返回列表 回覆 發帖

決志的陰影

大家好,

本人離教大約兩個多月(之前返左約兩年), 因事而令我了解到"雞篤桃"冇人性之處, 以及呢個宗教之廢, 令本人大開眼界;

不過呢兩年的確有過快樂, 我都同自己講當去左次旅行, 體會過所謂"雞篤桃"既生活, 不過最 ...
實 發表於 2009/3/22 01:59

因事而令我了解到"雞篤桃"冇人性之處

可否略略说说 "雞篤桃"冇人性之處 ??

ThANKing

good morning
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
realChristianities.com雪龙坛
大家好,

本人離教大約兩個多月(之前返左約兩年), 因事而令我了解到"雞篤桃"冇人性之處, 以及呢個宗教之廢, 令本人大開眼界;

不過呢兩年的確有過快樂, 我都同自己講當去左次旅行, 體會過所謂"雞篤桃"既生活, 不過最 ...
實 發表於 2009/3/22 01:59

呢個宗教之廢, 令本人大開眼界;

呢1個宗教 如何廢 ??

ThANKs again
exChristian.info前基督徒,主力:淚儿/泪儿,WEIYAN,龙井树。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。警告 基督徒:你们一定不够他们玩
8# 實  
我冇辦法唔同教會 d人聯絡喎,因為我父母兄姊都係教徒,哈哈‧‧‧

除左家人,其他教會人已經冇再聯絡。離開教會以後,都只因有教友借左我錢,我先迫住要主動聯絡佢地。依家錢已經追番,就算佢再約我我都 ...
龍井樹 發表於 2009/3/24 11:00

龍哥

[言青] 问 :: 贵家人,知不知道,基督神,是 变太杀人狂 ??

[言青] 问 :: 有不有 向 他们 引用过 旁观者哥哥 的 金句 ??

e.g. ::
::
圣经处处教杀杀杀,例,約書亞記 10:40:盡行殺滅,正如耶和華以色列的上帝所吩咐

:跪拜:
瑩,

雖然我呢次花係耶教既時間比較短, 但相信時間同傷害未必成正比, 而呢次對我既傷害亦係極深, 深至我自己亦始料不及, 我想我講出黎, 亦會嚇大家一跳, 所以都係算了吧, 只望大家能互相支持, 更能將離教者之家發 ...
實 發表於 2009/3/27 00:07
人性陰暗面

how 人性陰暗面 ??

prussianz,

你既問題, 相信上面Q 兄都已經答左你, 嘿~~~~~~~

我認為佢地成日話要做好見証, 點知返工個個人面獸心, 成班所謂既 "雞篤桃" 多數就係做盡衰野果班, 但返到教會又繼續扮X誠既大好人, 當中更會扮晒關心 ...
實 發表於 2009/3/28 01:32

quote of the day !! ThANKs
|
|
v
v

你既問題, 相信上面Q 兄都已經答左你, 嘿~~~~~~~

我認為佢地成日話要做好見証, 點知返工個個人面獸心, 成班所謂既 "雞篤桃" 多數就係做盡衰野果班, 但返到教會又繼續扮X誠既大好人, 當中更會扮晒關心大家(就係佢地所謂既相交同愛), 點知一有事, 大家人性盡露, 對你仲衰過樓下橋底個亞伯, 當唔識你仲要叫你不如過主........

神既大能, 真係勁, 真係"哈你老爺"啦

佢地往往, 識UP唔識DO, 呢D 唔叫廢, 仲可以叫咩??
信左十年, 廿年, 卅年, 又如何??
識背金句, 解經, 又如何??
我地細個學計加減數, 都知第日出街識買野找錢先叫識啦
佢地咪背經照背, 態度照舊囉
高級模式 | 發新話題
換一個