返回列表 回覆 發帖

受聖神感動的條件

ngair音我就搵到來源,咁你又試下搵下有無air音既來源,大家一齊比對一下?

如果搵唔到,都唔代表 ...
抽刀斷水 發表於 2023/7/12 10:51

所以我成日話你睇野做野求求其...
有來源唔等同是有權威。
你個正音網嗰位曾傑成係乜誰? 有無呢方面既專業資格來評定粵語正確發音?(即係有人睇到本版條leefeng 啲屎料狗翕都可以話「有來源」???
邊到鄉下呢
beebeechan 發表於 2023/7/12 06:18

你嘅鄉下係糼稚園.
你嘅鄉下係糼稚園.
旁觀者 發表於 2023/7/12 22:44

你要不要換塊手寫板, 或是年邁多一年?
不如一齊返去幼稚園
有來源唔等同是有權威。
你個正音網嗰位曾傑成係乜誰? 有無呢方面 ...
beebeechan 發表於 2023/7/12 11:10

你條粉腸beebeechan的屎料hamburger在德國發明,醜通全個離教網,咁快又扮失憶?
嘵個醜字點寫嗎?
呵呵,你們基督教徒當然唔嘵寫,因為你既面皮夠厚又無恥,子彈打不穿唄!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
你條粉腸beebeechan的屎料hamburger在德國發明,醜通全個離教網,咁快又扮失憶?
嘵個醜字點寫嗎?
呵呵, ...
leefeng 發表於 2023/7/12 23:44

見你呢條白痴屎料佬屢次挑釁, 真係唔用條擂漿棍扑醒你
呢個係美國農業部官方網頁, 佢講漢堡飽的由來

你唔好係屎坑到摷野當寶

無屎不歡
見你呢條白痴屎料佬屢次挑釁, 真係唔用條擂漿棍扑醒你
呢個係美國農業部官方網頁, 佢講漢堡飽的由來
...
beebeechan 發表於 2023/7/13 01:01

你天天用性經屎當飯食,食懵咗你?
明白什么叫做 the hamburger made its first United States appearance 嗎?
漢堡牛肉和漢堡包會一樣嗎?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
明白什么叫做 the hamburger made its first United States appearance 嗎?
漢堡牛肉和漢堡包會一樣嗎?

leefeng 發表於 2023/7/13 01:21

你真係唔識英文+無邏輯

「 the hamburger made its first United States appearance」係咪
未有「its first United States appearance」」便已有 「hamburger」!!?

1944年6月, 美軍登陸諾曼第.....
係咪未登陸前係冇美軍嘎?
決不能得天主的歡心。」(羅馬書8:5-8)
逃出魔幻紀 發表於 2023/7/8 22:07

变态经
洗脑经

假设寄生虫之父亲大人曰虫仔你要得为父的欢心……
寄生大都会觉
“你态度有冇变到?”
有來源唔等同是有權威。
你個正音網嗰位曾傑成係乜誰? 有無呢方面 ...
beebeechan 發表於 2023/7/12 11:10
你、陈家铲【日君】、朱贱货《牧师》、朱贱种{牧民},个乡下,
伊渡
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
你真係唔識英文+無邏輯

「 the hamburger made its first United States appearance」係咪
未有「its fir ...
beebeechan 發表於 2023/7/13 01:26

生的或熟的漢堡“牛肉”與漢堡“包”不同。
世界出名/知名的是漢堡【包】,不是純粹的漢堡牛肉,未發明漢堡【包】之前,有人知漢堡牛肉是乜東西嗎?用下腦啦!
你白痴成咁,你天天在吃屎的吧?
美軍冇登陸諾曼之前,有人知美軍係老鼠咁抽得?

邊個唔識英文+無邏輯?心照啦!
.
嘵個醜字點寫嗎?
呵呵, ...
leefeng 發表於 2023/7/12 23:44

不要論斷人, 免得你也被論斷......真係岩架.

要不又送件高檔手寫板俾你....或者三人一齊去「糼稚園」
回覆 21# beebeechan

不如你搵到air音既來源再講啦。
回覆  beebeechan

不如你搵到air音既來源再講啦。
抽刀斷水 發表於 2023/7/13 23:27

反基仔一向既手段招數係:我不用証明無神, 你來証明有神先

咁我都可以借用: 我吾需要搵 air 正音來源
你先証明ngair  係正宗發音先喇
佢講漢堡飽的由來
beebeechan 發表於 2023/7/13 01:01

返去幼稚園再講啦.
返去幼稚園再講啦.
旁觀者 發表於 2023/7/13 23:41

我想讀糼稚園
你要不要換塊手寫板, 或是年邁多一年?
beebeechan 發表於 2023/7/12 23:27

你爺爺是打字, 不用手寫, 打錯字没什稀奇. 打錯字與不識字是兩回事, 明眼人一看就知, 對你這種料, 不用多看.
你 對你這種料, 不用多看...
旁觀者 發表於 2023/7/14 00:08

實在你每帖都有看...而且是細心地看
(不然, 怎捉到人有錯字?)
你爺爺是打字, 不用手寫,
旁觀者 發表於 2023/7/14 00:08

咁你一嘢擂漿棍就篤爆咗亞抽水為你護航既借口 (原來佢係老吹, 佢話你只係手寫板認錯字, 唔關你事咁)
咁你一嘢擂漿棍就篤爆咗亞抽水為你護航既借口 (原來佢係老吹, 佢話你只係手寫板認錯字, 唔關你事咁) ...
beebeechan 發表於 2023/7/14 00:28

我只係提供可能性啫,我又唔睇企响旁版友旁邊睇住佢點入字。
反基仔一向既手段招數係:我不用証明無神, 你來証明有神先

咁我都可以借用: 我吾需要搵 air 正音來源
你先 ...
beebeechan 發表於 2023/7/13 23:31

呢招叫burden of proof,因為教徒聲稱有神,所以burden of proof 歸教徒。呢招法律上都好常見既,你話佢有罪丫拿,麻煩提供證據,唔好齋噏。

咁依家究竟邊個話可以就咁讀做air音呢?個burden喺邊個度,你清楚未呢?
高級模式 | 發新話題
換一個