返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

係渦, 怪之得每次揭開本衰經都陰風陣陣
沙文 發表於 2020/3/2 00:31

咁你除咗條褲嚟讀哩, 加啲陽氣
或好似大衛咁。 搭條陽氣係膊頭到
係渦, 怪之得每次揭開本衰經都陰風陣陣
沙文 發表於 2020/3/2 00:31

向好處看,
你有個心肯揭開本經, 都係好事嚟
xxx一開, 好事自然來嘛
咁又係。今日我打開本經一睇,又有新發現:古今蝦碌捉鬼天師。

9:25 耶穌看見眾人都跑上來、就斥責那污鬼、說、你這聾啞的鬼、我吩咐你從他裡頭出來、再不要進去。

同聾人或聾鬼溝通,一係寫紙仔,一係就用sign language.

若果靠把口斥責, 而聾人/鬼能夠聽到,這個scam gang即使未必即時穿煲,二千年後都畀我揭穿。

點解主耶穌辦事總是唔識小心尐?
沙文 發表於 2020/3/4 04:03

有時睇野肯睇多少少, 就唔使咁糊塗哩。
打後的一句, 便是:

9:26 那鬼喊叫、使孩子大大的抽了一陣瘋、就出來了.

識「喊叫」既仲係啞?
仲係一「聽到」耶穌既命令先嗌。
裝聾扮啞就真。

即係好多幕前淑女, 玉女, 乖乖女, 其實都幾粗口爛舌。
好在你醒目冇被絆倒!
逃出魔幻紀 發表於 2020/3/4 10:12

有時是自己仆街囉
其實隻鬼仔係信耶稣,
沙文 發表於 2020/3/11 03:23

路加福音和馬爾谷福音都記下這事:
耶穌在葛法翁, 會堂有個附了魔的, 耶穌一入去, 那人便叫:

「納匝肋人耶穌!我們與你有什麼相干?你竟來毀滅我們!我知道你是誰,你是天主的聖者。」

魔鬼, 比任何人, 比門徒更早信耶穌哩, 明白耶穌的身份和權力, 並無要求耶穌出示委任証。
教會一直宣稱,主耶穌點叻點叻,其實事實並非如如此。
福音書中信耶穌嘅人,個個都係一出場就唔知點能已經 ...
沙文 發表於 2020/3/16 02:07

你睇經唔透

耶穌在撒瑪黎亞井邊冧到個婦人好掂啵,
婦人最初係唔識耶穌㗎喎, 
傾完就拿拿聲返村去傳揚添

耶穌同尼苛德摩傾完, 尼先生咪又信咗囉
井边靚太明顯係妹。
1. 冇理由12個人一齊走咗去買飯盒, 賴低師父1支公。一定係特登等佢地單獨相處的設計場 ...
沙文 發表於 2020/3/16 07:18

「媒」你個頭哩。。。
現埸只得耶穌同婦人, 無旁觀者,
耶穌搵個媒嚟媒邊個呀?
做騷都係大班人面前做哩。。。。。。死蠢!
有寫經佬做旁觀者哩。。。。。。死蠢!
唔係點寫到出來
沙文 發表於 2020/3/16 22:36

媒自己友? 死蠢
有寫經佬做旁觀者哩。。。。。。死蠢!
唔係點寫到出來
沙文 發表於 2020/3/16 22:36

寫經佬話現埸只得孤男寡女
井边靚太

沙文 發表於 2020/3/16 09:25

呢個都啱, 可能索過你個羅莎蓮,
至少有六個男人(五個前夫, 一個現任但又唔係老公)對佢起痰。
不過, 應該係臭髀氣, 所以男人都頂佢唔順。
回覆  beebeechan

寫經佬話現埸只得孤男寡女, 嗱, 您都認咁係至少3個人啦。
沙文 發表於 2020/3/16 23:11

寫歷史佬寫1944年六月六日, 唔通又要親身諾曼第登陸㗎?
蠢蠢  (升你做兩粒花)  蠢蠢

呢條片賣座好多哩
係呀。點解天主唔派兩個天使在井邊現場拍攝?(一個videogratopher, 一個sound engineer)

12營天使都冇兩個 ...
沙文 發表於 2020/3/16 23:54

或者有, 
    你上到上邊, 咪睇到囉

你去 Eden Library 搵下哩。

睇住片頭先哩
而家擺上youtube都有錢收啦, 可能和味过收1/10
沙文 發表於 2020/3/17 00:04

收得幾多吖, 
十足係做 youtube 條狗, 
由 youtube 掉下啲餅碎, 你都話正
其實阿穌嘅工作比今之神父牧師少好多。主要來說有兩個範疇:1.令人信服佢係彌賽亞  2.稍為調整猶太教規則。
沙文 發表於 2020/3/17 11:26

係咩。。。。?
邊到既神學院係咁教既呢?

楂碌擂漿棍亂咁舞就以為懂五郎八卦棍咁。
究竟這個集團的revenue有咩不可告人,點解從來冇提過呢?
沙文 發表於 2020/3/18 13:54

如要申報財政來源, 可參考路加福音 8:3
主耶穌旦貼文的冇fact check資訊

Jhn 3:13        除了從天降下仍舊在天的人子、沒有人升過天。

王下 2:11        他们正走着说话,忽有火车火马将二人隔开,以利亚就乘旋风升天去了
沙文 發表於 2020/3/29 19:41

無人肯定耶穌對尼苛德摩(Nicodemus)說耶穌來的天堂(約望福音:3:13)就是以利亞到的天堂

地獄都分18層哩 (二手瘋個地獄仲細分到有29層添)
你去叫家鄉羅莎蓮時, 佢都同你玩「冰火五重天」哩。

猶太人的文獻中,的確對『天堂』是說成heaven(s),即有多處
不是在地上的就是 heaven。

(1)雀鳥飛行的空間,俗稱天空,大氣層?(創1:20)(達4:21)
(2)星際,穹蒼下,星球,太陽月亮的空間(創1:15)
(3)上主的地方(詠48:1-2)
咁就即是您都話阿穌狗噏哩。地獄有幾十層,都冇得話冇人落過地獄。
沙文 發表於 2020/3/29 23:25

天堂,地獄.......呢啲係樓花嚟,未有入伙紙㗎喎

終審判後先入伙
示範單位都冇學人賣樓花
沙文 發表於 2020/3/30 00:38

路加福音16章有示範單位
係有人claimed見過示範單位啫
沙文 發表於 2020/3/30 00:43

想睇實物,試下去呢到
高級模式 | 發新話題
換一個