返回列表 回覆 發帖

怎樣揭開生命的迷底?

德國神學家魯道夫·布爾特曼認為事實歷史不如意義歷史重要。比如說,耶穌曾經在世上生活的言行是事實歷史, ...
逃出魔幻紀 發表於 2023/9/2 10:52

需要通過一個二個教徒來宣傳,廣告,做乜呢?
你們個天主可以像神話故事中的描述:【要有光,就有了光】
【你們 “人” 要認識天主,於是全地球人類都認識了天主】,
世界上從此再沒有什麼佛教,伊斯蘭教,乜教物教,基督教咪過碌蔗囉!對不?

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
基督教徒話天主係天下主宰,
你們祈求,天主未必要睬你,但你們不能作亂反佢。

咁,中國共產黨係中國既主宰,
黑暴要求不合理既民主,習大大一樣未必要睬你,
但黑暴就可以作亂反中國,出賣中國?

如果根據天主唔like可以消滅人類(稱之為不是殘忍)
點解共產黨唔like就叫做殘忍呢?
基督教賣國賊的雙標簡直是滿口歪理!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆  leefeng

嗱,呢啲咪意識形態問題囉,原來要求民主係不合理嘅。
一早話你反民主撑極權鍾意膜拜持槍者。
民主亦從來唔需要合理,從來乃少數服從多數,大多數人理性時咪合理。住美國咁耐都不知民主為何物,咪低智囉。
jimmychauck 發表於 2023/9/6 03:41

你們根本就是共產黨紅衛兵,不可理喻!

.
回覆  leefeng

乜你美國民主投票係鬥合理唔係鬥人多?
反共嘅你叫共產黨紅衛兵,咪叫不可理喻囉。
紅衛兵 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/7 00:35

反共嘅你叫共產黨紅衛兵up乜春?語無倫次?

.
回覆  leefeng

反共嘅你叫共產黨紅衛兵,咪叫不可理喻囉。
紅衛兵係上而下推嘅排除異己政治動員,黃絲係下而上自救嘅運動,讀多少少書先出黎行啦契弟。
jimmychauck 發表於 2023/9/7 00:35

唔知你把衰口賤口屎口叫人契弟算唔算是謾罵呢?
你又唔記得你把死人口講過乜L野?正一雜種腦,屎坑口!你係讀屎片,不是讀書的畜生一隻!

回覆  leefeng

中國內政當然關中國人事,你啲外國勢力無權說三道四,就算我賣,我都係賣中國,除非你係買方,又真係唔關你事。
你外國人尋釁滋事貼YOUTUBE癈連結灌水在先,在下對你雖遠必誅。謾罵我係好冇興趣,嘲諷同埋討論我就有,你不妨繼續俾啲原料我。
jimmychauck 發表於 2023/9/5 14:48

.

回覆  leefeng

你都識highlight我啲字?見唔見到係喺文章最末嘅結論呀?相反你啲侮辱性嘅詞語就基本上出現喺你文字嘅開端,呢啲就係講道理同謾罵嘅分別,你其實完美示範左。
我都好冇興趣交稅,不過世界上就唔係淨係做你有興趣嘅事,
你柒少陣咪冇人話你契弟囉,你逼人叫你仲咁多爹做乜?
jimmychauck 發表於 2023/9/7 17:52

你柒少陣咪唔使【交稅】囉契弟!
你一樣完美示範左你的低智同狂犬病。
全網人都睇到你既不學無術,
錯字百出,返去上幼兒園或者補習班啦地球垃圾!

.

回覆  leefeng

閱讀理解好難有人幫你,返去上小學或者補習班啦。 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/7 17:52

你契弟個腦越來越混亂,前言不對後語,亂寫一通,錯字百出,揾食揾到癲癲廢廢,真是可憐,俾多兩蚊你買藥,醫好你個亂咬人既狂犬病,先至返黎出醜啦!
你都識highlight我啲字?見唔見到係喺文章最末嘅結論呀?
相反你啲侮辱性嘅詞語就基本上出現喺你文字嘅開端,呢啲就係講道理同謾罵嘅分別,你其實完美示範左。
我都好冇興趣交稅,不過世界上就唔係淨係做你有興趣嘅事,
你柒少陣咪冇人話你契弟囉,你逼人叫你仲咁多爹做乜?

你冇興趣交稅咪等坐監啦!
若是你冇興趣交談咪專心去醫好個狂犬病先囉!
其他會員冇迫你,你都一樣謾罵佢地,還不知羞恥話自己係講道理?
“揾食啫”揾到搲爛你自己個面皮?何必呢?
呢度版友每人俾你兩蚊,都有餐麵包食啦,使乜做悪丐啫?

.
回覆  leefeng

你到今日都未知咩叫謾罵,
謾罵,是一個漢語詞彙,拼音màn mà,意思是用輕慢、嘲笑的態 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/7 23:37

乞丐即係乞丐,惡丐成咁真是少見?
叫旁觀者兄上流兄垃圾不是謾罵?

雖然乞丐近來社會進步比較少見,
但爛仔惡丐jimmychauck竟然會出現在呢個論壇賴死唔走?
為了“揾食啫”真是去到盡,
唉,兩蚊的確係少咗啲,醫狂犬病應該要十蚊,大家幇手隨緣樂助,送jimmychauck上路啦,成日吠埋啲歪理,煩!

.
回覆  leefeng

奇怪啲乜都唔識嘅人,會係論壇賴死唔走,一路打字一路浪費網絡資源?

姓旁姓上果啲連我啲 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/8 00:20

嚴重狂犬病的jimmychauck天天在離教網吠,四處咬人,又冇去漁農署打防疫針,又冇拎狗牌,都係人道毀滅安全啲!
回覆  leefeng

乜都唔識就乜都唔識,賴死唔走就賴死唔走,浪費網絡資源就浪費網絡資源,答唔到就答唔到。 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/8 02:19

jimmychauck
回覆  leefeng

你根本冇道理可以講,只能企圖用圖辱人。咪俾人見識吓你嘅低水平囉。

即管龜縮唔好答問題 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/8 06:28

咦?乜有人會答隻癲狗的問題?

唔係喎, 我見黃jim每一帖你都回罵一下...
(原來你就是那隻癲狗)
beebeechan 發表於 2023/9/8 07:27

睇清楚:
乜有人會答隻癲狗,所以LF係人!
回覆  leefeng

龜咪唔答。
jimmychauck 發表於 2023/9/8 12:09

I jimmychauck 低B癫狗一隻!

高級模式 | 發新話題
換一個