返回列表 回覆 發帖

鄭少秋大女美國自殺身亡 教友呼籲秋官盡快聯絡聖堂

好明顯呢個係邪教黎架啦。
抽刀斷水 發表於 2023/10/3 09:42

你呢啲係唔會錯過任何可以拎嚟抺黑教會既人,
係街踩到屎既你都會賴係基督徒屙既?

多啲報導曝光就知多啲架哩

「一直活得不開心, 三角戀痛苦....

佢亦係最近先想加入教會, 唔係入咗會先唔開心,被教到去自殺。

我不明你指教會是邪, 邪在那裡?
不貪腐,不做豆腐工程,不賣國,不做內奸,不信基督教,不會怕包大人的虎頭鍘和狗頭鍘而自殺,保證平安! ...
leefeng 發表於 2023/10/2 23:26

Whatever goes upon two legs is an enemy.
Whatever goes upon four legs, or has wings, is a friend.
No animal shall wear clothes.
No animal shall sleep in a bed.
No animal shall drink alcohol.
No animal shall kill any other animal.
All animals are equal.
‘some animals are more equal than others’

要讀一讀動物農莊George Orwell
(香港圖書館無此書)
正一傻豬黎既,三角戀仲要加入倡儀一夫一妻既教會,一入去實即刻千夫所指啦,真係前世未傷心過咩。 ...
抽刀斷水 發表於 2023/10/4 10:23

你怎樣就肯定了當事人是「三角」了別人的家庭?
你啲腦毛病又發作矣?
基督宗教的意識形態就如同共產黨的意識形態 ..............
https://www.horace.org/christianfaq/H04.htm

昊暠昺 發表於 2023/10/4 10:32

唉...你拎啲咁野嚟擺上檯?!

好似人地訂二萬元既酒席, 你竟然拎碟干炒牛河, 星洲炒米上檯俾客食!
你交咗唔少智商稅
就算唔係家庭,都係三角咗人地既關係啦。教會點都唔會開明得過polyamorous / NTR喇掛。 ...
抽刀斷水 2023/10/4 15:03 提交

點解唔會係被三角?
回覆  beebeechan

被三角一樣,都可以靠開明既思維改變痛苦。

呢啲野你唔明架喇教徒~ ...
抽刀斷水 發表於 2023/10/4 16:18

照放咗上檯既資料嚟睇,
當年, 母親被人三角了, 家庭破碎。
今日, 不管當事人是三角了別人家庭, 還是被三角....都會牽出痛苦。不平安, 不快樂。

其二, 當事人是「最近」才加入道理班, 你唔係以為一叩門就可以成聖喎。
你去武館習武, 一入門未學紮馬就變咗葉師傅咩.
原来你仍然唔明?又唔懂别人寫的意思?你問完又問是否在向人顯示你係特别低智?

. ...
leefeng 發表於 2023/10/4 23:52

唔係喎, 人哋回得你好清楚:
「不貪腐,不做豆腐工程,不賣國,不做內奸」只係得個講字。
個問題係佢加入教會,呢個方向同開明思想背道而馳,盞越來越唔開心既啫,所以咪自殺囉,呢個就係行 ...
抽刀斷水 2023/10/5 10:52 提交

有乜嘢可以顯示出佢係加入左教會先至唔開心
佢加入左教會先自殺

自殺 aka 唔開心既maximum
抽刀斷水 發表於 2023/10/5 17:07

你一定係少去旅行+極少買旅行保險。
出發前便有的病要申報, 係唔包在保單內架喎。
回覆  beebeechan

我淨係知道一直干涉信徒性取向私生活唔畀自瀆、強調要一夫一妻一男一女既教會,令 ...
抽刀斷水 發表於 2023/10/5 21:18

要不要十誡都要由你來定?
黃畜當然會撐雜亂司機
leefeng 發表於 2023/10/6 02:28

你係咪英文唔掂, 睇唔明人地在呢到:
https://www.newsweek.com/olena-zelenska-first-lady-ukraine-million-dollar-shopping-trip-new-york-cartier-1832373
點反駁咗, 証明只係一條造謠既假聞嚟

(你擺多兩條屎係檯面上, 唔等如就係唔臭)

網上低能族, 幾時都無辨假能力

嗰條俄羅斯五毛造假不力, 留低條尾巴咁易俾人一篤就破, 要炒+勞改!
乜黄畜是中國人?
leefeng 發表於 2023/10/6 02:31

你真係中國人既負知產
(你少在網上亂翕已經係夠愛國架喇)

人地埃及豪宅屋邨大業主(有名又有姓)都話無咁既事喎

The claim that Zelenskyy’s mother-in-law has a villa in Egypt is sheer disinformation
https://meta.mk/en/the-claim-that-zelenskyys-mother-in-law-has-a-villa-in-egypt-is-sheer-disinformation/
唔駛我定,但孰正孰邪,用下腦都諗到。
抽刀斷水 發表於 2023/10/6 14:19

只怕你腦進水....是就說非, 非就說是。
(你見本版條9feng, 感染藍菌紅毒, 早已不能正常分析)
邊個才是Fake News, 自己估咧!
被人踢穿,重唔拿拿聲扮無辜咩? 黃畜拿手好戲架啦!
.
leefeng 發表於 2023/10/6 05:22

你死撐, 想挽回無知的顏臉? 可是愈撐就愈露醜啵。

(1) 埃及同烏克蘭好friend架咩, 要出嚟同烏克蘭總統遮醜?
埃及係烏克蘭一帶一路啲靚嚟咩?

(2) 求其拍間屋就話係總統買俾外母既。。。呢啲仲有流過唱娛樂圈緋聞既手段。

(3)人地屋邨大業主話唔會透露屋主買家身份,要保密既, 因為個個都係有頭有臉大富人家。 試問啲小報記者何德何能何來財力$$$買通報料者獲得資料?

對你嚟講, 真係上網無益, 如戒毒咁, 戒甩佢喇, 返入房打飛機好過。
把烏克蘭打包賣掉,你當然想是假来挽回你無知的老臉,可惜你一樣愈撐就愈露醜! ...
leefeng 發表於 2023/10/6 21:43

買屋, 買珠寶唔夠人講, 就想扯到去第二瓣到??

(講多一樣, 你會衰多一樣啵)
是乞番黎既錢,穿名牌時裝啵,
你真低B.
...
leefeng 發表於 2023/10/6 22:06

係咩?
乜牌子?
幾銀一套?
你就嚟連人老婆條內褲$500一條你都知咁
把烏克蘭打包賣掉你唔敢講?佢乞返黎啲錢有得分俾你?
leefeng 發表於 2023/10/6 22:10

你都未講, 我使乜咁快出手?
賣咗乜?
邊個係買家?
幾錢成交?

(睇你拎啲乜屎出嚟先)
冇你基督徒利害,連耶和華在伊甸園叫阿當,和他們的對話你們也一清二楚。
耶穌的一切好像㖒電視劇咁,連 ...
leefeng 發表於 2023/10/6 22:31

你條正一馬國保, 得把死人口
一上台就十秒俾人KO

(依家, 你連個台唔唔敢踏上去)
今日天氣真好, 你食飯未....
高級模式 | 發新話題
換一個