返回列表 回覆 發帖

說好中國故事

你講清楚啲好喎,你話我想咗好耐,講到好似我自己想咁做咁。
抽刀斷水 發表於 2024/4/26 23:42

哈哈,Sorry, 應該更正係抽刀兄想咗好耐既野是為教徒安全着想既建議。
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
咁三自教會應該係最蒙神喜悅嘅教會,所以,大6嘅教會做得咁好,冇基督教真係唔得嘅。
黨同教會直情係父子關 ...
沙文 發表於 2024/4/26 23:50

三自教會係:你個以色列神+人咪伸隻手入黎,死開啦!
我諗:如果教會需要一個主宰,中國有大把,唔需要一个鹹蟲以色列人。
塞爾蘇斯:基督徒有【造反傾向】,他們蔑視傳統,喜歡地下活動,或明或暗地反對習俗和法律。他們不公開生活,對國家完全沒有興趣,所以是文明的敵人,野蠻的開路人。
賽 13:16   他 們 的 嬰 孩 、 必 在 他 們 眼 前 摔 碎 . 他 們 的 房 屋 、 必 被 搶 奪 . 他 們 的 妻 子 、 必 被 玷 污 。
黨唔係咁諗, 佢哋特登設立三自教會歡迎 以色列神
你唔好見佢成立三和尚寺歡迎印度菩薩
Don't know where God is but the Devil is in the details
回覆 18# 抽刀斷水

3自教會真係做到你嘅要求喎, 咁officially本網係唔係應該出一封letter of appreciation表揚下呢?
黨唔係咁諗, 佢哋特登設立三自教會歡迎 以色列神
你唔好見佢成立三自和尚寺歡迎印度菩薩 ...
沙文 發表於 2024/4/27 01:51

以色列神睇見一定嘔血!

唔會,以色列神好包容,墨西哥佬嘅day of the dead都融合咗好L耐啦
dont forget先前又有羅馬佬太陽神節,都係咁吸納。多一個祭祖有乜所謂
Don't know where God is but the Devil is in the details
耶稣話 ‘人到我这里来,若不恨自己的父母,妻子,儿女,弟兄,姊妹,和自己的性命,就不能作我的门徒’。
一家大細樂融融祭祖?打耶稣的臉?
打臉有乜所謂呢, 你唔知佢哋面皮有幾厚咩?

欣賞下, 激死你都未激死佢
你以為粵劇係地方戲曲, 不足為患?
畀埋京劇你欣賞下, 流鼻血啦掛

有好多集㗎, 慢慢睇啦

https://www.zanmei.ai/album/beijing-opera-2.html
回覆  抽刀斷水

3自教會真係做到你嘅要求喎, 咁officially本網係唔係應該出一封letter of appreciation表 ...
沙文 發表於 2024/4/27 01:54

一經確定3自=閹割神父/神職人員,感謝函即日順豐送出。

睇下邊個唱得冇咁骨痺!

你以為粵劇係地方戲曲, 不足為患?
畀埋京劇你欣賞下, 流鼻血啦掛
沙文 發表於 2024/4/27 08:59

「阿爸父」?
唔止流鼻血,嘔埋隔夜飯!
一經確定3自=閹割神父/神職人員,感謝函即日順豐送出。
抽刀斷水 發表於 2024/4/26 18:43

我以為你嘅目的真係為咗善信著想, 神蹟人員唔性侵
原來切JJ已經係目的嗱
其實在這方面Fusion, 貴國亦都唔弱嘅, 我記得細個嗰陣都睇過革命樣板戲芭蕾舞劇

唔知而家呢啲係唔係叫做”福音樣板戲”?
洋人似乎在這方面比較有職業道德唔會撈過界, 未睇過福音芭蕾舞(陳版友有冇補充資料提供?)

沙按: 唔知白髮魔女傳係唔係抄佢嘅呢

高級模式 | 發新話題
換一個