返回列表 回覆 發帖

[數據資料] 不要毀謗,不要爭競,總要和平,向眾人大顯溫柔。

回覆 830# dior13dior13

你只能做到,被人駁斥完後厚顏地不承認自己有誤罷了,我也無需再以其他方式駁斥你。

回覆 833# 旁觀者

https://en.m.wiktionary.org/wiki/%E6%9E%B6%E5%85%A9

做咩啫你,你自己話約定俗成係冇問題吖嘛,都This term is a variant form of 架樑吖嘛,文匯報都話通用囉,你仲嘈嘈嘈一日到黑自打嘴巴做乜Q?

你堅持架樑先啱,咪錯囉。啱錯都唔識分,收皮啦。

你旁觀能力有限、推理能力有限、搜證能力有限,甚麼反基言論可靠可信程度都有點限、解錯經、不識理,唔識字,不識太平天國歷史,呢啲你全部唔否認。呢啲咁嘅水平嘅人,咁多野唔識,連阿茂都唔知係乜,憑咩同我講邊個字啱邊個字錯?
回覆 836# 旁觀者

閱讀理解0分。
回覆 838# dior13dior13

你講不出來啥,解不出來啥,啥都講不出解不出,提啥出來來著?
回覆 840# 旁觀者

你搞掂自己#835~#837閱讀理解問題未呀?
回覆 843# dior13dior13

講到最後,原來是你自己看不明白人家講的指出你錯誤的淺易邏輯。我確實沒有責任再跟你解釋了,你自個兒去認為自己是正確的話。

北冥神功端的登峰造極。

回覆 845# dior13dior13

沒事,你自己認為自己對就好。你自己不懂原來是人家不對,這道理我十年前聽你講過了。我不懂教你也不會教你,都講了你的絕學是北冥神功。
回覆 847# dior13dior13

淺白邏輯寫在那兒,不需要解釋,你看不明白你自己的事。
回覆 849# dior13dior13

你不懂是你的問題,回去多讀點書,別來出醜。
回覆 856# 旁觀者

太平天國未講完,辯唔過又想轉話題?
我唯一見到嘅問題,係你閱讀理解0分,根本唔到要推理嘅層面。
回覆 859# 旁觀者

又以為北冥神功天下無敵?
問緊你點解反對共產黨對太平天國嘅評價,點解你要反黨?唔好諗住轉話題。

點解唔去俾回教徒斬首,你又唔識歷史以為耶穌俾回教徒斬首,又要自認魔鬼叫人試探神,以前未答過你咩?你記性長在屁股上點幫你?

身邊細路,係你閱讀理解0分,根本唔到要推理嘅層面。

話說你從頭到尾竭盡全力要轉話題,只見你虛怯無比。
回覆 861# 旁觀者

你除左唔識之外,就係不長記性及無中生有

唔使超過移鼠, 跟牠一樣去俾伊斯蘭教徒釘死就得嘞!
旁觀者 發表於 2023/11/9 00:42

只有冇讀歷史嘅人先會以為耶穌俾伊斯蘭教徒釘死

可能因為你可以以歷史角度睇事情,所有其他人以食屎角度睇事情啦。

不長記性的人何等悲哀,又表演無中生有,口中更可繼續指責他人。

話說你從頭到尾竭盡全力要轉話題,只見你虛怯無比。問緊你點解反對共產黨對太平天國嘅評價,點解你要反黨?唔好諗住轉話題。
回覆 865# leefeng

閱讀理解0分,連續兩樣。
回覆 864# 旁觀者

我爺爺十一歳果年就俾日本鬼子侵華時殺左。。。。

ONL9
回覆 863# 旁觀者

羅爾綱係代表共產黨睇件事,你不過自稱自己叻過共產黨政協史學家而已。老鼠上天平。
回覆 870# 旁觀者

係喎,殺左個祖宗都仲出到世,可能同耶穌一樣咁勁。
回覆 869# 旁觀者

你歷史角度睇事物,人地食屎角睇事物,你咁都唔叻過人地,唔通你都想食屎?

回覆 873# dior13dior13

你想信啥信啥,干我什事?
你放的屁臭的很。
Rom 2:3  你這人哪,你論斷行這樣事的人,自己所行的卻和別人一樣,你以為能逃脫神的審判嗎?
Rom 2:4  還是你藐視他豐富的恩慈、寬容、忍耐,不曉得他的恩慈是領你悔改呢?
Rom 2:5  你竟任著你剛硬不悔改的心,為自己積蓄忿怒,以致神震怒,顯出他公義審判的日子來到。

上帝的寛容,聖經講得好清楚,寬容等悔改,不悔改最後審判。我已不是第一次講,你讀咋久都讀不通?

猶1:5滅絕,行動的還是主,又不是叫人行動,又是從前的事,又不是教訓你行。你閱讀理解0分干我什事?

話題要轉了嗎?
回覆 877# 旁觀者

唔識野就返去讀多幾年書先再出黎獻世啦。

回覆 878# 旁觀者

你口中放的屁一樣臭。

話題要轉了嗎?
高級模式 | 發新話題
換一個