返回列表 回覆 發帖

怎樣揭開生命的迷底?

回覆 23# beebeechan

那是當然的,難道民為主的社會,要政府搞什麼還得踊跪著求?
回覆 25# beebeechan

上帝又唔係黃大仙,唔洗解釋㗎喎,有慕道者希望有一個黃大仙神,係希望啫,世間咁多人希望,一介凡人能滿足別人多少希望?
回覆 37# leefeng
咁,中國共產黨係中國既主宰,
黑暴要求不合理既民主,習大大一樣未必要睬你,
leefeng 發表於 2023/9/6 02:21

嗱,呢啲咪意識形態問題囉,原來要求民主係不合理嘅。
一早話你反民主撑極權鍾意膜拜持槍者。
民主亦從來唔需要合理,從來乃少數服從多數,大多數人理性時咪合理。住美國咁耐都不知民主為何物,咪低智囉。

話題要轉了嗎?
回覆 39# leefeng

乜你美國民主投票係鬥合理唔係鬥人多?
反共嘅你叫共產黨紅衛兵,咪叫不可理喻囉。
紅衛兵係上而下推嘅排除異己政治動員,黃絲係下而上自救嘅運動,讀多少少書先出黎行啦契弟。

乜你美國民主投票係鬥合理唔係鬥人多?

回覆 48# leefeng

閱讀理解好難有人幫你,返去上小學或者補習班啦。

回覆 49# leefeng

根據事實而得出嘅觀察講出黎就唔叫謾罵,我一早同你講過我唔同你,你不長耳朵可能同基因有關。
你都識highlight我啲字?見唔見到係喺文章最末嘅結論呀?相反你啲侮辱性嘅詞語就基本上出現喺你文字嘅開端,呢啲就係講道理同謾罵嘅分別,你其實完美示範左。
我都好冇興趣交稅,不過世界上就唔係淨係做你有興趣嘅事,
你柒少陣咪冇人話你契弟囉,你逼人叫你仲咁多爹做乜?

話題要轉了嗎?

回覆 57# leefeng

你到今日都未知咩叫謾罵,https://www.zdic.net/hant/%E8%AC%BE%E7%BD%B5
謾罵,是一個漢語詞彙,拼音màn mà,意思是用輕慢、嘲笑的態度罵。肆意亂罵變成了一種謾罵的象徵、一個不負責任的貶損的代名詞
相反,我批評你,不嬲都實事求事,有晒前文後理最後先下結論。呢啲,就係我同你唔同嘅地方,同你錯嘅地方。

到今日都未答到#117 #156, 到今日都以為美國民主投票係鬥合理唔係鬥人多?

咁多錯誤,又真係好難要求一啲低智嘅契弟糾正自己。
回覆 59# leefeng

奇怪啲乜都唔識嘅人,會係論壇賴死唔走,一路打字一路浪費網絡資源?

姓旁姓上果啲連我啲問題都答唔到,我已經多次說明,比你口中垃圾更垃圾唔係垃圾唔通臘鴨?
回覆 69# leefeng

乜都唔識就乜都唔識,賴死唔走就賴死唔走,浪費網絡資源就浪費網絡資源,答唔到就答唔到。
回覆 72# leefeng

你根本冇道理可以講,只能企圖用圖辱人。咪俾人見識吓你嘅低水平囉。

即管龜縮唔好答問題。
回覆 74# leefeng

龜咪唔答。
回覆 80# 旁觀者

老題型了

回覆  旁觀者
係咪£$!^嘅%##?又或者係%#*&?因為%%$$!**,所以^^^^,定係你唔明!!%@#?
jimmychauck 發表於 2023/9/1 03:27

同你講巴魯坦星文你就講文言文,問你文言文你就唔答,過一陣轉話題,你好似以為全世界好似你一樣冇記性?
回覆 82# 旁觀者

回覆  旁觀者
係咪£$!^嘅%##?又或者係%#*&?因為%%$$!**,所以^^^^,定係你唔明!!%@#?
jimmychauck 發表於 2023/9/1 03:27

回覆  旁觀者
然而閣下日常亦未用中國古文發言,是否因你是巨嬰?
jimmychauck 發表於 2023/9/3 01:56

回覆  旁觀者

夫汝拙,不通人言,故不可效論,須多觀書
jimmychauck 發表於 2023/9/4 06:11

夫汝拙,不通人言,故不可效論,須多觀帖
回覆 84# 旁觀者

換題者汝,非吾,汝DIOR徒耍移形換位乎?
高級模式 | 發新話題
換一個