返回列表 回覆 發帖

基督徒的思維

beebeechan post d 咁既圖其實有冇問題?
難道你真的把你屎忽燒燶過了才會知痛?
乜都要求証實驗嘛
beebeechan 發表於 2010/8/31 10:39 [url=http://exchristian.hk/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=67545&ptid=5899]

科學實證除了演繹之外還有歸納
基本概念也不認識, 學什麼人說科學實證?
看見眾人燒燶屎忽的痛苦表情便知燒燶屎忽不會是一件好事, 這是歸納。

看見眾人信耶穌後行為上的轉變,  ...
beebeechan 發表於 2010/8/31 19:52

信耶穌得到轉變
代表既只係信仰令行為轉變
因為同一時間亦有信佛既人有行為轉變
亦有由有信仰變冇信仰的人有行為上的轉變
所以如果單單因為信耶穌有行為上的轉變而得出基督宗教是真理的話
是一個無知的行為
諗野諗得唔全面,亦都係一個基督徒思維上好typical 既問題
回復  louisey

慢慢你就會明白, 點解大部份人都唔會好似你咁, 認真咁同基督徒討論架啦. 好似沙文兄咁, 得 ...
Alice 發表於 2010/8/31 21:08

我都係得閒先發兩句聲
我視依D為思維上既鍛鍊
[quote]有人問點樣去東涌, 我話坐地鐵哩.
你話....搭船可以去東涌, 坐巴士可以去東涌, 坐小巴可以去東涌, 再唔 ...
beebeechan 發表於 2010/9/1 05:38 [/quot

冇話唔得,只係話俾你聽你個推論方法有問題
有問題就無必要接受
你知道坐鐵可以去東涌便作成了。而且是大部份人會採用的方式。
beebeechan 發表於 2010/9/6 23:45

可惜基督宗教既信仰係地鐵抑或蟻躝都未知呢
既然係未知....你卻妄作判斷定論.....
咁幾合邏輯哩呵?
最不講邏輯的人就是滿口邏輯的哥哥仔!!(  哲道劍 ...
beebeechan 發表於 2010/9/7 21:35

e?
我係話你未知ja wor
冇話我都未知~~
依.....
咁你寫的一句, 連主詞都欠奉啵

你的寫作能力連你的邏輯一樣-------很爛 ...
beebeechan 發表於 2010/9/8 20:57

我以為你會有自知之明,俾返幾分面子你ja wor~
原來你除了邏輯很爛,人格很差之外,連自知之明也沒有 =D

不如你又prove下我邏輯點爛~?
高級模式 | 發新話題
換一個