返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

太 9:12  耶穌聽見、就說、康健的人用不著醫生、有病的人纔用得著。

大家唔好以為逢係睼醫生嘅人都有病。醫生分好多科,有一種醫生叫做obstetrician -- 產科醫生
醫學上,大肚婆只係大肚,唔係有病。但係基督徒大肚都去睼醫生-- 我就試過陪一個大肚基督徒去睼過十幾次醫生嘞。
Don't know where God is but the Devil is in the details
Jhn 3:8 風隨著意思吹、你聽見風的響聲、卻不曉得從那裡來、往那裡去.

風向,唔係咁難check嘅, 傻仔。若果想買隻遊艇玩下,呢尐更加係基本技術黎(不過唔係基督技術):
Finding the Wind's Direction for Dummies
Don't know where God is but the Devil is in the details
又或者再簡單尐,睇下靚女嘅頭髮吹向邊,都可以曉得風從那裡來。只要用腦諗下,辦法總是有的。除非您好似耶穌咁冇腦就冇計啦。

3:11         泉源從一個眼裡能發出甜苦兩樣的水麼。

冷熱水都得啦。 tap water insert 唔係貴啫

3:11         泉源從一個眼裡能發出甜苦兩樣的水麼。

冷熱水都得啦。 tap water insert 唔係貴啫

...
沙文 發表於 2015/2/8 17:23

唔係啵,
你小弟弟可不可以同時排尿又射精?
回覆 485# beebeechan
經文都冇話泉源要同時從一個眼裡能發出甜苦兩樣的水嘛。先苦後甜都OK啦

3:11         泉源從一個眼裡能發出甜苦兩樣的水麼。
唔知主耶穌有否去過Cenotes (溶洞)潛水?一個泉同時有鹹淡水,就係此處。其地理結構如下:
我12月先啱啱去過,仲兩次唔小心飲咗水。真係一啖淡一啖鹹咖主耶穌!
2'35" 朦查查果度就係鹹淡水分界綫 halocline

http://mexico.greatestdivesites.com/cenotes
見識少而又要寫聖經、又要做救世主、又要護教就真係幾濕滯
唔知主耶穌有否去過Cenotes (溶洞)潛水?一個泉同時有鹹淡水,就係此處。其地理結構如下:
我12月先啱啱去 ...

見識少而又要寫聖經、又要做救世主、又要護教就真係幾濕滯
沙文 發表於 2015/2/9 10:59

你仲濕滯,泉與洞都不曉分。

鹹淡水同杯
隨便找個調酒師都懂做哩
回覆 488# beebeechan
呢尐就叫做洞中有泉吖嘛。您閱歴少, 參加鴨仔团增廣見聞啦近近地返大陸都有
http://baike.baidu.com/view/362661.htm
回覆  beebeechan
呢尐就叫做洞中有泉吖嘛。您閱歴少, 參加鴨仔团增廣見聞啦近近地返大陸都有
http://baik ...
沙文 發表於 2015/2/10 00:08

洞中有泉,你是說在巫山的盤絲洞?
男人一進便遍地濕溼
回覆 490# beebeechan

都係一例啦。其實一個泉又出鹹水又淡水,比比皆是。係聖經佬先會問得咁戆居。
連鹹水之中出淡水嘅泉都有啦,救世主?救得您咁懵盛盛

都係一例啦。其實一個泉又出鹹水又淡水,比比皆是。係聖經佬先會問得咁戆居。
連鹹水之 ...
沙文 發表於 2015/2/10 00:30

所以即使你小便中有血, 也不用驚訝, 唔好去睇醫生咁戆居
你入油時, 條管出汽油又雜有柴油, 也不要追究油站.
回覆 492# beebeechan

係呀。好似您咁揾長老搽油咪得咯。生痔瘡就叫長老奉主的名搽喺患處

5:14 你們中間有病了的呢、他就該請教會的長老來.他們可以奉主的名用油抹他、為他禱告.

係呀。好似您咁揾長老搽油咪得咯。生痔瘡就叫長老奉主的名搽喺患處

5:14 你們中間有病 ...
沙文 發表於 2015/2/10 03:22

你奉老婆命,抺「印度神油」
長老淨幫教徒搽油嘅。

太5:36        又不可指著你的頭起誓、因為你不能使一根頭髮變黑變白了。

您鍾意變白又得,變黑又得。除此之外,變到五顏6色都冇問題啫。呢尐咁無知嘅獨生子,不如揾舊叉燒做救世主好過啦。

長老淨幫教徒搽油嘅。

您鍾意變白又得,變黑又得。除此之外,變到五顏6色都冇問題啫。
沙文 發表於 2015/2/10 04:37

要不要襯色?
Hair stylists會有professional advice咖啦。唔通問耶穌咩。

其實,個獨生子都弗嘅,隻奧巴馬又夠不能使一頁聖經變古蘭經啦,佢咪一樣可指住聖經起誓。

其實,個獨生子都弗嘅,隻奧巴馬又夠不能使一 ...
沙文 發表於 2015/2/10 21:50

經上是說,凡起誓的,都是對神明負責。
即使指著頭髮,吃著生菜都是一樣。
按住,或指住聖經起誓說明起誓者十分明白對神的責任。
Hair stylists會有professional advice咖啦。唔通問耶穌咩。

沙文 發表於 2015/2/10 21:50

噢。。。
原來你老婆的  hair  stylist 會打理埋下邊
噢。。。
原來你老婆的  hair  stylist 會打理埋下邊
beebeechan 發表於 2015/2/10 06:16

您都係獨生子咩?
個個hair  stylist都會打理埋下邊咖啦。您估做hair  stylist就唔駛痾尿咩
高級模式 | 發新話題
換一個