返回列表 回覆 發帖

笑話?

回復 75# Jennifer 的帖子

咁又係。講歡喜佛又幾歡喜,講彌佛又點少得笑。看百喻經當然有趣,唯獨看出埃及記會看到人流淚。

回復 74# dye 的帖子

乜我有起「幹」...唔覺嘅 :-)
講神佛都可以好有趣...不過要睇下同邊個。:-)
你睇我幾風趣,又識自嘲...點會咁易嬲?

回復 73# Jennifer 的帖子

唔使起哂「幹」。我只係好奇,如果你有男友,唔通佢唔會逗你笑,逗你講野?

如果一日神呀佛呀咁點笑?「屬世」D又傾唔埋。

我都唔鐘意話人儍呀悶呀笨呀咁既。你再悶都悶唔過我果D一坐埋就講ALGORITHM,乜FOURIER TRANSFORM,乜SHANNON INFORMATION THEORY D 朋友。(但其實又唔悶,只要仔細聽,呢D野其實好刺激)

回復 56# dye 的帖子

搞清楚先...你係想問我咁悶搵唔搵到男友,定係我d 話題太悶,所以你想轉話題問我有冇
男友?

你為什麼問我呢?貴論壇中不是有一大個section 叫「一軛。愛情」嗎?有大把「案例」
可供參考,又何需問我這悶人?

回復 64# 訪客得得b 的帖子

真心一問:傻人多寡與論佛有何關係?我還以為佛道在於覺悟,唔傻又點會覺悟,
而醒目嗰d 又駛鬼啋你咩? 那麼,依你的意思,那裡才是論佛的好地方?

by the way...耶穌亦有話「健康的用不著醫生」wor... 在此孜孜不倦傳教的教徒亦
不約而同地有「我不入地獄誰入地獄」之心態...看來要fight 低對手,你倆師兄弟還需
加把勁呢。

如有得罪,請別見怪,就當我測試佛教徒是否不會像在這裡傳教的基督徒們那麼容易
三句唔埋兩句就「扯晒火」吧。

[在此聲明,我可能係傻&無聊,但係絕對唔係黎溝仔的 ]

回復 65# weakest 的帖子

人地學校早會要唱聖詩、念金句。請個唔信翻呢,佢肯唔肯又唱又念?又唱又念既同時又會唔會唔好意思?天主教仲要去彌撒添。

正正係好似黛安芬請個男人戴胸圍去行CATWALK一樣。就算佢請你都做得唔安樂。

根治方法可能要先禁止早會、團體活動中宗教成份,但係班友又點會咁易話為?
原帖由 Nomad 於 2008-8-21 19:38 發表

伊拉克死幾百萬人還不是一句「上帝叫我做總統」就蓋掉了。

^
|
|
i consent more and more with thee

伊拉克死幾百萬人

伊拉克死幾百萬 innocent

:唉:

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛

回復 60# 訪客得得b 的帖子

我驚我黎「搭訕」變左「搭浸船」啫
原帖由 dye 於 2008-8-21 15:33 發表
咁班錫克教徒要帶刀入學校單野又點?

伊拉克死幾百萬人還不是一句「上帝叫我做總統」就蓋掉了。
原帖由 dye 於 2008-8-21 15:14 發表
到你俾佢四處走,佢咪話你「宗教歧視」

你睇英國佬同我地D加國朋友比D回教徒下下話佢「宗教歧視」?人地行家法都係宗教呀!

說穿了,香港的津校系統不就是這樣嘛。
原帖由 weakest 於 2008-8-21 19:28 發表
"最不和咪我呢D主張女人去踝跑的少數無神論……"

----->係咪ar??係就怏D過來香港, 選立法會啦...一定投你一票

To Jennifer:
請人的宗教歧視豈止是教會的post?? 請英文教師時, 說自己是教徒的可以有int ...

不用聽說
從前我那間是拿「只請基督徒」的做法來在校內炫耀的。

回復 40# dye 的帖子

"最不和咪我呢D主張女人去踝跑的少數無神論……"

----->係咪ar??係就怏D過來香港, 選立法會啦...一定投你一票

To Jennifer:
請人的宗教歧視豈止是教會的post?? 請英文教師時, 說自己是教徒的可以有interview; 成績較好, 但說自己不是教徒的卻連interview也沒有(聽人說的) (那是教會學校...)
原帖由 阿修羅 於 2008-8-21 12:19 發表

1) 小弟從來不打算傳教,佛教自釋迦年代開始,就不鼓勵傳教,所以釋迦訂下 "非請勿說" 的規條,"無緣不入"的講法。
2) 閣下信不信佛與我無關,別將自己看得大重要!
3) 小弟只將自己曾受過基督徒多次不公義的對待而吐口怨氣,難道 ...

修羅兄:
呢度班友仔 好多雖然話就話係離教者 但有些是猶太一神毒素未清的  有些是離教離過左籠  變成抽象意識排斥症候群的 有些是靠讀完李三書大作  學了文字打交術而決定離教的偽哲學家 有些只因個人生活感受 如因某事拜耶穌不靈驗  憤而離教的 有些是因性傾向與聖經相違背  決志畢生反基的 有些是精神病人 例如小弟 有些是靠讀熟聖經取學分的 有些是來打救我們的信徒 有些是悶極無聊的 有些是來溝仔溝女的

呢度乜野傻人都有 不是論佛的好地方 但我支持你繼續在此論佛
這就如:我不入地獄 誰入地獄吧

現在我正式歡迎阿修羅兄:Welcome to  this  hell
原帖由 dye 於 2008-8-21 15:38 發表
閒話家常不行?比如米價回落,又鬆一口氣?

談天說地不行?今天天氣不錯?

談談情、說說愛不行?親愛的,出門記得打傘?
————

除了神以外,沒什麼好談咁單調?你……有男友嗎? ...

she's declared recently : ::::: ````` not yet """"

exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
原帖由 阿修羅 於 2008-8-21 12:19 發表

1) 小弟從來不打算傳教,佛教自釋迦年代開始,就不鼓勵傳教,所以釋迦訂下 "非請勿說" 的規條,"無緣不入"的講法。

花姐姐 是自己友

ThANKs

:跪拜:

回復 59# 沙文 的帖子

原帖由 Jennifer 於 2008-8-21 15:52 發表
人地叫我唔好睇得自己太重要wor...又話「非請勿說」...你怕唔怕做壞規矩?

我知錯喇 花姨飲奶啦
http://www.youtube.com/watch?v=UgV_b2RomN0&feature=related

回復 57# dye 的帖子

咪當法庭傻嘅啦。点會俾一個宗教法庭權力大過法庭
Don't know where God is but the Devil is in the details

回復 51# 訪客得得b 的帖子

人地叫我唔好睇得自己太重要wor...又話「非請勿說」...你怕唔怕做壞規矩?

回復 55# 沙文 的帖子

回教佬話要家事法庭都失敗了嗎?

如果係咁,真係謝天謝地。
高級模式 | 發新話題
換一個