返回列表 回覆 發帖

聖經錯謬補遺

當犬子仲係BB仔嗰時, 我個microwave壞咗, 要餵奶只好用鑊煮。我奉命煮奶, 剛將homo milk倒入鑊中就被事頭婆 ...
沙文 發表於 2016/3/5 20:16

妖。。。。。你真係好忍蠢, 真低調!

煮奶用慢火, 加條攪屎棍, 一邊煮一邊搞就唔會一鑊泡哩
當犬子仲係BB仔嗰時, 我個microwave壞咗, 要餵奶只好用鑊煮。我奉命煮奶, 剛將homo milk倒入鑊中就被事頭婆 ...
沙文 發表於 2016/3/5 20:16

無良老荳, 食哂個仔d 人奶
個仔要食 homo
回覆 801# beebeechan

煮奶用慢火, 加條攪屎棍, 一邊煮一邊搞, 隻山羊羔出年都未熟
回覆  beebeechan

煮奶用慢火, 加條攪屎棍, 一邊煮一邊搞,  ...
沙文 發表於 2016/3/6 03:09

用壓力煲會唔會好d
唔會煮到起泡, 無滾瀉, 又快稔
回覆 804# beebeechan

可能OK, 您同聖經公会講, 改一改經文
出34:26 地裡首先初熟之物、要送到耶和華你 神的殿。不可用山羊羔母的奶、以壓力煲煮山羊羔。

但仍有第個問題.
用山羊羔家姐的奶、以壓力煲煮山羊羔。又得唔得呢?
回覆  beebeechan

可能OK, 您同聖經公会講, 改一改經文
出34:26 地裡首先初熟之物、要送到耶和華你 神的 ...
沙文 發表於 2016/3/6 08:57

當然OK, 一定得
沙文版呆合本聖經, 早已一樓一主。
其實, 用羊奶煮山羊羔, 一定穌啍啍, 而猶太佬最憎就係阿穌, 您唔叫, 佢地都唔会煮一味得個穌字嘅餸.

不但如此, 全世界不受猶太條例影响嘅民族, 都冇用羊媽奶煮羊仔嘅recipe, 呢條millennium 最屎窟痕dump law, 堪稱邪傻瑕立法局代表作
Don't know where God is but the Devil is in the details
其實, 用羊奶煮山羊羔, 一定穌啍啍, 而猶太佬最憎就係阿穌, 您唔叫, 佢地都唔会煮一味得個穌字嘅餸.

不但如此, 全世界不受猶太條例影响嘅民族, 都冇用羊媽奶煮羊仔嘅recipe

沙文 發表於 2016/3/7 22:27

所以, 你應該朝呢個方向去諗諗:
『用羊媽奶煮羊仔』不是為食用的目的。
不要一部聖經唔曉睇
回覆 808# beebeechan

easy job. Apparently, 『用羊媽奶煮羊仔』不是為食用的目的, 係以曉喻猶太佬唔好整尐穌嘢出來的目的。即是叫佢地唔好信阿穌
不要一部聖經唔曉睇
除了俄南遺地之外,所羅門審兩隻雞好英明都算係相當盛行嘅兒童聖經故事,同時,兒童聖經故事会隱瞞兩位母親的正當職業:
http://wol.jw.org/cmn-Hant/wol/d/r24/lp-ch/1101978118

原文係咁嘅:
3:16   一日有兩個妓女來、站在王面前。
一個說、我主阿、我和這婦人同住一房、他在房中的時候、我生了一個男孩.
我生孩子後第三日、這婦人也生了孩子.我們是同住的、除了我們二人之外、房中再沒有別人.
夜間這婦人睡著的時候、壓死了他的孩子.
他半夜起來、趁我睡著、從我旁邊把我的孩子抱去、放在他懷裡、將他的死孩子放在我懷裡.
天要亮的時候、我起來要給我的孩子喫奶、不料、孩子死了.及至天亮、我細細的察看、不是我所生的孩子。
那婦人說、不然、活孩子是我的、死孩子是你的。這婦人說、不然、死孩子是你的、活孩子是我的。他們在王面前如此爭論。
王說、這婦人說、活孩子是我的、死孩子是你的、那婦人說、不然、死孩子是你的、活孩子是我的.
就吩咐說、拿刀來、人就拿刀來.
王說、將活孩子劈成兩半、一半給那婦人、一半給這婦人。
活孩子的母親為自己的孩子心裡急痛、就說、求我主將活孩子給那婦人罷、萬不可殺他。那婦人說、這孩子也不歸我、也不歸你、把他劈了罷。
王說、將活孩子給這婦人、萬不可殺他、這婦人實在是他的母親。
以色列眾人聽見王這樣判斷、就都敬畏他、因為見他心裡有 神的智慧、能以斷案。

大家有否發覺這個故事的破綻呢?其一,所羅門的意圖太過明顯,只要defendant雞照辦煮碗話"求我主將活孩子給那婦人罷",咁所羅門一樣吹佢唔脹

咁明顯嘅企圖,點解隻defendant雞咁都睇唔穿呢?係咪因為所羅門好英明呢?

因為這是一個老作的古仔。

正常的審案程序,起碼會懷疑plaintiff雞點知BB陳點死"夜間這婦人睡著的時候、壓死了他的孩子"

to be continued....
Don't know where God is but the Devil is in the details
經文老吹所羅門得到邪傻霞賜聰明:
3:11  神對他說、你既然求這事、不為自己求壽、求富、也不求滅絕你仇敵的性命、單求智慧可以聽訟、我就應允你所求的、賜你聰明智慧、甚至在你以前沒有像你的、在你以後也沒有像你的.

但其實佢嘅所謂聰明喳到唔恨, 隻plaintiff雞擺到明畀假口供, 所羅門完全睇唔出, 連我都聰明過佢:
我生孩子後第三日、這婦人也生了孩子.我們是同住的、除了我們二人之外、房中再沒有別人.

既然兩個都生咗仔, 房中就有4個人, 即使死咗一個BB陳至少仍有3人, plaintiff話"除了我們二人之外、房中再沒有別人" 明顯講大話

to be continued....
既然兩個都生咗仔, 房中就有4個人, 即使死咗一個BB陳至少仍有3人, plaintiff話"除了我們二人之外、房中再沒有別人" 明顯講大話

沙文 發表於 2016/3/12 02:54

你帶埋個手抱嬰孩去食莆飛, 
係咪都樂意照俾人開單當係一個正價收費咁呢?

(人地一歲俾人收費都馬馬有聲囉:
1 yr old Babies are charged full buffet price! We won't return
https://www.tripadvisor.ca/ShowUserReviews-g60403-d619155-r64398787-Pizza_Pub-Wisconsin_Dells_Wisconsin.html)
我係老實人, 有幾多人就報幾多人, 收唔收錢由法庭定奪
我係老實人, 有幾多人就報幾多人, 收唔收錢由法庭定奪
沙文 發表於 2016/3/12 03:18

你講呢個大話時, 有無心胶痛?
我冇講大話喎, 我次次去食莆飛,都如實報上人數
我冇講大話喎, 我次次去食莆飛,都如實報上人數
沙文 發表於 2016/3/12 03:24

你膥袋裡邊既人數有無報上?
你帶成袋子孫黎食蒲飛
Legally 未係人,我想報人地都唔肯收啦
Legally 未係人,我想報人地都唔肯收啦
沙文 發表於 2016/3/12 03:29

你試下先哩。。。
睇下邊間莆飛唔肯收
一定會笑住黎收, 當你係大客
貴教試過啦, 受精卵當人, 法庭都turned down. 何况淨係膥袋裡邊嘅
貴教試過啦, 受精卵當人, 法庭都turned down. 何况淨係膥袋裡邊嘅
沙文 發表於 2016/3/12 03:40

有d 人, 
去到申訴賠償時, 
未出世既都要當人, 要數多一份一頭, 賠多一份
http://persephonemagazine.com/2013/01/stodghill-vs-catholic-health-initiatives/
高級模式 | 發新話題
換一個