返回列表 回覆 發帖

方舟不是神話佈道大會

小朋友你又捉我字窒喇
我暗中支持定明支持都可以比人逼害
..
傲凌空 發表於 2010/5/7 01:46

你認為你支持自由基, 實不需明, 暗
咁又何必要分暗中支持? (潛台詞當然就是有另一個開門見山式的支持了.)
既無分, 實不需要聲明是暗中支持.
除褲放屁!!!

或除褲卻又躲起來暗中放屁!!!
>beebeechan

係你未道歉之前,我覺得無同你講落去既必要.基本既人格都無,感覺唔到可以同你講到乜野.

Jom 發表於 2010/5/7 01:52

隨便你, 無你回我帖
大把人回我帖
少你一個我無損
>beebeechan

係你未道歉之前,我覺得無同你講落去既必要.基本既人格都無,感覺唔到可以同你講到乜野.

Jom 發表於 2010/5/7 01:52

乜你唔係話要伸我兩架咩?
伸完架拿?
伸左未唶

what a Joseph!
回復  beebeechan

你理得我明定暗,關你尻事咩

傲凌空 發表於 2010/5/7 02:38

係囉...
我都等你爆粗好耐哩
你變粗, 我愈過引囉....呵呵

加下80後dee靚仔, 好鬼易就撻著

希望聽朝見到仲有花生食啦下
近日都好感激你比咁多花生比大家食

...

我係賣花生既唶
你要多謝造花生過dee哩

我dee花生都係在批發:『離教行』到籮架咋
唔夠人講就係度搵埋d無謂野上綱上線

呢樣野你要同你friend 學下
人地就識話:
11:46 龍井樹: Jom少, 我幫你改正錯字呀.
11:50 Jom: 唔好,出兩句糾正啦...
11:51 Jom: 錯就認,俾人打咪企定囉

你?
講錯野仲要大夾惡!, 爆埋粗?
加句粗口你句話就變左有理據一點架哩咩?
唔好夾硬加d唔關事既事入唻轉移視線
呢招對我冇用既
..
傲凌空 發表於 2010/5/7 01:46

係囉
唔知係邊條友無喇喇懟幅漢服友出黎
一划....就划左去大西洋

係哩...我地講開乜架?
希望聽朝見到仲有花生食啦下
近日都好感激你比咁多花生比大家食

...

唔好意思囉
襯你訓左, 搞到通地花生殼添

你睇唔過眼既就掃左佢,
無能力, 又唔想做既.........咪由得佢囉....篤眼篤鼻唶
講開您同呢個大話如何娛賓嘛。please go on
沙文 發表於 2010/5/7 03:22

乜閣下近排出帖...
又少了, 又短了呀?
我出帖頻率係同神父的性侵activities成正比嘅。
近排是否因風聲緊, 神父少咗雞姦教友呢? ...
沙文 發表於 2010/5/7 04:53

又講雞姦?
從今起, 我不 如叫你做雞姦文, 肛交文好無?
仲唔比我捉到你字虱~
「尻」(讀音: 烤 haau1)係人體脊柱嘅尾段,即係尾龍骨嘅位置。根據康熙字典,「尻」讀「考平聲」,「髖也」。
唔係性器唻架~即係唔算係爆粗啦~
在日本都有個日劇女星叫澤尻英龍華
我知你係90後添,咁易比我呢個80後過左一棟
你d功力都係麻麻
.
傲凌空 發表於 2010/5/7 09:03

哦....係架?

咁你係砵蘭街深宵食宵夜時同個紋身大佬講:
關你尻事咩!
跟住你同佢番你上邊既解釋哩
(記得帶埋你本康熙字典)
佢可能會話你醒既

我只想到二字:「厚顏」... (另送: 『禮,義,廉..』)
唔夠人講就係度搵埋d無謂野上綱上線
我真係冇你咁好氣,訓喇
...

咁我又想問你, ..(嗯...直頭係請教呀)
我話你不需要甚麼暗中信xxx
咁你話『關我『尾龍骨尾端』乜事』咩, 會是甚麼意思呢?

我又查過康熙字典囉.....無呢個解釋囉
你以為咁樣講就會比佢地甲乙丙,你睇得太多電視電影喇
..
傲凌空 發表於 2010/5/7 10:08

係呀..
係講得幾岩架
睇戲睇劇唔好信哂dee內容橋段呀...你真醒
不過...睇《穹蒼下的女神》就例外勒?

你摑完你左邊又自摑右邊咁囉
討論似乎開始過火了...請大家遵守版規, 請勿作出人生攻擊, 引起罵戰
weakest 發表於 2010/5/7 19:01

以我踏足論壇既觀察
辯論中首爆粗, 人身攻擊的一方, 便是因為再無理據在手, 無新野可以再講, 舊貨沽光了, 又卻罷不能...無台階 (在friend前不能瘀) , 更不能無言以對
於是只有罵對方作回應.

所以...在我來看, 有人人身攻擊我是正面的訊息.
no hard feeling on me

網上罵戰, 謾罵, 死不到人的, 打不出手的
不會發生《穹蒼下的女神》的事件
各位兄弟,對住一個錯唔認打唔企定既細路仔,你地踢得佢越多就害得佢越多,佢明係要將一個大話講成事實,越係俾 ...
Jom 發表於 2010/5/7 18:13

起碼已經有人認同了閣下出帖, 實在是太長了
回復  Jom

你咁多字佢又會「間歇性失明」喇~
今晚Friday night~返唻睇仲有冇花生派 ...
傲凌空 發表於 2010/5/7 18:42

除非你的話題好吸引, 你寫作技巧很引人.......否則........FWD!

不過, 今次你還算言中有物.可以繼點同你論一論.

(1)
所有寓言,都好清楚咁講明,呢個係寓言,以虛搆既人物情節去帶出一尐道理.係個咁既condition下,我諗耶經都可以當一本寓言集,不過呢本咁既寓言集,

當你一方面聖經只不過是寓言時
那又為何你處處都用科學去辨故事的真偽性呢?
如洪水水如何來?
如何去?
船夠大容下所有生物?
動物在船倉內如何餵飼, 150日吃甚麼?
這樣結構的船可以撐得住大浪?

三隻小豬故事, 無人會問豬為何會人話
看金庸的武俠小說無人會問大俠, 女角邊到搵到錢洗, 點解四處流浪不用沖涼都可以咁肖俊美艷
(2)

以前科技比較落後,人會將好多當時科技解釋又或者解決唔到既事,用神黎解釋,為既就係去舒緩人/群眾係唔理解既情況下,所產生既不安同負面情緒.但當時代進步,好多野已經可以用科技黎解釋正前因後果/一部份既前因後果,呢尐幾千幾百年前既所謂神,作

無錯丫....
以前民智未開
人唔明點解會行雷, 下雨, 有大風
所以有雷神, 風神, 雨神, 河神, 山神, 樹神, 石神, 愛情神, 生育神, 健康神, 牛神, 豬神........
這些神通通是與耶神共存過.

人既科學, 知識多了, 這些雷神, 風神, 雨神, 河神, 山神, 樹神, 石神, 愛情神, 生育神, 健康神, 牛神, 豬神.....去左邊呢?
點解同期的, 只有那個耶神還留低?
點解科學咁很勁勒, ..也趕不走耶神呢?
(3)
一本書,由第一頁開始己經講大話,咁既書,我真係唔知當佢係小說睇定當佢係漫畫睇.

你當係小說, 漫晝都無問題
最弊就係當左科學, 生物教科書咁唶.
實在, 你就是這樣做了
由第一頁開始己經講大話

係呀...
第一頁就係話宇宙生命是天主創造

唔信..咪係大話囉

慘得過, 幾千年來, 人既科學 (加下咁勁楸勒) 都講唔到俾我知宇宙, 生命命既由來囉
信....與不信
這是無得辯的, 全是個人抉擇

信, 與不信的理據卻是有得辯的
除非你說你不信是出於無理據囉
點解基教很勁勒,也趕不走阿拉?

dye 發表於 2010/5/7 21:39

如果我說天主無打算要趕走亞拉, 佛陀, 濕婆呢?

這個世界如只得一個女人.....
男人都無得揀哩., 只有扑, 與不扑 (食自己?)

若世界有其它女人, 你都能在眾多女人中揀到佢..
咁係咪冧好多, 關係都有意思得多呢
高級模式 | 發新話題
換一個