返回列表 回覆 發帖

「轉載」“聖經中的秘密”拿撒勒謊言

耶穌是拿撒勒人喎,
咁上下又被專家學者踢爆,耶穌既出處之城都是子虛烏有,
不知呢個所謂上帝主究竟係邊度爆出來的呢? 唔通係石頭爆?
基督教一日不作假真是會死嘅! ! !

((寫小說引用一些真實性的地點,也並不表示耶穌真的是拿撒勒城人。更不能作為真實有聖經內這個被神強姦生出來的耶穌!
哈利波特書內的“倫敦”,可以證明哈利波特是真的?))

“聖經中的秘密”拿撒勒謊言

Tony Bushby 的“聖經中的秘密”
耶穌的家譜得出的結論是,在新約聖經小說中提及戴維和所羅門以及將他們的名字包含在教會為耶穌發展的家譜中,清楚地表明了欺騙的意圖。

拿撒勒謊言
絕大多數古代文獻證據表明,拿撒勒城在前四個世紀並不存在。
耶穌是拿撒勒人? 住在拿撒勒?

1990年版的早期基督教百科全書將基督教歷史的前600年作為特別研究,但未能在“拿撒勒”下錄制一個條目。
新約聖經是城市存在的唯一“證據”,教會的整個結構建立在其無形的基礎之上。

約翰福音和啟示錄的虛假性質足以證明基督教的整座建築已經名譽掃地失信,而且許多詭辯都只能夠與新的證據自相矛盾。

對於那些接受教會及其講道而不受質疑的人,不能再說了什麼; 但是,任何詢問者只需要將最古老的聖經與最新的聖經進行比較,就會看到相信基督徒如何被自稱為道德典范的人故意欺騙1600年。

顯然《聖經》裡又出了大謬,如果按照《聖經》的意思我們都是挪亞的後代,猶太人? 上帝沒出過國所以, 以為猶太人那塊地方就是全世界。

編這樣的謊話就是要恐嚇信徒,要信他,然後就會唯命是從的聽他的話去反對異見者,目的是通過強權的威嚇要統一周邊部落,舊約聖經前半部都是抄襲中東周邊神話故事。

古猶太人世世代代游走在沙漠,自卑感和危機感很重,作為猶太教弱小的分支,基督教看到周邊國家強盛,就要盜取人家的文化來武裝自己的政治。 聖經的重要理論都來自與比他早很多的文明埃及神話。

參考著作書 : The Bible Fraud 聖經欺詐
                 The Secret in the Bible 聖經中的秘密

塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
回覆 180# leefeng

你連回覆#117 #156都唔敢,喺度ON乜L9呀。

打唔打人,#117 #156早將先後次序講清講楚。你避而不答又係度老調重彈灌水做乜Q?
你#117 #156都答唔到,我一陣答左你啲YOUTUBE片你一樣冇野好反駁,嘥人時間。

#117 #156你放棄回答,喺香港嘅事務上你已冇資格喺我面前出聲。

收皮啦。日日喺度鳩叫潑婦罵街聲大大冇貨賣。
回覆  leefeng

要例子吓話。

請問40幾個尊貴嘅獻世派垃圾會 ...
jimmychauck 發表於 2024/5/4 02:43

你正代表【光復香港】的貨!
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。

回覆 178# leefeng

你唔敢睇Youtube【黑衣人各區無差別毆打市民事件簿(2019/09/26)】?
leefeng 發表於 2024/5/4 00:02

要例子吓話。

請問40幾個尊貴嘅獻世派垃圾會議員被人打殺?

打唔打人,#117 #156早將先後次序講清講楚。你避而不答又係度老調重彈灌水做乜Q?
你#117 #156都答唔到,我一陣答左你啲YOUTUBE片你一樣冇野好反駁,嘥人時間。

#117 #156你放棄回答,喺香港嘅事務上你已冇資格喺我面前出聲。
你要比論述定比拳頭?比論述就同我答#117 #156,比不過就承認比不過,直接搬老共出黎講拳嘛。早話你爛屍膜拜槍杆,除左槍杆你仲有乜野?
回覆  leefeng

你#117  ...
jimmychauck 發表於 2024/5/3 15:58

點解避而不答【我只要舉到一個例子,有人出聲反對冇被打被殺,你說話已全無根據,而呢啲例子多如牛毛。】又係度老調重彈#117 #156灌水做乜?
回覆  leefeng

你正ON9,你放棄左答#117 #156,有咩資格問我問題?我只要舉到一個例子,有人出聲反對冇被打被殺,你說話已全無根據,而呢啲例子多如牛毛。

拳頭,摺凳,鐵棍,坑渠蓋?哇嚇鳩死我以為催淚彈手槍水炮車添。
jimmychauck 發表於 2024/5/3 07:34

你究竟在慣性説謊還是放屁?

回覆  leefeng

你要比論述定比拳頭?比論述就同我答#117 #156,比不過就承認比不過,直接搬老共出黎講拳嘛。
早話你爛屍膜拜槍杆,除左槍杆你仲有乜野?
jimmychauck 發表於 2024/5/3 15:58

膜拜老共槍桿,起碼在香港不會被打到嘔血!
唔通膜拜你呢個曱甴好咩? 貪你夠心理變態,殘酷嗜血,暴力控制香港言論,然後又自誇好民主,好自由?
你同基督教一個L樣,曱甴愛你,愛到打死你!

睇下你地班黑暴喪屍怎樣打人,有證有據!
黑衣人各區無差別毆打市民事件簿(2019/09/26)

回覆  leefeng

你#117  ...

你唔敢睇Youtube【黑衣人各區無差別毆打市民事件簿(2019/09/26)】?
你咪誓願話「有人出聲反對冇被打被殺」嘅?
現在大條證據擺上黎,事實在你眼前,扮看不見???

點解避而不答?又係度老調重彈#117 #156灌水做乜?

話之你有一千條#117 #156 亦唔係打殺香港市民既理由!
你一樣從來唔敢回答你們曱甴暴力打殺香港人既事,
你只在次次耍無賴流氓,粗口爛舌,迴避別人質問你既問題?

你以為你自己係香港既上帝,香港人因為#117 #156 可以任你們暴打殘殺?
開口埋口香港既事?你以乜野資格?够悪?或够衰格?

你不是想【光復香港】嗎?
出去召集手足吖笨,躱在離教網自慰出醜做乜呢?

.
回覆 173# 旁觀者

你自己字唔識,刵和華都寫,連自己講過乜人地講過乜都唔知,收皮返鄉下練書法啦ON9。
回覆  旁觀者
又混淆錯別字同唔識字啦,刵和華都寫得出,返去收皮啦。
話說除左字你乜Q都冇得駁啦吓話?淨識轉話題,唔夠人講就收皮返去讀多幾年書啦。
jimmychauck 發表於 2024/5/2 22:33

你個神經佬,講話顛三倒四,語無倫次︰
字唔識︰主生命之根一嘢嘢「鐘」入你屁眼,湧出活水.。「呈清」下你如何「挑避」啦。中國「藉」、「唔洗本」、「架兩」、「癈心神」、「徨論」。
理唔明︰為主俾回教徒斬首就得著生命。
唔懂邏輯︰主帶個細路,為啥要佢剝光豬?
史唔懂︰基督妖教如何為害國人,如何禍害世人,你乜Q都唔知。
基督教係「人類文明嘅恥辱」,你懂嗎?
一個神經佬語無倫次,懂唔懂晚晚趷高屎窟吖﹖
又話唔答?你真有誠信!
回覆 171# leefeng

你要比論述定比拳頭?比論述就同我答#117 #156,比不過就承認比不過,直接搬老共出黎講拳嘛。早話你爛屍膜拜槍杆,除左槍杆你仲有乜野?
回覆  leefeng

你正ON9,你放棄左答#117 #156,有咩資格問我問題?我只要舉到一個例子,有人出聲反對冇被打被殺,你說話已全無根據,而呢啲例子多如牛毛。

拳頭,摺凳,鐵棍,坑渠蓋?
哇嚇鳩死我以為催淚彈手槍水炮車添。
jimmychauck 發表於 2024/5/3 07:34

睇下你地班黑暴喪屍怎樣打人,有證有據!

黑衣人各區無差別毆打市民事件簿(2019/09/26)
回覆  leefeng

你正ON9,你放棄左答#117 #156,有咩資格問我問題?我只要舉到一個例子,有人出聲反對冇 ...

你呢隻黑暴咪扮善良啦!

回覆  leefeng
你正ON9,你放棄左答#117 #156,有咩資格問我問題?我只要舉到一個例子,有人出聲反對冇被打被殺,你說話已全無根據,而呢啲例子多如牛毛

衰到打女人,焼老人?

黑衣人暴打異己「私了」不絕
https://www.singtao.ca/3821132/?variant=zh-hk

男子疑與示威者爭執被「私了」受傷倒地。

一名男子疑因指罵示威者被圍毆受傷。

內地男遭黑暴打致殘廢 大公報讀者捐款助解困

回覆 165# leefeng

我係問緊你【既然強調言論係有自由,點解你們黃屍支持既野要迫別人/其他香港人/反對你地既人要認同? 人地一出聲反對你地,你地黃屍黑暴就用暴力去打人,燒人,甚至殺人】?

拳頭,摺凳,鐵棍,坑渠蓋?哇嚇鳩死我以為催淚彈手槍水炮車添。

可以解釋一下你們的民主係指乜野民主?
有你講冇人講的民主? 或持惡打人的民主?

講過N次你,都反駁唔到啦,2019年11月24日,乜燒人案打人案都上完晒新聞啦,區誐會全民直選,民主派攞左87%議席,嚇到共產黨即刻延後立法會選舉及修改選舉規則。
講民主,你共產黨第一個冇資格同我講。

日日等你反駁,你ON9仔又低能無力,好悶㗎,咪日日小你囉。这剑法施展出来,天下无敌,又何必守?如有人攻得他老人家回剑自守,他老人家真要心花怒放,喜不自胜了。
回覆 166# leefeng

廣東高速塌方啱啱死左48個。有人上網揾自己家人又刪留言封號。
上週廣東水壩為左儲水發電賺錢又唔分段排洪,好啦宜家暴雨又水淹七軍幾十條村滅頂啦。
同你啲ON9爛屍講時事真係嘥氣。
回覆  leefeng

你點睇共產黨,係同今日中國大多數人既睇法一樣,以佢為惡及兇殘嘅標準,屠殺中國人。 ...
jimmychauck 發表於 2024/5/3 04:42

乜共產黨今日有屠殺中國人?我唔知嘅?屠殺?點屠殺法,舉證來看看!
回覆  leefeng

咩叫迫人認同?係咪揾槍指住你叫你認同?
你連言論自由係乜都唔柒知,少同人講言論自由。言論自由素來唔包括不被小、不被批評、不被指出錯謬。按理指出你謬誤批評你小你又何問題之有?你有能力你咪黎按理指出我謬誤批評我小我囉。不過你除左無理小我乜都做唔到之嘛。

jimmychauck 發表於 2024/5/3 04:41

你理解能力咁L差,好心就咪認你自己係「我不嬲讀書多高材生」啦!

我係問緊你【既然強調言論係有自由,點解你們黃屍支持既野要迫別人/其他香港人/反對你地既人要認同? 人地一出聲反對你地,你地黃屍黑暴就用暴力去打人,燒人,甚至殺人】?
你究竟有冇小學畢業? 理解能力咁L差?

你地黃屍黑暴不是用口「小」人地,係用拳頭,摺凳,鐵棍,坑渠蓋來打人,而且還是打到老人家满面满身血?

可以解釋一下你們的民主係指乜野民主?
有你講冇人講的民主? 或持惡打人的民主?

.

回覆  leefeng

我不嬲讀書多高材生,你自身能力低下,人地識嘅野你唔識呢,就少喺人地面前班門弄斧,俾人插到一棟都冇就自找嘅。
jimmychauck 發表於 2024/5/3 04:41

回覆  leefeng

2019年820男導遊洪震攜帶兩刀揮刀斬傷三人,其中26歲《信報》女記肺部重創,一度命危。郭偉健法官竟稱洪震擁有「高尚情操」。

「不自願的被犧牲者」的确係「高尚情操」

郭官表示,香港本是安全城市,但自去年六月起卻出現變化,街道長期被堵塞、港鐵被破壞、示威者毆打政見不同的人,他們身穿黑衣、佩戴「豬嘴」,儼如一支軍隊,更帶備雨傘,只為了掩蓋他人犯罪,例如示威者曾強迫拍攝示威情況的人交出手機等,郭官直斥行為屬「文革式」極端手法,而這些醜惡行為卻出自於自稱追求民主的人,實為諷刺。

郭官形容洪震是社會事件中「不自願的被犧牲者」,而社會事件亦把他弄至「奄奄一息、滿身鮮血」,相信他事發時因情緒激動才會作出「攬炒」行為。郭官並讚揚洪震主動自首和願意承擔罪責,稱讚他情操高尚,經酌情減刑判刑45個月。

高級模式 | 發新話題
換一個