返回列表 回覆 發帖

[教會報憂] (轉貼)無愛醫院

131# hellboy
我希望市民得到幫助,問題可得解决,您又唔駛咁掹掙,雙贏局面啫
Don't know where God is but the Devil is in the details
128# hellboy
咁不如您好心做logistic幫市民都好喎
沙文 發表於 2009/9/25 14:44

你又賴皮啦!
128# hellboy
咁不如您好心做logistic幫市民都好喎
Don't know where God is but the Devil is in the details
嫲嫲就唔駛,有您照
沙文 發表於 2009/9/25 14:41

個男童喺無辜咖。
如果成班小朋友感冒去睇門診,佢家人學校又同時拒交證明文件(唔知點解),醫院咪CALL社工保良局,睇下佢地乜事。

如果只係一個小朋友感冒去睇門診,佢家人學校又同時拒交證明文件(唔知點解),都係叫社工睇睇好。 ...
dye 發表於 2009/9/25 14:35

遲啲先交同拒交喺唔同嘅。
嫲嫲就唔駛,有您照
122# hellboy
您唔了解染色禪師,佢仲要面過您,一定會死忍而中尿毒
沙文 發表於 2009/9/25 14:27

哦,咁佢咁大個人,出左事要自己負責嘛。

如果成班小朋友感冒去睇門診,佢家人學校又同時拒交證明文件(唔知點解),醫院咪CALL社工保良局,睇下佢地乜事。(要CALL疾控, 大型感冒爆發?)

如果只係一個小朋友感冒去睇門診,佢家人學校又同時拒交證明文件(唔知點解),都係叫社工睇睇好。

----------------
一舨學校有先生,先生會叫學校FAX D文件。先生有幾舊水掛?不過如果先生同你HELLBOY先生係同一類人,一句唔俾,咁又只好CALL家長。

學校外有家長,家長有小朋友ID掛?

小朋友沒成年人陪,社工介入咪有得醫?

————————
如果係急症,ER乜都唔駛(不過有就更好)—見PM個ER都唔駛
122# hellboy
您唔了解染色禪師,佢仲要面過您,一定會死忍而中尿毒
我冇話明愛一定要醫佢嘛
有冇用,唔係用「覺得」「認為」來决定嘛
根據現行法例,一俾,市民必定得到醫治
除非您冷血到試都唔試
沙文 發表於 2009/9/25 14:22

其實我都無話明愛一定醫人咖,始終明愛醫唔醫人有主動權嘛。

不過我認為你講嘅方法無用,話你想做就自己做,唔好以為可以拖人落水唧。
膀胱嚟口架,膀胱谷爆會中尿毒死,佢死左,喺咪你比你條命佢先?
dye 發表於 2009/9/25 14:20

咁你個膀胱又唔會谷爆嘅,谷到咁上吓你咪賴囉。
我冇話明愛一定要醫佢嘛
有冇用,唔係用「覺得」「認為」來决定嘛
根據現行法例,一俾,市民必定得到醫治
除非您冷血到試都唔試
膀胱嚟口架,膀胱谷爆會中尿毒死,佢死左,喺咪你比你條命佢先?
117# hellboy
此乃醫院政策嘛,您俾佢都唔醫先黎揾我啦
再賴死唔俾又多兩個盲公啦
沙文 發表於 2009/9/25 14:10

各施各法嘛,你覺得有用要去做至得咖,我認為無用嘛,你唔好賴皮至得咖。
117# hellboy
此乃醫院政策嘛,您俾佢都唔醫先黎揾我啦
再賴死唔俾又多兩個盲公啦
有您俾7舊佢墊底,唔駛我出馬嘛。除非您冷血唔俾啫
沙文 發表於 2009/9/25 14:00

又喺到撒賴,你自己覺得咁有用,你自己去做嘛,無理由賴人過喎。
112# hellboy

原來將病人放晌路上仲安全D

———————
原來孝子去過明愛N次都靠路牌

-----------

原來嫲嫲係龍婆,講到明FAX都唔知。原來有手冊就係香港人,下次你記得用手冊出境。 ...
dye 發表於 2009/9/25 13:59

就喺咁你吹咩? 有手冊至少證明唔喺偷竊客,小學生個個都唔戴ID翻學咖啦,咁全部出事無錢比唔好醫囉?
有您俾7舊佢墊底,唔駛我出馬嘛。除非您冷血唔俾啫

112# hellboy

原來將病人放晌馬路上仲安全D,大家記得有病唔好飛的,訓晌街度等人救喇!

當然,咁點解孝子要千里迢迢將老爸車到醫院門口至放晌馬路上?佢果度無馬路嘅?

———————
原來孝子去過明愛N次都靠路牌

==========

係羅,點解後尾又要去ER?點解孝子一開波要車佢老豆去ER?

-----------

原來嫲嫲係龍婆,明愛識員講到明FAX都唔知。
原來有手冊就係香港人,下次你記得用手冊出境。

---------------
嫲嫲7舊水都冇,孫仔就去睇私家專科都有錢。(仲要幫人帶孫)世風日下……
108# hellboy 咁又係。疴遲一陣尿都有谷爆膀胱嘅危險,所以逢親排隊疴尿都有權打尖
沙文 發表於 2009/9/25 13:30

眼嚟口架,角膜受傷唔醫會發炎嚴重會脫落會盲口架,佢盲左,喺咪你比你隻眼佢先?
高級模式 | 發新話題
換一個