返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

回覆 780# beebeechan
以教徒咁唔精密嘅思維所以聖經先會咁多漏洞。
她見有卡而冇statement, 就即刻知道我實有警轟啦
回覆  beebeechan
以教徒咁唔精密嘅思維所以聖經先會咁多漏洞。
她見有卡而冇statement, 就即刻知道我實有 ...
沙文 發表於 2016/2/18 06:49

超。。。
你有無去叫雞
晚上睇你交唔交到功課就知哩。

你老婆好放心都未定
因為點睇,你都無本事叫了。
心想事不成
心有餘力不足
總要定
回覆 782# beebeechan
一定交到。
將頭先嘅功課照抄一次之嘛, 好似做彌殺, 唸來唸去都係嗰幾句, 冇乜難度
唔好似妖酋英文咁渣就得啦

若是有袋, 都仲可以check下唧出來的volume
唔用袋就check都冇得check
呢個就係天主教唔用袋嘅原因
一定交到。
將頭先嘅功課照抄一次之嘛, 好似做彌殺, 唸來唸去都係嗰幾句, 冇乜難度
唔好 ...

若是有袋, 都仲可以check下唧出來的volume
唔用袋就check都冇得check
呢個就係天主教唔用袋嘅原因
沙文 發表於 2016/2/18 13:15

車,.....
咁叫你老婆去人工受孕就得哩..
使鬼搵個老公

回覆 784# beebeechan

寓娛樂於工作嘛

寓娛樂於工作嘛
沙文 發表於 2016/2/19 07:52

可是,你只有工作, 無娛樂
做愛做到如罰抄咁
將頭先嘅功課照抄一次
回覆 786# beebeechan

我自幼就係好學生, 好enjoy做功課

我自幼就係好學生, 好enjoy做功課
沙文 發表於 2016/2/19 13:03

你而家唔年幼
只是老婆嫌你局部地區稍幼。
回覆 788# beebeechan

唔止我老婆, 好多女人都話我心思好幼細。
所以我都好有條件食拖鞋飯, 好似獅子公咁。

聖經講到獅子公點威點威, 其實獅子公係軟飯王, 只有獅子乸才會負責揾食
https://en.wikipedia.org/wiki/Lion
Nah 2:12公獅為小獅撕碎許多食物、為母獅掐死活物、把撕碎的掐死的充滿牠的洞穴。
聖經作者多尐睇discovery channel, 少尐發夢, 就唔會搞錯

聖經講到獅子公點威點威, 其實獅子公係軟飯王, 只有獅子乸才會負責揾食

...
沙文 發表於 2016/2/20 00:05

有時要為獅子群還拖, 命都無埋
https://www.youtube.com/watch?v=EjY_CSLUIiI

唔止我老婆, 好多女人都話我心思好幼細。
所以我都好有條件食拖鞋飯, 好似獅子公咁。

...
沙文 發表於 2016/2/20 00:05

我以為你食母乳咋
Num 24:9
他蹲如公獅、臥如母獅、誰敢惹他.凡給你祝福的、願他蒙福.凡咒詛你的、願他受咒詛。

長頸鹿腳法勁過Bruce,公獅母獅都唔夠佢抽

Don't know where God is but the Devil is in the details
Num 24:9

長頸鹿腳法勁過Bruce,公獅母獅都唔夠佢抽

長頸鹿腳 ...
沙文 發表於 2016/2/20 00:55

鹿尾羓仲勁呀
牛都勁過獅子。幾隻獅子咬一隻牛, 咬極都唔死,

隻抽都唔夠水牛打

獅被水牛撞死

其實獅子心肺功能好弱, 走100M就氣羅氣喘, 公獅嘅心臟細過獅乸, 所以endurance亦差過獅乸, 所以通常由獅乸負責揾食。單獨一隻獅子出來揾食之成功率低於20%, https://lionalert.org/page/predatory-behaviour

成班一齊捕獵成功率亦只有30%, 並非如聖經所講咁英明神武, 非洲野狗、黑腳貓、猎豹嘅捕獵成功率都高過獅子, 其實獅子得個樣,聖經推崇佢
Num 23:24 這民起來彷彿母獅、挺身好像公獅、未曾喫野食、未曾喝被傷者之血、決不躺臥。
係對zoology資料匱乏。

http://www.discoverwildlife.com/animals/hunting-success-rates-how-predators-compare
Don't know where God is but the Devil is in the details
其實獅子得個樣,聖經推崇佢
Num 23:24 這民起來彷彿母獅、挺身好像公獅、未曾喫野食、未曾喝被傷者之血、決不躺臥。
係對zoology資料匱乏。

沙文 發表於 2016/2/22 09:02

你下次見到獅子, 記得不妨扯下佢條尾, 

以示你對動物認識多

掹貓尾之嘛
回覆 795# beebeechan

Num 24:9 他蹲如公獅、臥如母獅、誰敢惹他.

靚女都唔知幾enjoy, 點會好似1st-2nd century 基督徒以為唔怕被獅子食就巴屎閉
創9:4        惟獨肉帶著血、那就是他的生命、你們不可喫。
利17:14        論到一切活物的生命、就在血中、

其實,作者對生命並不了解。
並非一切活物都有血,海綿、水母、蛔虫等活物,單細胞生物、病毒、及所有植物,都係冇血嘅。

活物之中嘅人,一樣都會冇血:
http://www.telegraph.co.uk/news/ ... -starts-school.html

所以, 血並不"就是他的生命"
寫耶經果啲係弱智,信耶經果啲係弱智+白痴!
無血嘅水母, 不但有生命, 得永生仲唔檸駛信耶穌
http://www.amnh.org/explore/news-blogs/on-exhibit-posts/the-immortal-jellyfish
當犬子仲係BB仔嗰時, 我個microwave壞咗, 要餵奶只好用鑊煮。我奉命煮奶, 剛將homo milk倒入鑊中就被事頭婆喝住: " 唔可以咁樣煮奶!一定要先煲中放水, 將奶樽放入水中, 隔水煮。" 我當時照做, 但唔忿氣, 事後吼佢去咗街自己做實驗, 結果煲燶咗個煲, 難逃一餐貓面。

但因此我諗起呢條規例:

出34:26 地裡首先初熟之物、要送到耶和華你 神的殿。不可用山羊羔母的奶、煮山羊羔。

呢條堪稱millennium 最屎窟痕dumb law, 用奶煮山羊羔, 山羊羔未熟, 奶已經滾瀉:

由於奶含豐富脂肪, 會滾到一鑊泡,鑊都燶埋, 洗鑊有排搞

所以, 根本冇人会咁屎窟痕, 用山羊羔母的奶煮山羊羔, 立條咁嘅例, 等於立法局三讀通過" 不可用單車泵泵汽車呔"  正一多鱗魚。
高級模式 | 發新話題
換一個