返回列表 回覆 發帖

從一場鬧劇中看聖經

揾食啫,挑釁犯法呀?去衙門告人囉笨柒。打開三國志都知智力低先會被挑釁啦。 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/6 06:02

無賴流氓一隻,影衰三國誌!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
[quote]揾食啫,挑釁犯法呀?去衙門告人囉笨柒。打開三國志都知智力低先會被挑釁啦。 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/6 06:02 [/[url=]代碼[/url]quote]

哦,原來係收錢辦事!
什麼爭取民主自由,只不過是流氓收錢在香港打人同攪破壞!

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
P.S. B按: 查核過, judgment, judgement 兩個串法都可以。 前者是美式串法, 後者英式。
我自小受英國殖民地教育。。所以慣咗judgement
beebeechan 發表於 2023/9/6 02:17

英式都要睇下,如果用响法律上,都要用judgment。

你用响宗教上,就跟天主教百科全書啦,所以我無話錯你架:
https://www.newadvent.org/cathen/08552a.htm
英式都要睇下,如果用响法律上,都要用judgment。

你用响宗教上,就跟天主教百科全書啦, ...所以我無話錯你架:
抽刀斷水 發表於 2023/9/6 11:40

(1) 我都唔係法律界既人...係個小蟻民咋.

(2) 即使在法律界, 都唔係一定要judgment架喎

你成日話信耶穌教既人就變咗唔包容, 你都包得唔多囉
所以話你「不信則無」,, 係無知識那種無!
有經你不曉去讀, 看不清, 睇不楚, 口就不懂閂。
創世紀15章天主便對亞巴郎說客納罕人的罪惡至今尚未滿貫。
由亞巴郎到梅瑟受命「殺人滅族」前後400幾年喇
包容, 忍你400幾年, 等你悔改, 唔聽先罸..仲話無包容?
beebeechan 發表於 2023/9/6 00:18

妖書滅天理, 絕人倫, 你"不曉去讀, 看不清, 睇不楚", "係無知識那種無"!
    "全能"嘅"王主", 開口就殺多少萬人, 埋口又焚多少座城, 會去"包容" ?
    你屁眼就能"包容"多少多少"神父"條嘢嘞.
不嬲我都話陳版友係撒殫黎架啦,點呢老細?
抽刀斷水 發表於 2023/9/6 00:29

絕對正確!
    牠是人中垃圾, 社會渣滓!
回覆 22# leefeng

都知你籠野啦,你連"揾食啫犯法呀"都唔識,笑死人。

咁挑釁犯唔犯法啫?你唔答人地人地係冇需要答你㗎喎。
回覆 21# leefeng

你就梗係怕影衰中國,所以唔敢認自己中國人啦。

話題要轉了嗎?
    "全能"嘅"王主", 開口就 ...
旁觀者 發表於 2023/9/6 23:56

你亦是字都未識啵
係咪搵唔到個「糼」稚園學位 (因樣衰?)
回覆  leefeng

你就梗係怕影衰中國,所以唔敢認自己中國人啦。
jimmychauck 發表於 2023/9/7 00:39

你衰過紅衛兵,衰過共產黨是事實,不要狡辯啦!你當然唔會怕影衰中國,影衰中國人,
因為你根本不是中國人,又或者根本不是人,畜生係冇羞恥心既!

.

.
衰過共產黨是事實,
leefeng 發表於 2023/9/7 01:53

你用個「衰」字嚟形容黨!....
要再教育矣
回覆  leefeng

都知你籠野啦,你連"揾食啫犯法呀"都唔識,笑死人。

咁挑釁犯唔犯法啫?你唔答人地人地係 ...
jimmychauck 發表於 2023/9/7 00:37

狡辯係冇用既,你本人根本就係爛仔或黑社會,收錢辦事。
週不時扯皮條,犯黃賭毒,被警察拉,就一定會說:阿Sir,"揾食啫”
所以解釋了點解你特別憎執法者的警察!

又或者被江湖大佬發現你做二五仔,出賣堂口兄弟,
打到你嘔血,將你三刀六洞,果陣時,你就殺豬咁鬼哭狼嗥:大佬 "揾食啫”
所以一有乜依郁,你習慣成自然,好自然就會衝口而出 "揾食啫”"揾食啫”

你扮什麼上菜夠膽在此依牙鬆槓咁囂張呢?
你只不過是踎街爛仔一名,收錢辦事,冇車冇樓,又眼紅人地上曬岸,
你jimmychauck還在個屎坑池內遊緊屎水!

所以你咪做基督徒黃屍黑暴打那些成功既老人同師奶囉!

發洩你自己是廢物既事實,將怨氣加在無辜既老年人身上,
大做其香港黃衛兵,向共產黨紅衛兵看齊,口裡說憎恨共產黨,實際上心中非常愛的,像愛你個主一柒樣!
陰公咯!難怪,難怪!

.
你用個「衰」字嚟形容黨!....
要再教育矣
beebeechan 發表於 2023/9/7 02:16

接受批評,黨才有進步啦,不是嗎?

.
接受批評,黨才有進步啦,不是嗎?

.
leefeng 發表於 2023/9/7 02:42

咁係咪「衰」先?
衰邊瓣?
咁係咪「衰」先?
衰邊瓣?
beebeechan 發表於 2023/9/7 02:56

共產黨的確係衰心軟,
如果肯雷厲風行,像星加坡馬來西亞一樣,犯事打鞭,
一班食飽無憂米既後生敢作反咩?
因為太過仁慈,什麼同胞,什麼血濃於水,什麼還是小孩子,這些姑息養奸同縱容,讓一些無辜既人受罪。
我都想共產黨睇到我寫的建議,
所謂【無規矩不成方圓】。【亂世必須用重典】。
共產黨要似番個共產黨先至得架,
對惡人,壞了腦的所謂後生仔,太過寬容,害國害民,對不?

.

對共產黨玻璃心的一眾冇腦白痴,睇見我寫的肯定又發癲!

.
因為太過仁慈,什麼同胞,什麼血濃於水,什麼還是小孩子,這些姑息養奸同縱容,讓一些無辜既人受罪。
我都想共產黨睇到我寫的建議,
所謂【無規矩不成方圓】。【亂世必須用重典】。
leefeng 發表於 2023/9/7 03:11

你應好認同若蘇厄書10:40所講既野勒. (以後唔拎嚟反基喇)
(意式同你依家既一樣之喎)

這樣,藍色的應殺全地的曱甴,就是山地、南地、高原、山坡的曱甴,和那些地的搞屎棍,沒有留下一隻。將凡有氣息的盡行殺滅,正如國家所吩咐的

藍絲憎曱甴,
當年以色列人憎阿孟人, 阿瑪肋克人...
你應好認同若蘇厄書10:40所講既野勒. (以後唔拎嚟反基喇)
(意式同你依家既一樣之喎)

這樣,藍色的應殺全 ...
beebeechan 發表於 2023/9/7 03:44

首先我唔係深藍,只是小小藍!
另外,不是全殺,是鞭!
所以天主將凡有氣息的盡行殺滅,是可悪的,懂不?
另外,不是全殺,是鞭!
所以天主將凡有氣息的盡行殺滅,是可悪的,懂不 ...
leefeng 發表於 2023/9/7 04:15

不是深, 不是小, ......是.................

另外,不是全殺,是鞭!
所以天主將凡有氣息的盡行殺滅,是可悪的,懂不 ...
leefeng 發表於 2023/9/7 04:15

你既殺氣都唔小

好似保祿初期逼害基督徒咁
高級模式 | 發新話題
換一個