返回列表 回覆 發帖

觀音開庫是迷信

有神仙出咗名係「有求必應」既喎
抽刀斷水 發表於 2024/1/5 01:30

最弊應咗你, 都仲要搵翻譯
挑, 又係派二打六中介擺檔, 都唔係本尊坐喺度
Don't know where God is but the Devil is in the details
好似某教咁樣, 最多都係搵佢擺檔:

但係佢通常唔得閒睬你, 搵呢條友耍一套陳家太極畀你睇就算九數

另外嗰位忽男忽女派出來位高學歷, 同佢講句嘢都話要唔知咩修為, 本尊係一定匿埋嘅
Don't know where God is but the Devil is in the details
有求任何一位神仙出來一齊selfie, 冇聽過話有邊位得到必應

挑, 又係派二打六中介擺檔, 都唔係本尊坐喺度
沙文 發表於 2024/1/5 06:59

有本尊你地又唔信係真係神仙黎架啫

佢地全部搞錯咗一樣嘢。根據以往紀錄,佢地點樣proved自己係神仙?全部都係靠表演法術。
但係識法術,doesn't mean就係神仙,鬥法贏咗亦doesn't mean就係神仙,妖怪都識法術,有冇證據話神仙法術一定叻過妖怪?

即係,譬如您睇住兩條友打交,打贏嗰個就好人?

睇戲咩?

我覺得合於佛陀所說的三法印就是正法,不合於佛陀所說的三法印就是邪法或外道。
我覺得合於佛陀所說的三法印就是正法,不合於佛陀所說的三法印就是邪法或外道。 ...
哈佛專家 發表於 2024/1/7 20:37
故此,
基督教 尤是

谢谢专家教指【指教、教旨】
“圣经”煽动颠覆:例:启示录19:18為要吃_君王_的肉、軍官_的肉◇以西结39:18喝地上首领的血◇詩篇136:17称谢那击杀大_君王_的◇哥林多前15:24基督把所有的统治者、掌权者和有能者都毁灭◇申命记7:24又要将他们的_君王_交在你手中,你就使他们的名从天下消灭。……直到你将他们灭绝了◆煽动分裂:例:但以理2:44天上的神必另立一国……要打碎灭绝那一切国
高級模式 | 發新話題
換一個