返回列表 回覆 發帖

掃羅殺死千千,大衛殺死萬萬

大衛打死了那非利士人,同眾人回來的時候,婦女們從以色列各城裡出來,歡歡喜喜,打鼓擊磬,歌唱跳舞,迎接掃羅王。

眾婦女舞蹈唱和,說:「掃羅殺死千千,大衛殺死萬萬。

掃羅甚發怒,不喜悅這話,就說:「將萬萬歸大衛,千千歸我,只剩下王位沒有給他了!」

從這日起,掃羅就怒視大衛。

次日,從神那裡來的惡魔大大降在掃羅身上,他就在家中胡言亂語。大衛照常彈琴,掃羅手裡拿著槍。掃羅把槍一掄,心裡說:「我要將大衛刺透,釘在牆上。」大衛躲避他兩次。

掃羅懼怕大衛,因為耶和華離開自己,與大衛同在。

---------
聖經的教訓

不可殺人,殺人係嚴重的罪行。若殺死1人,就係死罪。
然而,只要殺人地點是戰場。
殺1000人,不單不是死罪,還有榮譽。
殺10000人,榮譽遠比殺1000人高,且有耶和華與你同在。
掃羅殺死千千,大衛殺死萬萬
基督妖徒殺死億億
大衛打死了那非利士人,同眾人回來的時候,婦女們從以色列各城裡出來,歡歡喜喜,打鼓擊磬,歌唱跳舞,迎接 ...
Guest from 124.217.137.x 發表於 2024/3/26 17:21

聖經的教訓
不可殺人,殺人係嚴重的罪。

己所不欲,施之於人,雙標的貨!
賽 13:16 他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎

洪水浸L死曬佢地。
非我族類,可屠可滅可殺之。

.
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 3# leefeng

頒佈完十誡後又走去打仗殺人?
當以色列人不肯進攻迦南的仇敵時,雖然大發怨言,一同攻擊摩西,爲何却沒有一人以十誡中曾經說" 不可殺人"爲理由而拒絕殺敵?

解經一塌糊塗,字又唔識,就少啲出黎獻醜。
回覆  leefeng

頒佈完十誡後又走去打仗殺人?
當以色列人不肯進攻迦南的仇敵時,雖然大發怨言,一同攻擊摩西,爲何却沒有一人以十誡中曾經說" 不可殺人"爲理由而拒絕殺敵?
jimmychauck 發表於 2024/3/27 17:31

我冇咁L得閒去解你們基督教的屎尿屁經,
大家只睇見有條神經佬死雜種jimmychauck 出來亂咁吠!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 5# leefeng

唔識就唔識,亂解就亂解,何需用忙去推托爛屍無學識嘅事實?爛屍低智低學歷又唔係由你開始,乃有統計數據嘅公認事實,何需以之為恥?
回覆  leefeng

唔識就唔識,亂解就亂解,何需用忙去推托爛屍無學識嘅事實?爛屍低智低學歷又唔係由你開始 ...
jimmychauck 發表於 2024/3/28 18:25

垃圾始终只是垃圾,垃圾不需要去識,亦不需要去解。
只有老鼠曱甴才會在垃圾堆內蜎來蜎去,以為那就是世界,那就是真理。

任何人有無學識不需要經過一隻老鼠曱甴去批評,老鼠曱甴只適合被捕捉,被噴殺蟲水,被消滅,才會大快人心。

藍絲學識高低唔緊要,但最起碼有基本既人性,唔會因為個人自私的要求去放火,去暴力打殺香港人,然後厚顏無恥話自己有學識,話自己係香港人?

藍絲有冇學識都起碼係正常人類,心理變態的黃屍自稱有學識只不過是讀屎片,一隻被人追斬的畜生和害蟲吧了!

以之為恥的是誰?要問觀眾,不是你說了算!

.
回覆 7# leefeng

唔識就唔識,只有冇學識嘅人好似粉紅,先會託辭試圖遮醜。知之為知之,不知為不知,中華文化偉大嘅承傳,下三流蠻夷馬克斯嘅傳人邪惡共產黨點會識?更唔好話佢啲舔狗跟班。

講唔過人就只識謾罵,爛屍不嬲只有呢種水平。

我做人就好貫徹始終嘅,你冇新嘅表現,舊嘅一直會適用。
回覆  leefeng

中華文化偉大嘅承傳,下三流蠻夷
jimmychauck 發表於 2024/3/29 03:30

你又唔精神分裂得曬:中華文化偉大嘅承傳,下三流蠻夷基督教/耶穌/耶禍華/馬利亞點會識? 更唔好話佢啲舔狗跟班的你!!!

.
回覆  leefeng

唔識就唔識,只有冇學識嘅人好似粉紅,先會託辭試圖遮醜。知之為知之,不知為不知,中華文 ...
jimmychauck 發表於 2024/3/29 03:30

下三流蠻夷基督教/耶穌/耶禍華/馬利亞啲舔狗跟班的你jimmychauck
一日唔被人罵会鳩痕!
回覆 10# leefeng

癈材連鬧人嘅說話都只識執人口水尾,爛屍學歷智力唔洗批評,自己有幾低能直頭急於示眾。
回覆  leefeng

癈材連鬧人嘅說話都只識執人口水尾,爛屍學歷智力唔洗批評,自己有幾低能直頭急於示眾。 ...
jimmychauck 發表於 2024/3/29 11:13

jimmychauck精神分裂繼續…………再繼續......再繼續
回覆  leefeng
爛屍低智低學歷又唔係由你開始
jimmychauck 發表於 2024/3/28 18:25

喪屍連字都未識: 主生命之根一嘢嘢"鐘"入你屁眼, "呈清", "挑避",
    誰是"低智低學歷"呢?
回覆 13# 旁觀者

刵和華都寫得出嘅唔識字癈老爛屍。
捨得唔逃避回答吓十年前嘅問題未呀?為何如此之虛怯?是怕顯明自己字唔識,理唔識,中文唔識,文言文唔識,google唔識,百度唔識,我所有問你你都答唔識?
回覆  旁觀者
捨得唔逃避回答吓十年前嘅問題未呀?
jimmychauck 發表於 2024/3/30 17:11

想唔話你係神經佬都唔得,十年前你爺爺都唔響呢度,已有多年没上離教者之家,這又一次證明你只是無中生有最叻。
答呢D實質問題先啦︰
字唔識︰主生命之根一嘢嘢「鐘」入你屁眼,湧出活水。「呈清」下先啦你如何「挑避」啦。
理唔明︰為主俾回教徒斬首就得著生命。
唔懂邏輯:主帶個細路,為啥要佢剝光豬?
史唔懂:基督妖教如何為害國人,如何禍害世人,你乜Q都唔知!
基督教係「人類文明嘅恥辱」,你懂嗎?
一個神經佬語無倫次,懂唔懂晚晚趷高屎窟吖﹖
回覆 15# 旁觀者

想唔話你係神經佬都唔得,十年前你爺爺都唔響呢度
旁觀者 發表於 2024/3/30 23:07

BB仔, 蒲頭啦, 何必鬼鬼祟祟, 藏頭露尾.
旁觀者 發表於 2013/6/2 11:21

BB仔一人演三個角色, 好野!
旁觀者 發表於 2013/6/4 09:33

果然爛屍講大話係唔洗本嘅,所以咪

話題要轉了嗎?
回覆  旁觀者
果然爛屍講大話係唔洗本嘅
jimmychauck 發表於 2024/3/31 03:53

你爺爺確實有一段很長時間(可能有十多年)不在離教者之家,這個版主抽兄知道。
    當時你問啥?
    字都未識,你爺爺教下你啦,「唔洗本」,係唔使本!
回覆 17# 旁觀者

網站歷史
離教者之家創立於2004年3月10日,概念源自抽刀斷水在三基新聞組寫的

2009~2012都見你發言
2013年6月你發言
2023年你發言

乜Q十幾年?搬乜網主出黎佢知道乜乜乜?發言記錄有晒喺度,託乜詞邊個人點點點?

簡簡單單。證據確鑿嘅事實都可以矢口否認。

講乜野別人識字與否?講乜野愛國大義?自己連基礎事實都可以否認,視誠信若無物。

基本上你係精神病一個。

字唔識、理唔識、揾資料唔識、答人唔識、一啲誠信都冇嘅一件癈老藍屍,其實我覺得係好反映到藍屍一般嘅水平。

字唔識、理唔識,都仲話可以返幼兒園補吓。誠信被人用明確證據指出有問題,都賴地硬死撐,呢種生物係冇得醫。

話題要轉了嗎?
回覆  旁觀者
離教者之家創立於2004年3月10日
jimmychauck 發表於 2024/4/1 06:13

離教者之家創立於2004年3月10日,大概在2015年中之前, 你爺爺當時身在內陸, 没上離教者之家, 至於你爺爺為何2013年有發言, 你爺爺也感詫異.
     你爺爺一是一, 二是二, 對自己言行負責, 不像你妖教邪人無中生有當食生菜, 誠信?"唔洗本".
答呢D實質問題先啦︰
字唔識︰主生命之根一嘢嘢「鐘」入你屁眼,湧出活水。「呈清」下先啦你如何「挑避」啦。
理唔明︰為主俾回教徒斬首就得著生命。
唔懂邏輯:主帶個細路,為啥要佢剝光豬?
史唔懂:基督妖教如何為害國人,如何禍害世人,你乜Q都唔知!
基督教係「人類文明嘅恥辱」,你懂嗎?
一個神經佬語無倫次,懂唔懂晚晚趷高屎窟吖﹖
回覆 19# 旁觀者

睜眼說謊便行,諸多託詞作啥。
高級模式 | 發新話題
換一個