽媽」
你讀唔明#202
beebeechan 發表於 2023/7/5 03:34

駁乜鬼啫,照正英文字面hamburger,應該用ham啦,不是牛。
你的英文能力一向都係「好垃圾」

.
空泛的指控,deserve空泛的回覆

回覆 211# leefeng

你解錯聖經,所以咪話聖經教條叫人殺人囉。

回覆 215# leefeng

咁你可以清楚指出我思路中嘅問題,咪得囉,但係你冇能力。

回覆 222# leefeng

在人不能,在神卻能。係呀,叫你唔好殺,自己殺,因為你沒有能力用說話做世界、沒有能力用塵土做人、沒有能力使自己不出生、沒有能力知道自己幾時死亡,沒有能力用思慮叫自己壽數多加一刻、沒有能力叫日頭變紅變黑、沒有能力叫自己一根頭髮變黑變白。神施行審判殺人時就大叫殺人狂,恩慈寛容忍耐等待悔改時就話神不義不審判,神都被你鬧慣啦。離教者之家邏輯不嬲每個人生老病辱華死都怪罪神,稱神殺人又非破題兒第一遭,怪罪神殺人,排隊都未輪到咩教義教人乜乜乜啦。

回覆 224# leefeng

且慢,撒旦0,離教者之家從來只怪罪神。

回覆 225# leefeng

skepticsannotatedbible咋吓話,正不巧小弟十幾年前年少輕狂時已曾試過回方舟子87個聖經矛盾,睇過吓,內容大同小異,現網站 ,你得閒咪挑吓毛病囉。

簡單google search 完剪貼呢,就唔係我作風,skepticsannotatedbible啲野又唔係你講,你又未必明,叫你解釋你又未必有能力,慳水慳力我一樣貼幾個連結俾你,你得閒睇完先回啦。

google search skeptic annotated bible refuted

https://www.berenddeboer.net/sab/index.html

由於已有人答過晒,我都冇咩興趣討論,你覺得自己可以超越上述引過晒嘅資料,又可以好有條理咁講解吓嘅,鍾意咪揀一兩篇skepticsannotatedbible出黎另開新帖講,到時我用英文你唔好唔識查字典呀。

話題要轉了嗎?
人哋占生都係一次又一次講完又講話不應該這樣解
你除非是盲,否則又冇理由睇唔到架喎? ...
beebeechan 發表於 2023/7/4 23:51

基督教徒講完又講話不應該這樣解?莫非解作…殺人係食hamburger?
駁乜鬼啫,照正英文字面hamburger,應該用ham啦,不是牛。
你的英文能力一向都係「好垃圾」

. ...
leefeng 發表於 2023/7/5 04:05

話你英文低....無批錯
hamburger 又會無ham?
hamburger 沿自 Hamburg...本來是德國漢堡傳統小食...同ham 無關架喎

(考慮將你呢帖收錄係你既屎料集)
hamburger 沿自 Hamburg...本來是德國漢堡傳統小食...同ham 無關架喎

beebeechan 發表於 2023/7/5 04:19
話你能系低【低系能之古写】....無批錯
Hamburger 沿自 Hamburg...本意【在德文】,是 - 德國漢堡
Hamburg的...或
Hamburg人,同ham 無關架喎

“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国

基督教根本【圣经】是要▶杀杀杀绝异己

所以DIOR兄就確實該一早言明,亦不應應用香港口語如"九唔搭八"等使人誤會嘛。DIOR兄 ...
同意,

‘總要和平,’,神经病,【极端】可能//////应该只是指
‘總要太平天国式和平,’,即,斩尽杀绝异己之后就有
‘和平’

提多書3:2 不要毀謗,不要爭競,總要和平,向眾人大顯溫柔。
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
由於已有人答過晒,我都冇咩興趣討論,你覺得自己可以超越上述引過晒嘅資料,又可以好有條理咁講解吓嘅,鍾意咪揀一兩篇skepticsannotatedbible出黎另開新帖講,到時我用英文你唔好唔識查字典呀。

jimmychauck 發表於 2023/7/5 04:06

奇怪,這麼多人質疑聖經?而且又唔係只一兩個,正是千夫所指,抵L死?
你英文咁惦,又會錯字百出嘅?
你的所謂英文回應= Copy & Paste?

蝦,硬係冇一個基督教徒係唔吹牛既?
你們的護教邏輯,究竟有冇人會睇呢?
都係睇番Bible Contradictions呢啲有份量既聖經矛盾/垃圾/謊言/抄襲/吹牛/作假等等比較靠譜。

信你不如信寫 Bible Contradictions的一眾有知識學者的英文,對不?

.

基督教根本【圣经】是要:制伏列國《那魔包括_中国》

谢谢。抽刀断水

同意,

‘不要爭競,’,神经病,【极端】可能//////应该只是指
‘不要任何争竞对手,例 - 印第安人@美洲美国【等等】’,

‘不要任何竞争对手,例 - 满清官员@太平天国【等等】’,
https://exchristian.hk/forum/viewthread.php?tid=6658&rpid=99394&ordertype=0&page=1#pid99394
日期:
11月第4個星期四
簡介:
感恩節事實是感謝上帝消滅印第安人,以清空土地讓                  教徒在美國落地生根。

提多書3:2 不要毀謗,不要爭競,總要和平,向眾人大顯溫柔。

基督教根本【圣经】是要:制伏列國《那魔包括_中国》

同意,

向眾人大顯溫柔,’,神经病,【极端】可能//////应该只是指
‘向眾人大顯勾践溫柔,’,

,vaticannews.va/en/world/news/2022-08/gorbachev-and-john-paul-ii-key-players-in-bringing-about-peace.html
【1989】

hamburger 沿自 Hamburg...本來是德國漢堡傳統 ...
beebeechan 發表於 2023/7/5 04:19

你真是低B無極限!
睇清楚我寫【照正英文字面hamburger,應該用ham啦】而不是【又會無ham】。

在美加,冇人叫hamburger,而是叫beef burger!
你的屎料你自己慢慢享用吧啦!
老土甩毛鼠bbchan!

.

回覆  leefeng

你解錯聖經,所以咪話聖經教條叫人殺人囉。

jimmychauck 發表於 2023/7/5 04:06

基督教徒包括你羞於承認聖經教條叫人殺人,我明喎!

回覆 215# leefeng

咁你可以清楚指出我思路中嘅問題,咪得囉,但係你冇能力。

你思路中嘅問題是【護教神棍】,對不?
高級模式 | 發新話題
換一個