返回列表 回覆 發帖

「朋友有難,兩肋插刀」的裝修師傅

當他看到唾手可得的高價值物件時,便會理所當然地據為己有
逃出魔幻紀 發表於 2024/3/29 09:33

基督妖徒不是可以移山倒海麼?
    將南非金礦, 鑽石礦嘅黃金, 鑽石搬過來不就好了嘛, 使啥去偷?
你們當愛你們的仇人,當為迫害你們的人祈禱

你要不要聽移鼠下面嘅話﹖
    「弟兄要把弟兄、父親要把兒子,送到死地。兒女要與父母為敵,害死他們。」《馬太》10:21
    「你們不要想我來,是叫地上太平。我來,並不是叫地上太平,乃是叫地上動刀兵。因為我來,是叫人與父親生疏、女兒與母親生疏、媳婦與婆婆生疏。人的仇敵,就是自己家裏的人。」《馬太》10:34
    「凡栽種的物,若不是我天父栽種的,必要拔出來。」《馬太》15:13
《查理周刊》︰「嬰兒耶穌是‘罪惡之子’,是給人帶來苦難的撒旦

post images
《靈魂的運輸車》 十六世紀諷刺畫。繪畫將教皇制度比喻為魔鬼向地獄運送靈魂的運輸車。畫中惡魔掄著木槌,將人的靈魂塞入大桶,裝在牛車上向地獄駛去。車身是妖酋的身體,車輪輻條分別由主教、樞機主教和教士構成。
1. 唯有把話題差開了 -- 應該係"岔"開
《紅樓夢》第七三回:「寶釵便使眼色與二人,令其不可,遂以別話岔開 ...
沙文 發表於 2024/3/30 17:11

佢自稱在「大學」做事,唔知係講師還是洗廁所嘅。若是講師,就應該講出係邊間「大學」,等大家去聽下呢個可以自創成語嘅講師課。
心中祈求天主幫助他明白真理

耶穌呃個窮寡婦2個斗零,又強搶伯法其村民嘅驢仔,更帶住班靚,個個ngap住把刀四圍收陀地,比裝修佬偷金更利害,應該教育大家明白真理!
都轉嚟正面嘅角度幫天主做嘢
逃出魔幻紀 發表於 2024/3/31 12:14

把口就話要幫「天豬」做嘢,你睇下可有幫牠﹖                                 
「將凡有氣息的盡行殺滅。」《約書亞記 10:40》   
「(『耶和華上帝』)向愛他守他誡命的人,守約施慈愛,直到千代;向恨他的人當面報應他們,將他們滅絕。凡恨他的人,必報應他們,決不遲延。」《申命記》7:9
天主可以用烏鴉送食物俾厄里亞先知,用驢對巴郎講話
逃出魔幻紀 發表於 2024/3/31 12:14

講到似層層, 好似親眼見到"天豬"咁. 為啥唔快D跟住佢享福, 還在世上白嘥米飯磨蹭?世界資源有限, 還有許多人在餓肚子的呀!
馬爾谷福音11:6 又唔係咁講喎。
beebeechan 發表於 2024/3/31 13:59

俾Jimmy Chauck (扌禁)低磨擦,出番院la﹖
嗱的發音係na.
你連字都未識, 只曉放屁!
老師?講下係邊間學校教?

唔識字就係唔識, 嗱!
有冇晚晚趷高屎窟吖?
高級模式 | 發新話題
換一個