返回列表 回覆 發帖

[數據資料] 不要毀謗,不要爭競,總要和平,向眾人大顯溫柔。

呢啲文言文,你唔識呀︰                       
    「從其教者,與神父雞奸不忌,曰益慧……群黨喃喃誦經畢,互奸以盡歡,曰大公,又曰仁會……兄弟及戚友久不相見,見則互相奸狎,曰合初。」《辟邪紀實.學聾居士跋》
回覆  leefeng
呢啲中華文化偉大承傳,你啲馬列龜孫唔識㗎啦。 ...
jimmychauck 發表於 2024/3/29 11:20

中華文化係講父慈子孝, 仁義禮義, 基督妖教則要殺滅生靈, 殘害親族. 你把口話中華文化好嘢, 又盲信邪教, 想唔話你唔係神經佬都唔得.
一個神經佬對著空氣自言自語, 一啲實質問題都提唔出,正常人睬你都嘥鳩氣. 又話唔答?
連文都幫你引埋,一直「挑避」。
答呢啲先啦!
字唔識: 主生命之根一嘢嘢"鐘"入你屁眼, 湧出活水.。「呈清」下先啦你如何「挑避」啦。
理唔明:為主俾回教徒斬首就得著生命.
唔懂邏輯:主帶個細路, 為啥要佢剝光豬?
史唔懂:基督妖教如何為害國人, 如何禍害世人, 你乜Q都唔知.
基督教係"人類文明嘅恥辱", 你懂嗎?
一個神經佬語無倫次,懂唔懂晚晚趷高屎窟吖﹖
回覆  旁觀者
連字都唔識,誠信都冇埋嘅人,收皮啦.
jimmychauck 發表於 2024/3/31 04:53

講誠信﹖你個撚樣,一直在無中生有!又話十年前問題你爺爺唔答,你爺爺那段時間都不在離教者之家。早前又話你爺爺如何如何,當時leefeng 兄已當面拆穿。都是有案可稽。
    唔識字﹖睇下你自己啦︰
字唔識: 主生命之根一嘢嘢""入你屁眼, 湧出活水.。「呈清」下先啦你如何「挑避」啦。
史唔懂:基督妖教如何為害國人, 如何禍害世人, 你乜Q都唔知.
你一直以來都睬緊佢,
你一定谷谷埋埋幾多鳩氣, 屣極都有
beebeechan 發表於 2024/3/31 12:11

佢都有谷埋鳩氣,否則點會(扌禁)低你磨擦呀﹖
    耶穌也有谷埋鳩氣,否則佢身邊點會有個光豬細路﹖啱嘞,BB仔,佢鍾意BB仔,記得晚晚趷高屎窟,佢一旦復臨,生命之根一嘢嘢「鐘」入你屁眼,湧出活水,你就冚家蒙福咯!
駁啦!
唔識字﹖睇下你自己啦︰
字唔識: 主生命之根一嘢嘢"鐘"入你屁眼, 湧出活水.。「呈清」下先啦你如何「挑避」啦。
主根一嘢嘢「鐘」入你屁眼。
「呈清」。
「唔洗本」。
明顯係唔識字,與打錯字毫無關係,冇得抵賴。
字都未識,誰個學歷低﹖
回覆  旁觀者
連自己幾時做過乜柒都唔知唔認,誠信都冇,識字識理都不過一個斯文敗類,何足道哉。
識字便識理,故不識理之人必不識字。如此簡單的道理也不懂,返幼兒園補完習先再出黎柒啦。
jimmychauck 發表於 2024/4/11 05:33

你吹你十年前對你爺爺放過屁,卻無法找出來,又一次證明你只識無中生有。
你個神經佬,乜都唔識,答呢的先啦︰
字唔識︰主生命之根一嘢嘢「鐘」入你屁眼,湧出活水.。「呈清」下先啦你如何「挑避」啦。
理唔明︰為主俾回教徒斬首就得著生命。
唔懂邏輯︰主帶個細路,為啥要佢剝光豬?
史唔懂︰基督妖教如何為害國人,如何禍害世人,你乜Q都唔知。
基督教係「人類文明嘅恥辱」,你懂嗎?
又話唔答?你真有誠信!
回覆  旁觀者
果然爛屍講大話係唔洗本嘅
jimmychauck 發表於 2024/3/31 03:53 [/qu ...
jimmychauck 發表於 2024/4/11 22:30

謊話果然唔使本!
無中生有就唔"洗"本!
回覆  旁觀者
誠信問題都唔識答,就唔好同人講咩字唔字正唔正,我純正香港人都未同你講咩口語書面語,唔該你答埋十年前問題先否則同我收皮。
jimmychauck 發表於 2024/4/12 00:26

你個神經佬,你知唔知,你講緊自己﹖
答呢的先啦︰
字唔識︰主生命之根一嘢嘢「鐘」入你屁眼,湧出活水.。「呈清」下先啦你如何「挑避」啦。
又話唔答?你真有誠信!
回覆  leefeng
你啲癈柴非中國藉非香港人嘅蠻夷馬列灰孫,香港嘅事唔到你外國勢力指手劃腳說三道四,立即停止不负责任的言行,停止干涉中国内政,意圖干預香港內部事務嘅別有居心之徒的图谋都必然不会得逞,到头来只会搬石頭砸自己腳。
jimmychauck 發表於 2024/4/12 00:34

你個神經佬,自稱中國「藉」,字都未識就胡亂放屁。
又話愛國,你知唔知基督邪教在搞緊禍亂中國勾當﹖你卻為妖教擂鼓吶喊,這證明你又有精神分裂症!
回覆  leefeng
你乜Q關於我嘅資料都冇就老作,咪叫無中生有,想同旁觀者比賽?
jimmychauck 發表於 2024/4/12 04:40

你個神經佬,自己講過乜都唔知,你多次無中生有,大家都看到,你咁識搵嘢,先去搵嚟睇下啦。
回覆  旁觀者
冇牌啦嘛?返鄉下收皮啦。揾晒俾你仲扮睇唔到,原來仲係盲佬。 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/12 22:43

你個神經佬,牌就在這裏, 上啦:
字唔識︰主生命之根一嘢嘢「鐘」入你屁眼,湧出活水.。「呈清」下先啦你如何「挑避」啦。中國"藉".
又話唔答?你真有誠信!
回覆  旁觀者
愛國從來不是愛黨,誠信都有問題,就收爹啦
回覆  旁觀者
十年前都仲未答,俾人遙遙領先 ...
jimmychauck 發表於 2024/4/12 22:45

你可以唔愛黨,但基督邪教以前是,如今是,在禍害國人,禍害世人,你不辨是非,助紂為虐,講過唔答,卻又放屁,真有「誠信」!     
屁眼教主「復臨」 ,你趕忙將屁眼湊上去,就遙遙領先過魔幻紀、BB陳嘞。
回覆  leefeng
回覆  leefeng
天主教干我能事?正宗低能冇記性爛屍。
jimmychauck 發表於 2024/4/14 13:31

太平軍關你事嘞啩?死咗七千餘萬中國人吖!
    羅素︰「信仰基督教的人大多都是極其邪惡的。」關你事嘞啩!
    基督徒威・豪伊特關你事嘞啩︰
     「所謂的基督教人種在全世界一切地區對他們所能奴役的一切民族所採取的野蠻行為和不顧死活的迫害,乃是人世間任何時代、任何其他人種,不論他們多麼殘忍,多麼無知,也不論他們多麼狠心和無恥,都是無法跟基督教人種相比擬的。」《中國人民反對外國教會侵略鬥爭和中國近代史的主要線索》牟安世《社會科學研究》1985 年第 4 期(中華文史網整理)引《殖》書一八三八年英文版八二零頁
    新教「荷蘭傳道會」教士郭士立關你事嘞啩﹖牠就向東印度公司建議大量輸入鴉片毒害千千萬萬嘅中國人。
    英國國師、「聖公會」Episcopalion Churches 坎特伯雷大主教凱里關你事嘞啩︰
    「「聖公會這個組織在中世紀 8 和納粹德國期間都有份逼害猶太人。他(凱里)又說:『它也是北愛和平的絆腳石,壓抑婦女、主張帝國主義、奴役人民和壓抑言論自由等政策,都顯示出人類可惡的一面』。」「路透社」1999.8.1 日倫敦電
    「無知和恐懼是宗教的來源,上帝是人所想像的『虛構物』,宗教(基督教)是『神聖的瘟疫』,它挑起塵世間的戰爭,敗壞人類道德,宣傳愚昧,扼殺科學,幫助專制制度奴役人民,是萬惡之源。」《西方文化史・啟蒙運動時期的哲學》第二版 沈之興 張幼香 中山大學出版社 2000
    你個撚樣乜Q都唔知、唔曉,重有面目話自己係「中國藉」!
回覆  dior13dior13
你最好自己澄清一下
jimmychauck 發表於 2024/4/19 02:59

唔係「呈清」咩﹖你又寫錯字嘞!
你最好自己澄清一下。
jimmychauck 發表於 2024/4/19 02:59

唔係「呈清」咩﹖你又寫錯字嘞!
你連北冥神功也還不明白是啥,功力是比我深很多。不過段譽只練一層便已難逢敵手,想 ...

唔係"呈清"咩? 你又寫錯字嘞!
回覆  旁觀者
識字便識理,是故不識字也可識理,不識理卻必不識字了。
jimmychauck 發表於 2024/4/19 06:20

連字都未識,你會懂理﹖
「有問借貨的,不可推辭」,這真理你懂唔懂呀﹖
你係二世祖,好嘞,你爺爺剛好手頭有些緊,你借一百萬俾爺爺「洗」好唔好﹖記得,聖言「有問借貨的,不可推辭」吖!
高級模式 | 發新話題
換一個